Era nevoie de o pauza. Lumea intreaga avea nevoie de o pauza. De zeci de ani, am fost atat de acaparati de lucrurile pe care noi le-am considerat importante, incat am uitat de cele care sunt cu adevarat asa.


Privim partile bune ale evolutiei noastre ca oameni, desigur, lucrurile minunate ce au fost descoperite sau create, de sute de oameni dedicati pasiunii lor, indiferent daca vorbim despre medici, fizicieni, sportivi sau artisti. Aplaudam aceste ambitii si incercam sa le insuflam mai departe generatiilor ce vin din urma noastra, cu atat de mult entuziasm. Totusi, toate acestea au venit cu un cost.

Tot mai mult conectati la lumea din social media, fata de cea reala, tot mai mult in cautare de lucruri materiale, in loc de experiente de suflet. Tot mai nepasatori poate, fata de natura. Cumva, in aceast roller coaster caracteristic timpurilor, am ales sa ignoram toate semnalele de alarma pe care le-am primit. Am asteptat sa vina vara, weekend-urile, sfarsitul de program. Am asteptat ore intregi la semafoare, in loc sa ne plimbam pe jos, am ales mall-uri, in loc parcuri. Iar acum, suntem aici. Desi este poate unul dintre cele mai grele momente in care ne aflam, cel mai important este ca suntem unii alaturi de altii. Impreuna, dar separati. Fiecare mai responsabil ca niciodata, mai atent – nu numai la binele lui, ci la al celor din jur. Fiindca nu e asa, ce avem mai bun de facut acum, decat sa ne reevaluam prioritatile in viata?

Lipsa normalitatii, asa cum o stiam toti, creaza diferite tipuri de emotii pe care poate le simtim acum. Furie, tristete, axietate, teama de necunoscut. Acum, mai mult ca niciodata este necesar, sa invatam sa controlam aceste emotii, sa acceptam ce se intampla si sa gasim solutii pentru a face din aceasta perioada, una benefica pentru mintea si sufletul nostru. Este important sa intelegem starile prin care trecem, pentru a putea merge mai departe, pentru a ne usura constiinta. Sa ne intoarcem la a ne bucura mai mult de libertatea noastra, de timpul petrecut alaturi de copiii nostri si nu de telefoane, sa ne propunem sa fim mai buni cu natura, sa ascultam mai mult. Sa ne intoarcem la noi insine.

Obligatia pe care o avem fata de ceea ce primim de la toate formele de viata regasite printre noi, se afla in concordanta cu ceea ce oferim la randul nostru, deci haideti sa devenim mai empatici, mai atenti la gesturile noastre, la fapte, sa ne lasam ghidati de acum de iubire, in tot ceea ce intreprindem. Ne aflam fix in acel moment in care putem sa dam dovada de integritate si solidaritate. Pana cand ne vom reconstrui noua forma de normalitate, asa frumoasa cum ne-o imaginam, putem sa ne ajutam reciproc, stand acasa. Sa imbratisam impreuna, acest mic gest, dar de o importanta enorma. In cele din urma, totul va fi bine!

Era nevoie de o pauza, iar acum avem sansa de a face ceva magic din ea.
Asteptam sa ne revedem in salile de curs, mai veseli ca niciodata. Pana atunci, va imbratisam si va trimitem multa iubire!

 

Cu drag,
Echipa Atelierele ILBAH