Atelierele ILBAH organizeaza un nou worshop/concurs dedicat exclusiv cursantilor de la Design Interior, o provocare ce presupune realizarea fizica a unui obiect de design: fie el corp de iluminat, piesa de mobilier sau obiect decorativ.

“Do it yourself” este motto-ul acestui workshop, un indemn ce presupune imbinarea creativitatii cu o viziune unica si o executie perfecta, care sa scoata in evidenta conceptul gandit in prealabil!

Structura workshopului concurs este una complexa si a debutat, ca de obicei, cu un seminar introductiv despre designul de obiect si diferenta dintre mestesug si design, diferenta ce consta in intentie. Participantii s-au bucurat de prezenta Arh. Miruna Ardelean – trainer in cadrul Atelierele ILBAH, care a vorbit despre cei mai importanti 10 pasi in realizarea unui produs de design, de cea a Arh. Ana Miron, care a prezentat conceptul din spatele propriului sau brand: Elmo&Gund, si de cea a reprezentantilor brandului Exrude Design, care s-au alaturat acestei initiative si au prezentat etapele de realizare a unui produs de design din lemn.

Evenimentul s-a desfasurat in cadrul locatiei Pallets (Str. Stroescu Vasile), sambata 15 noiembrie, iar cele trei prezentari au fost urmate de sesiunea propriu-zisa de workshop, unde cursantii au realizat pe echipe obiecte de design: corpuri de iluminat neconventionale, mesute atipice din carton si obiecte decorative pentru Craciun, din file de carte vechi.

Marea provocare a concursului a fost lansata pana pe data de 13 decembrie, cand fiecare participant trebuie sa isi depuna proiectul atat la nivel de concept, prin intermediul unui moodboard, dar si fizic, prin obiectul de design in sine. Un juriu specializat va analiza toate proiectele, iar cele mai reusite vor fi premiate! Printre premiile acordate se numara si un curs de Design Interior Avansati, by Atelierele ILBAH, in valoare aproximativa de 500 euro.

Proiectele vor fi expuse intr-un cadru cu totul special, cu ocazia Galei Atelierele ILBAH, din data de 16 decembrie, cand vor fi anuntati castigatorii si cand vor putea fi admirate indeaproape si chiar achizitionate de catre cei interesati. Ulterior, se va organiza o expozitie in cadrul locatiei Pallets, special dedicate participantilor la workshop, existand si de aceasta data posibilitatea de vanzare, suma obtinuta revenind creatorului produsului.

Mai multe fotografii din cadrul workshopului  pot fi regasite aici: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.704012743039390.1073742132.368017723305562&type=1