Concursul Young Designers on Stage at Bucharest Fashion Week Spring Edition 2017 le ofera castigatoarelor sansa de a-si prezenta viziunea pe podiumul BFW. Printre tinerii designeri castigatori se afla si Diana Caramaci, care isi doreste sa readuca epoca Renasterii in actualitate prin colectia „Metallic Renaissance”. In continuare poti citi despre povestea din spatele inspiratiei si pasiunii Dianei, care au ajutat-o sa ajunga la aceasta performanta.


Cum ti-ai descoperit pasiunea pentru design vestimentar?

Imi place sa desenez modele si sa creez tinute care sa fie purtate de femei exigente si increzatoare, si care isi doresc sa fie creative prin tinutele pe care le poarta. Consider ca imaginea care te reprezinta este redata intr-o prima faza prin aspectul vizual, tinuta devenind astfel cartea de vizita a fiecaruia.

De ce ai ales cursul Atelierele ILBAH? 

Am ales cursul Atelierele ILBAH deoarece doresc sa devin specialist cu pregatire tehnica in detalii si finisaje. Doresc ca designul realizat de mine sa dainuie in timp. As dori sa aduc multumiri doamnei Mirela Diaconu pentru sprijin si pentru toata atentia acordata.

Care este tema care a stat la baza proiectului tau?

Am vrut sa aduc Renasterea in actualitate, am denumit colectia mea Metallic Renaissance cu inspiratie din colectii ale marilor case, precum Chanel si Alexander McQueen, care au abordat aceasta tema. Am mers pe linia arhitecturala din perioada renascentista si am adaptat croiala modelelor pe linia actuala. Am folosit materiale cu transpunere in forta, putere si, totodata, feminitate, cu structuri metalice ce confera stralucire si incredere celor ce le poarta.

Ce reprezinta pentru tine faptul ca ai fost aleasa pentru a-ti prezenta colectia la Bucharest Fashion Week?

Sansa ce mi-a fost acordata pentru prezentarea colectiei mele pe podiumul Bucharest Fashion Week 2017 imi da incredere si speranta ca pot reusi. Juriul mi-a oferit posibilitatea de a-mi deschide aripile pentru a putea patrunde in lumea pe care am visat-o si in care am dorit sa ajung. Doresc sa le multumesc celor din juriu pentru aceasta sansa care reprezinta calea mea spre viitor. Colectia mea castigatoare va defila pe podium si acest lucru ma face sa fiu mandra ca am fost aleasa.

Ce perspective de viitor ai?

Castigarea acestui concurs m-a facut sa-mi schimb perspectivele. Am incredere in mine si imi place ceea ce fac. Dorinta mea pentru viitor este sa fac ceea ce imi place, cu pasiune si daruire. Vreau sa arat ca pot, ca dorintele pot deveni realitate, si astfel sa imi pot pune amprenta in aceasta lume a modei si tot ceea ce tine de design si creatie vestimentara.

Poti face primii pasi in domeniul Fashion prin intermediul cursului de la Atelierele ILBAH: Curs Design Vestimentar