Productia cinematografica este definita de procesul complex care transforma ideile in film. Ideile sunt transpuse prin imagini fotografice succesive ale obiectelor in miscare. Asadar, imaginea cinematografica nu este statica ci este transformata prin miscarea fiintelor, obiectelor.

Etapele realizarii unei productii cinematografice din punct de vedere al imaginii sunt precedate de o pregatire temeinica inainte de a ajunge pe platoul de filmare. Andrei Culcusica este specializat in domeniu si atat in proiectele lui cat si in cadrul cursului pe care il sustine la Atelierele ILBAH, vorbeste despre cat de important este sa fii meticulous si sa intelegi procesul prin care directorul de imagine stabileste imaginea de proiect.

Andrei Culcusica este director de imagine cu peste 14 de ani de experienta in domeniu. Experienta l-a invatat sa fie inventiv si sa gaseasca cea mai buna solutie pentru fiecare proiect. La cursul de Fotografie Atelierele ILBAH preda cursantilor de la zero arta fotografica si ii incurajeaza sa indrazneasca sa ajunga departe, sa viseze sa ajunga chiar pe platourile de filmare internationale.

In cadrul emisiunii Intre prieteni cu Dana Istrate, Andrei, a explicat care este relatia dintre directorul de imagine si regizorul unei opera cinematografice si care sunt etapele pe care un viitor fotograf/videograf/director de imagine trebuie sa le parcurga. De asemenea, a explicat ca o cariera in domeniu inseamna multa rabdare, dar si studiu specializat.

Curs Fotografie Atelierele ILBAH

Cursul de invata sa devii expert, sa devii profesionist in domeniul care te pasioneaza. Vei trece de la istoria fotografiei si principiile de functionare ale aparatului de fotografiat, la studiul imaginii si a luminii, ajungand ca pana la final sa poti realiza orice tip de fotografie. La Atelierele ILBAH, ai sansa de a-ti descoperi stilul personal, reusind astfel sa oferi in proiectele tale unicitate.