Designul simplu, ce are la baza un concept si proiectat  fara repros se poate combina fara sa se piarda din originalitate,gratie unei intregi colectii de materiale pe diferife game de culori: tesaturi sau piele. Contrastul variatelor elemente care se pot combina astfel incat sa creeze o armonie compozitionala este infinit mai atractiva decat vechiul si banalul concept de “pre-ordonare” de mobilier.

Fiecare stil este marcat de fiecare cultura in parte, reflectand valorile si bagajul istoric mostenit in timp. Modelul tarilor scandinave sustine un stil simplu si personalizat, care sa nu deranjeze dar care sa impresioneze mereu. Acest model de amenajare mizeaza pe o atmosfera care sa-ti ofere siguranta, iar acest lucru este pus in evidenta prin culori dar si prin accesoriile calitative, durabile. De aceea se pune mare pret pe materialele naturale, de la tesaturi pana la piesele de decor si de mobilier.

Este un stil simplu de amenajare dar plin de farmec. Pentru ca reuseste sa fie inovator de fiecare data, si pentru ca permite o imbinare reusita a elementelor de lemn natural.

Din punct de vedere cromatic, paleta de culori predominanta trebuie sa puna in evidenta lumina (zenitala), prin urmare nuantele pastelate ton sur ton si cat mai naturale in combinatie cu alb, gri pana la negru sunt cele mai potrivite. Pentru mobilier se pot pastra nunatele naturale si in contrast cu decorul ales. Modelele florale sau geometrice nu predomina, dar decorurille subtile simple sunt acceptate.

Este suficienta o singura piesa statement , in jurul careia se va construi restul decorului. Aceasta poate fi o masa mare cu un top special sculptat in lemn in jurul careia pot fi plasate scaune cu design modern, tocmai pentru a scoate in evidenta valoarea piesei de mobilier in sine. Un alt must-have al anului 2014 sunt piesele de mobilier sau accesoriile supradimensionate. Pentru a fi in trend, este suficienta o singura astfel de piesa. In living acesta poate fi un fotoliu, cu spatar inalt si cu forme speciale care sa domine restul pieselor de dimensiuni obisnuite, fiind in acelasi timp centrul de interes al incaperii.

Va astept cu mare drag la curs, sa descoperim tainele si atributele frumosului ce va va invada sufletul si va scoate la suprafata creativitatea atat de necesara viitorului vostru profesional.

Un articol de arh. Miruna Ardelean, trainer Atelierele ILBAH

 

wooden-dining-nordic-style-nordic-interior-design

 

NordicDesignCollective-Tavlor