Fiecare cursant al Atelierele ILBAH este o poveste ce abia asteapta sa fie spusa. Obiectivul cursurilor puse la dispozitie este sa ajute cursantul sa-si imbunatateasca perspectivele de viitor, sa-i dea incredere ca visele pot deveni realitate. Daca ne indreptam catre “povestea florilor” intelegem ca designul floral este un domeniu din ce in ce mai apreciat. La Atelierele ILBAH, Nachila Carmen a descoperit ca poata sa-si transforme pasiunea in job si ca nimic nu pare greu cand ai suport si sprijin. Dupa ce a finalizat cursul de Design floral, a inceput sa activeze in domeniu ca freelancer. Din postura de angajat in postura de freelancer, astazi ne vorbeste despre cat de multumita este de modul in care i s-a schimbat viata pe plan profesional si ca urmand cursul de specialitate a disparut teama ei de a pune in miscare propriul business.

Mai multe despre ce a inseamnat finalizarea cursului de Design Florar la Atelierele ILBAH pentru Carmen, ne povesteste chiar ea.

  1. Daca ar fi sa faci un scurt rezumat despre tine, cum te-ai descrie?

Sunt o fire sociabila, imi place interactiunea cu oamenii, iubesc florile si calatoriile. Sunt un om plin de viata si dornic sa invete mereu ceva nou. Curiozitatea ma determina sa-mi pun intrebari si sa incep “sa explorez” subiecte noi, locuri noi, sa-mi extind orizonturile. Toate acestea puse la un loc m-au determinat sa ma inscriu la cursul de Decorator Florar de la Atelierele ILBAH, iar asta a fost una dintre cele mai bune decizii pe care le-am luat.

  1. Cum s-a nascut pasiunea ta pentru flori?

Imi plac florile de cand ma stiu. Ma fascineaza finetea si eleganta lor. Florile exprima frumusete, fie ca vorbim despre un aranjament floral, fie ca vorbim despre individualitate. Marturisesc ca serile de la cursul de flori au avut un impact insemnat in cresterea si cultivarea pasiunii mele pentru flori, iar datorita acestui fapt chiar si acum am o slabiciune pentru ele.

  1. Ce poti sa ne spui despre experienta ta la cursul sustinut de Natasha Maxim?

Cand am decis sa fac cursul de Design Floral treceam printr-o perioada dificila si aveam nevoie sa ma foscusez pe ceva care sa ma incarce cu energie buna, ceva care sa ma ajute sa evadez din cotidian, sa ma detasez de probleme. Natasha, prin tehnicile ei, a fost cea care a reusit sa stearga tot ceea ce era toxic pentru mine la momentul respectiv. Cursul fiind foarte interactiv, m-a ajutat sa asimilez informatia de care aveam nevoie, iar lucrul in echipa a venit cu plusuri, pentru ca lucrand asa am invatat diferite lucruri unii de la altii.

  1. Ce ai descoperit nou despre tine urmand acest curs?

Am descoperit ca imi plac lucrurile simple si ca arta da un sens placut lucrului asupra caruia iti indrepti atentia, spune multe despre tine, tu cel care o manifesti. Am invatat ca imi place sa ma simt utila si ca lucrurile facute de mine imi dau satisfactie si ma ajuta sa cresc, iar evolutia inseamna maturizare pe orice plan.

  1. Cum s-a imbunatatit viata ta pe plan profesional si care sunt planurile tale de viitor?

Dupa finalizarea cursului m-am axat mult pe acest domeniu, iar in momentul de fata am proiecte frumoase, pe care le pun in aplicare in colaborare cu oameni care stiu foarte bine ce fac, cu floristi talentati. Imi doresc sa raman in preajma lor, sa desfasor proiecte multe si de calitate, sa nu ma satur de provocari.

  1. Unde iti gasesti inspiratia pentru proiectele tale?

Pentru mine, oamenii sunt o sursa reala de inspiratie. Am rabdare sa imi cunosc clientii ca sa stiu cum sa-i fac fericiti. Povestile lor imi spun exact ce si cum trebuie sa fac. Merg pe teoria conform careia florile sunt oglinda oamenilor, asa ca incerc pe cat posibil sa acord o atentie deosebita detaliilor si urmaresc sa nu omit informatii care fac diferenta.

  1. De cele mai multe ori, teama de necunoscut ne impiedica sa luam decizii drastice, a caror urmare ne scoate din zona de confort. Ce sfat ai pentru cei care-si doresc un nou inceput?

Este normal sa simti teama cand privesti catre un domeniu necunoscut tie. Pana si cel mai pregatit om simte aceasta emotie, e fireasca. Consider ca este important nu uiti cine esti, sa ai incredere in propriile tale forte, pentru ca forta ta este combustibilul care te duce pe un drum de succes. La fel de important este sa nu uiti sa visezi, sa nu iti pierzi entuziasmul, sa pui dragoste in ceea ce faci… si rabdare.

Carmen si-a implinit visul de a lucra cu florile intr-un mod in care “sa-si stabileasca singura regulile”. Stia ca are nevoie de o baza solida pentru asta, asa ca a decis sa se inscrie la un curs de specialitate. Acesta a fost primul pas pe care l-a facut, iar acum se bucura de un sir de schimbari si evenimente frumoase care-i compun viata si ii ocupa timpul. Daca florile sunt pasiunea ta, daca vrei sa inveti mai mult despre acest domeniu si despre cum ai putea porni o afacere pe cont propriu, in care florile fac subiectul, vino la Atelierele ILBAH si da-ti o sansa! → https://www.ateliereleilbah.ro/lista-cursuri/

De la angajat la freelancer - Nachila Carmen-Ioana Atelierele ILBAH