Maurice Munteanu este un nume cu o istorie lunga in industria Fashion din Romania. De peste 20 de ani este critic de moda, si Fashion Editor la Elle Romania. Este jurnalist, iar acest lucru se vede cel mai bine in articolele scrise pentru Dilema Veche, iar in ultimii ani face parte din juriul emisiunii “Bravo, ai stil!”, unde formeaza generatiile noi de femei cu stil ale tarii. De asmenea, isi pune amprenta in lumea fashion facand parte din boardul creativ al Romanian Fashion Week.

Fiind o personalitate bine cunoscuta in lumea mondena, acestea sunt lucruri pe care toate lumea le stie. Dar odata ce dai la o parte aceste informatii, il vei vedea pe Maurice intr-o alta lumina.

Maurice Munteanu – Behind the scenes

Relatia lui cu moda a inceput la o varsta mica, cand a descoperit colectia de rochii de seara a mamei sale. Povesteste cu drag despre femeile din viata sa care l-au influentat cand era mic. Mama si sora bunicii lui au fost ambele “femei frumoase, sensibile si calde” si observandu-le pe ele, Maurice a vazut ce efecte poate avea un par vopsit rosu intens, asortat cu unghii rosii lungi.

De la mama lui a mostenit si iubirea pentru teatru, filme si literatura. Inca tine minte taiorul verde imbracat de Tippi Hedren in „Pasarile” lui Hitchcock, si pastreaza si astazi romanul „Coline in soare” a lui Constantin Mateescu, pe care l-a primit acum 30 de ani. Intr-o discutie, Maurice iti va da tot timpul titluri de trecut „pe lista de to do” – to read sau to watch.

Intre noi fie vorba, ati vazut „Pasarile” lui Hitchcock? Si ati observat stilul vestimentar al actorilor?

Cursuri de Stilism cu Maurice Munteanu Atelierele ILBAH

Departe de lumina reflectoarelor, Maurice se descrie ca “un om normal, cu pasiuni normale, caruia ii plac chestiuni normale”. Cafeaua si tigarile, animalele de companie, oamenii frumosi pe dinauntru si afara.

Fashion – old and new

Cand vine vorba de moda, Maurice este un amalgam de informatii. A fost mereu pasionat de istoria modei, motiv pentru care poate explica de ce anumite piese sunt atemporale, si vor fi mereu prezente in garderobe, indiferent de trendurile momentului.

Referitor la acestea, este tot timpul la curent cu ele. Trendurile sunt un lucru pe care orice stilist trebuie sa le cunoasca, dar este important si modul in care, pentru un look, creezi un balans intre piese atemporale si cele trendy.

Auzindu-l pe Maurice vorbind despre moda, veche sau noua, pasiunea sa este evidenta si nu ai cum sa nu devii interesat de style. Chiar daca nu ai deloc cunostiinte in acest domeniu, indiferent daca interesul tau a existat dintotdeauna sau de abia l-ai descoperit, Maurice va avea grija ca pasiunea ta sa prinda radacini puternice.

Atelierele ILBAH si Maurice Munteanu

Prietenia dintre Atelierele ILBAH si Maurice Munteanu a aparut acum multi ani, iar in ultimii trei, relatia frumoasa s-a concretizat prin cursurile de stilism, la care el este trainer.

The Complete Stylist cu Maurice Munteanu este un curs organizat la sediul nostru din Bucuresti. Timp de 6 saptamanii, cursantii nostri primesc informatii importante care ii ajuta sa faca primii pasi in meseria de stilist. Vei invata ce inseamna cu adevarat sa fii stilist in Romania, cum sa construiesti un profil stilistic pentru clientii tai, cum sa te ocupi de imaginea unui artist si cum sa fii un bun personal shopper. Cursul se bazeaza pe practica, iar exercitiile creative din cadrul sau te vor ajuta sa capeti experienta in creearea de lookuri pe teme date.

Daca moda este pasiunea ta dar nu intentionezi sa faci o meserie din asta, atunci cursul Despre stil… cu Maurice Munteanu este pentru tine. Cursul se desfasoara online, pe parcursul a 4 saptamani, si este gandit pentru tine. Maurice te va ajuta sa iti identitifici stilul personal, sa il adaptezi la forma corpului, vei invata totul despre culori, materiale si texturi, si vei primi indicatii pretioase, do’s and don’ts, tips&tricks si recomandari venite direct de la Maurice.
Cursuri de Stilism cu Maurice Munteanu Atelierele ILBAH

Rolul lui Maurice la cursurile Atelierele ILBAH este sa te ajute: sa iti descoperi stilul, sa il dezvolti si rafinezi, si sa inveti cum, la randul tau, sa iti ajuti clienti sa devina cea mai buna versiune a lor, din punct de vedere al stilului.

Te asteptam cu drag la cursurile de stilism cu Maurice Munteanu, pentru a-ti descoperi adevarata pasiune pentru Fashion si Styling, intr-un cadru relaxat si creativ, inconjurat de oameni frumosi care iti impartasesc interesele.