Probabil ai vazut prin atelierele de croitorie diverse tipuri de foarfece cu dimensiuni si forme diferite. Te-ai intrebat vreodata la ce foloseste fiecare? Noi ti-am pregatit raspunsuri pentru 7 din cele mai folosite foarfece de croitorie.


Foarfecele mic foarte ascutit

Este excelent pentru taiat accesorii ornamentale, taierea firelor de ata si quilting. Este un foarfece de precizie.

foarfece-croitorie-1-1


foarfece-croitorie-2

Forfecele pentru hartie

DA! Ai nevoie de un foarfece doar pentru hartie in trusa ta de croitorie. Este indicat ca acesta sa aiba o culoare diferita fata de cele de taiat materiale textile, pentru a nu le incurca. Foarfecele de hartie poate fi folosit pentru taierea tiparelor. Astfel, le vei proteja pe cele de croitorie.


Foarfecele croitorului

Daca esti la inceput de drum si nu iti permiti mai multe perechi de foarfece, atunci este musai sa alegi una grozava! Foarfecele croitorului este perfecta pentru orice tip de material, este rapida si te scuteste de batai de cap. Nu sunt multe lucruri mai frustrante decat sa incerci sa tai un material cu un foarfece nepotrivit.

foarfece-croitorie-3

foarfece-croitorie-4

Foarfecele mic de broderie

Chiar daca nu ai multe proiecte de broderie, aceste foarfece au dimensiunea perfecta pentru a fi purtate in geanta si te pot insoti peste tot. In plus, sunt perfecte pentru atunci cand cosi ceva de mana.


Forfecele de categorie usoara

In afara de foarfecele croitorului descrise mai sus, este o buna idee sa detii si o pereche de foarfece usoare. Sunt ideale la sfarsitul unei zile lungi cand mainile te dor dupa o sesiune intensa croit. Mai mult, acestea pot fi transportate cu usurinta in geanta pentru proiecte departe de atelier.


foarfece-croitorie-6

Foarfecele cu zimti

Acestea sunt utile atunci cand lucrati cu materiale laminate, plastifiate, cum ar fi panza uleiata. Daca nu aveti o masina speciala pentru surfilat, atunci puteti folosi foarfecele cu zimti pentru a preveni materialul sa se destrame.


Foarfecele cu arc

Foarfecele cu arc sunt foarte usor de folosit daca ai mainile obosite. Pozitia lor implicita este deschisa, asta face usor sa lucrezi la proiecte lungi si solicitante. Este indicat sa le dai o sansa, este posibil sa devina foarfecele tau favorit

foarfece-croitorie-7-1

Daca vrei sa duci pasiunea ta pentru croit la un alt nivel, te asteptam la

cursul autorizat de Croitorie organizat de Atelierele ILBAH!