Dupa alegerea culorilor amenajarii si solutionarea peretilor si a podelei, designerul de interior trebuie sa aleaga mobilierul si accesoriile, pentru decorarea spatiului. De obicei, el are deja o idee, datorita moodboard-ului realizat in stadiul conceptual al amenajarii. Dar de la concept la realizare este un drum pe care designerul trebuie sa il parcurga, si in ajutorul lui vin showroom-uri si buticuri specializate pe aceste obiecte.

Showroom-ul La Maison si-a deschis portile pentru cursantii nostri de la cursul de Design Interior. Impreuna cu Arh. Raluca Popp, trainerul cursului, acestia au fost ghidati de catre Cristina Zelmat, designerul din spatele conceptului La Maison.

Povestea unei amenajari elegante

Showroom-ul La Maison este amenajat intr-o vila din anii ‘30 amplasata pe Bld. Dacia, nr. 73, si de indata ce pasesti in ea, esti transportat intr-un univers elegant, texturat si colorat, care inspira rafinament si ascunde functionalitate.

Cristina Zelmat le-a vorbit cursantilor nostri despre diverse stiluri prezente prin obiectele expuse, stiluri clasice si contemporane. O amenajare nu trebuie sa fie doar una sau alta, ci se pot combina elemente, in functie de stilul clientului.

De asemenea, s-a pus accentul pe intelegerea stilului clientului. Cursantii nostri au primit indicatii pretioase, despre cum, inainte de a incepe o amenajare, trebuie sa inteleaga foarte bine stilul clientului, chiar daca poate acesta nu stie sa il exprime foarte bine. O imagine face cat o mie de cuvinte, iar un designer poate intelege mult mai bine stilul clientului daca ii cere o serie de imagini de inspiratie.

Cristina a impartasit povestea sa de succes, de la micile amenajari pe care le-a realizat in familie, pana la aparitia La Maison – le decorateur d’interieur, un butic de clasa inalta care ofera solutii pentru decoruri spectaculoase, si o fabrica de mobilier.

Cursanti-Design-Interior-Vizita-Showroom-Maison-1-Atelierele-ILBAH

Cursanti-Design-Interior-Vizita-Showroom-Maison-3-Atelierele-ILBAH.jpg

Cu aceasta poveste in spate, La Maison a indemnat cursantii nostri sa isi urmareasca visul, sa isi porneasca portofoliul cu amenajari mici, cu povesti scurte, avand siguranta ca, prin munca si pasiune, vor avea un drum frumos in lumea designului de interior si isi vor scrie propria poveste de succes.

Multumim La Maison pentru aceasta vizita, si le multumim prietenilor din spatele brandului care ne-au invitat in lumea lor eleganta. Apreciem sfaturile primite si momentul de inspiratie oferit.

Design Interior la Atelierele ILBAH

Fie ca esti la inceput de drum sau ca vrei sa aproufundezi cunostiintele pe care le ai deja, cursul nostru de Design Interior este o alegere buna. Timp de 10 saptamani, arhitecti cu renume te vor indruma la inceputul drumului tau in designul de interior.

Dupa invatarea notiunilor teoretice de proportii, iluminare, culori si texturi, vei intelege functionalitatea spatiului si psihologia clientului, vei pune in practica cunostiintele dobandite. Amenajarea fiecarei camere dintr-o locuinta vine cu provocarile sale, dar la finalul cursului vei avea toate cunostiintele necesare pentru a practica in acest domeniu.

Si daca simti nevoia de ceva mai mult, te asteptam si la cursul de Specialist Decorator Interioare, unde vei aprofunda amenajarea spatiilor publice si a birourilor.