Al saselea an consecutiv la Bucharest Fashion Week! Sunt peste 10 editii la care participam cu scopul de a oferi cursantilor nostri posibilitatea sa testeze, inca din timpul cursurilor, cum este sa lucrezi pentru un eveniment de proportii din industria fashion. Printr-un efort comun, cursantii de la Design Vestimentar, Proiectare Vestimentara si Croitorie creeaza colectii spectaculoase care sunt ajung sa fie prezentate an de an in cadrul evenimentului.


Atelierele ILBAH va participa la editia aniversara Bucharest Fashion Week cu 3 colectii diferite, apartinand tinerilor designeri castigatori ai concursului Young Designers on Stage 2018: Amar Diana, Andreea Popa si Dimancea Eugenia!


Andreea Popa


“The shining shadows” by Andreea Popa este inspirata din filmele noir, unde se regaseste femeia misterioasa, aparte, puternica si sigura pe sine. Creatiile sunt realizate din materiale fluide, combinatii de tulle, dantela brodata manual, catifea si broderii fine. Colectia transmite forta, misterul si frumusetea femeii contemporane.

1. De ce ai ales designul vestimentar ca forma de exprimare artistica?

Designul vestimentar l-am ales din pasiunea pentru moda. Moda a fost dintotdeauna o pasiune pe care am urmat-o si dezvoltat-o de-a lungul timpului pana cand m-am hotarat ca asta e ceea ce vreau sa fac full time.

2. Care este tema care a stat la baza colectiei tale (proiectului tau)?

Colectia The shining shadows este  inspirata din filmele noir unde regasim femeia misterioasa, aparte, femeia puternica si sigura pe sine. Mi-am dorit ca aceasta colectie sa inspire forta, siguranta de sine, misterul si frumusetea femeii de azi, asa cum o vad eu.

3. Care sunt planurile tale de viitor?

Pe viitor imi doresc sa continui in acest domeniu, sa imi fac cunoscute creatiile si sa construiesc un brand care sa reprezinte femeile puternice si sigure pe sine.

Andreea-Popa-young-designers-on-stage-atelierele-ilbah

 

sneak-peek-andreea-popa-curs-design-vestimentar


Diana Amar


“X-Ray effect” by Diana Amar aduce in prim plan ideea de transparenta , fiind un indemn la sinceritate si liberatate. Vedeta colectiei este organza, un material ce permite jocul de lumini si umbre si prin care reusesc sa razbata contururile vagi ale siluetei feminine. Tinutele se evidentiaza prin linii ample si volum, mizand in acelasi timp pe simplitate.

  1. De ce ai ales designul vestimentar ca forma de exprimare artistica?

De cand ma stiu, am avut o inclinatie spre arte, incepand de la design vestimentar, design de interior, pictura, fotografie si chiar muzica. Este greu sa le departajez, deoarece toate aceste laturi artistice coexista in mine. Nu as putea spune ca am ales designul vestimentar, atat doar ca in momentul de fata, acest mod de exprimare a iesit la iveala.

  1. Care este tema care a stat la baza colectiei tale (proiectului tau)?

Tema proiectului meu este strans legata de “transparenta”, de unde apoi a pornit si ideea de “radiografie” sau ceea ce se afla dincolo de invelis sau ambalaj. Imagini ale unor plante si animale, obtinute prin asa numita tehnica fotografica- “X –Ray effect”, se regasesc in moodboard-ul meu si mi-au servit drept sursa de inspiratie, in crearea tinutelor.

  1. Care sunt planurile tale de viitor?

Dupa prezentarea de la BFW, planuiesc o sedinta photo, pentru a putea expune tinutele in mediul online. Avand in vedere ca aceasta colectie este una de nisa, consider ca promovarea joaca un rol important, motiv pentru care, am in plan participarea la targuri de profil sau alte evenimente de acest fel.

Diana-Amar-castigator-young-designers-on-stage-atelierele-ilbah

 

sneak-peek-diana-amar-curs-design-vestimentar


Cristina-Eugenia Dimancea


Colectia “Romantique” by Cristina-Eugenia Dimancea este inspirata din secolul al XX-lea, din perioada “La Belle Epoque”, un timp in care feminitatea, rafinamentul, finetea si eleganta erau calitati feminine primordiale. Atat texturile, cat si culorile se incadreaza in palete diametral opuse, creatiile diferentiindu-se prin jocuri de transparenta si opacitate.

1. De ce ai ales designul vestimentar ca forma de exprimare artistica?

De cand ma stiu am fost fascinata de moda, haine si desen. Inca din copilarie eram interesata de tot procesul in care se fac hainele, ma indragostem din primele clipe de orice petic de material care il vedeam, ma fascinau combinatiile de culori din tinutele traditionale, stateam cu orele rasfoind si cititind reviste de moda, reviste de arta, arta traditionala si lucru manual, eram interesata de tot ce se poarta in materie de fashion. Desenam ore in sir, faceam tinute papusilor iar un pic mai tarziu am creat tinute colegelor de scoala, liceu, s.a.m.d… Pentru mine acest domeniu extraordinar de frumos ma transpune intr-o alta lume, o lume a frumosului cu povesti  ce le pot vedea, simtii in fiecare tinuta. Asa ca pot spune: ca nu eu am ales designul vestimentar ci el ma ales pe mine si pentru acest lucru ii multumesc universului!

2. Care este tema care a stat la baza colectiei tale (proiectului tau)?

Tema acestei colectii este o tema ce te lasa purtat in atmosfera romantica a Parisului. Tinutele cu detalii din inceputul secolului XX actualizate in linii si jocuri de transparenta aduse in prezent, culoarea roz, culoare feminina si romantica, sunt  bazele colectiei create intr-un moment in care starea mea de spirit se indentifica cu romantismul. De aici si numele colectiei ,,Romantique’’.

Dimancea-Eugenia-castigator-young-designers-on-stage-atelierele-ilbah

  1. Care sunt planurile tale de viitor?

Pe viitor imi doresc sa creez tinute cu povesti speciale, o fuziune intre vechi si nou,tinute aduse in actualitate care sa transmita celor ce doresc a le purta starea povestii si dorinta de a fi unica!

sneak-peek-Dimancea-Eugenia-curs-design-vestimentar


Toti designerii participanti sunt absolventi ai Cursului de Design Vestimentar marca Atelierele ILBAH.


Afla aici mai multe despre curs:
Curs Design Vestimentar