Pentru a 3-a oara consecutiv, 3 dintre cursantii Atelierele ILBAH, care au urmat cursul de Design Vestimentar sub coordonarea Mirelei Diaconu, si-au prezentat colectiile pe scena Bucharest Fashion Week.

Luoana Virjoghe, Alina Avram si Ana-Maria Dinuta au fost la inaltime iar colectiile lor au fost foarte apreciate de publicul prezent la cel mai prestigios eveniment dedicat fashion design-ului din Romania.

Cele 3 sunt castigatoarele concursului Young Designer Atelierele ILBAH on Stage, organizat in colaborare cu Fashion TV. In concurs s-au inscris peste 30 de concurenti dornici de a-si crea prima colectia si de a o prezenta lumii intregi. Luoana, Alina si Ana-Maria au fost fericitele castigatoare care au reusit sa impresioneze juriul prin conceptul deosebit al colectiilor propuse. 

De la concept la produsul final! 

Cursantele noastre au avut la dispozite mai putin de 30 de zile pentru a-si crea colectiile in forma finala pentru defilarea pe podiumul BFW, respectand conceptul propus in cadrul concursului. Daca acum aproximativ o luna am prezentat plansele de concept ale proiectelor castigatoare, mai departe va invitam sa vedeti piesele vestimentare realizate fizic. 

Luoana Virjoghe, aflata pentru a 2a oara pe scena BFW 2015, a prezentat colectia Transparency caracterizata prin feminitate, delicatete, sensibilitate si transparenta ce imbina materiale precum matase, voal, organza si piele.

Castigand pentru a doua oara concursul nostru, Luoana s-a bucurat din nou de sansa de a-si vedea creatiile pe scena celui mai mare eveniment de moda din Romania: Bucharest Fashion Week – Winter Edition.

Asa cum ne-a marturisit deja in primavara, dragostea ei pentru Design Vestimentar a aparut la o varsta foarte frageda, pe la 5-6 ani, atunci cand a pus mana pe o revista de moda si a vazut cateva crochiuri de fashion intr-un articol. Fascinata de acesta lume a creativitatii, a inceput sa isi doresca sa fie parte din industria modei. Pentru Luoana, Designul Vestimentar reprezinta o modalitate prin care isi poate exprima creativitatea.

Colectia Luoanei Virjoghe poate fi vizionata integral pe pagina noastra de Facebook: click aici

 

luoana-1

luoana-2

luoana-3

luoana-4

Alina Avram, absolvent al scolii Atelierele ILBAH, a prezentat colectia ECHO inspirata din tehnica de dripping a pictorului Jackson Pollock, cel mai de seama reprezentant al expresionismului abstract. Piesele vestimentare au fost pictate manual iar faldurile generoase au fost folosite din plin, obtinand astfel o colectie spectaculoasa ce ar putea fi purtata si in afara podiumului.

In aceasta colectie mi-am urmarit instinctul, incercand sa caut in adancul sufletului ecouri inabusite ale personalitatii mele. Consider de-a dreptul fascinanta libertatea de exprimare de care a dat dovada Jackson Pollock, modul in care a decis sa atace panza din toate cele patru parti, cum a pasit peste ea, cum a stat cu picioarele in mijlocul ei, devenind astfel parte a picturii.

Colectia Alinei Avram poate fi vizionata integral pe pagina noastra de Facebook: click aici

Alina-1

Alina-2

Alina-3

Alina-4

Ana Maria Dinuta a prezentat colectia “Renasterea”. Colectia, un exercitiu de apreciere a trecutului cu privirea in viitor, este o forma de exprimare artistica a unui crez profund despre modelele pe care ni le ofera istoria si revenirea permanenta la valorile acesteia. Conceptul este in fapt experimentul in sine, acela de identificare a elementelor costumului din acea perioada si de integrare a acestora in tinute contemporane.

Fara Renastere nu exista modernism si omul Renasterii este la fel de bine si omul de astazi, fiind un om cu intelegere ascutita, deschis oricaror idei, cu dorinta de afirmare si renume, cu un deosebit simt al frumosului, un adversar al dogmelor si ideilor preconcepute, un umanist cu un larg spirit de toleranta

Coletia Anei Maria Dinuta poate fi vizionata integral pe pagina noastra de Facebook: click aici

ana-maria-1

ana-maria-2

ana-maria-3

ana-maria-4

Echipa Atelierele ILBAH le ureaza mult succes in cariera lor de Designeri Vestimentari si ii asigura de tot sprijinul de care au nevoie!

Mai multe detalii legate de cursul de design vestimentar organizat de Atelierele ILBAH puteti sa gasiti la urmatoarea adresa: //www.ateliereleilbah.ro/cursuri/curs-design-vestimentar/