Cu siguranta ti-ai pus cel putin o data intrebarea cum sa te imbraci cu stil astfel incat hainele sa fie potrivite, sa iti puna corpul in valoare, dar, cel mai important, sa te simti si bine purtandu-le. Nu putem oferi un raspuns cu exactitate, deoarece hainele difera in functie de personalitate si de stilul pe care vrei sa il transmiti, insa putem oferi cateva trucuri care sa iti faca viata mai usoara.

In randurile urmatoare vei descoperi o serie de sfaturi care te vor ajuta sa privesti cu alti ochi modul in care alegi sa iti cumperi haine si, nu in ultimul rand, te vor invata sa iti creezi o garderoba capsula cu stil, care sa te puna in valoare si sa iti ofere un vibe cu stil.

1. Cum poti sa te imbraci cu stil?

Adesea avem tendinta de a spune ca oricine se poate imbraca cu stil si ca nu trebuie luate in considerare prea multe criterii, insa lucrurile nu stau chiar asa. A te imbraca cu stil este mai greu decat te-ai gandi, asta pentru ca provocarea este de a aduce la un loc obiecte vestimentare simple, accesorii complementare si o personalitate puternica. Rezultatul dorit este un intreg impecabil. Pentru a invata sa te imbraci cu gust, ia in calcul urmatoarele criterii:

  • Alege simplitatea

Prima regula si poate cea mai importanta: imbraca-te cat mai simplu. Intr-adevar, stilul vestimentar este, de la persoana la persoana, unul original, insa acesta trebuie adaptat in functie de mai multi factori, printre care si personalitatea, formele fizice, dar si de contextul in care alegi sa porti un anumit outfit.

Cel mai important este sa te imbraci simplu, in culori cat mai neutre si linii simple. Asa vei sti ca nu vei da niciodata gres si, in plus, vei putea veni cu o pata de culoare sau cu o textura interesanta prin intermediul accesoriilor.

  • Gaseste un echilibru

A doua cea mai importanta regula pe care orice femeie sau barbat trebuie sa o respecte daca vrea sa fie o persoana stilata, este sa creeze un echilibru in tinutele pe care le poarta. Acesta se aplica indiferent ca este vorba despre culoare, pattern sau croi. De exemplu, in cazul vestimentatiei femeilor, nu este ideala combinatia formata din rochie mini, intr-o culoare aprinsa, cu decolteu adanc si tocuri foarte inalte.

creatie proprie, stil vestimentar

  • Investeste in articole calitative

Articolele confectionate din materiale naturale, precum este bumbac, lana sau chiar inul, sunt mult mai rezistente si mai calitative decat orice alte obiecte vestimentare promovate de brandurile din industria mass-market. Pentru a avea o garderoba stilata, este ideal sa incepi prin a-ti cumpara cateva lucruri ce vor reprezenta baza garderobei, realizate din materiale bune, in culori neutre si cat mai simple.

Bineinteles, ia in considerare si faptul ca nu intotdeauna gasesti in magazine obiectele vestimentare pe care ti le doresti, chit ca este vorba despre marime, culoare sau chiar model. Un pas pe care il poti face catre o garderoba variata este sa iti creezi chiar tu hainele!

Poate parea coplesitor atunci cand o spui cu voce tare, dar daca esti o persoana pasionata de croitorie, avand o baza solida de cunostinte si instrumentele necesare dobandite in urma cursului de croitorie, cu siguranta vei reusi sa iti creezi haine pe placul tau.

2. Invata sa te imbraci cu stil – trucuri pentru femei si barbati

A te imbraca cu stil presupune sa iti expui personalitatea prin haine si atitudine, astfel incat sa le arati celor din jur cine esti, fara ca tu sa scoti prea multe vorbe. De asemenea, o tinuta cu stil poate fi una simpla, in culori neutre, dar puternic accesorizata, indiferent ca vorbim despre un anumit item vestimentar, un accesoriu masiv, ca de exemplu un colier viu colorat, o cravata cu buline, o palarie sau un rucsac voluminos.

Indiferent ce obiecte alegi sa introduci in tinuta, ai grija cum le combini si cum faci sa se completeze reciproc. Uneori nu hainele sau accesoriile pe care le ai reprezinta problema, ci modul in care le pui cap la cap. In cazul in care nu esti o persoana care sa isi ia inspiratia din diverse poze de pe internet si are nevoie de teorie, dar si de cineva care sa exemplifice cu atentie, atunci poate ca ar fi cazul sa te inscrii la un curs de stilism – consiliere vestimentara. Cu siguranta te va ajuta pe viitor atat in propriile decizii, cat si, cine stie, in diverse alte colaborari.

In concluzie, pentru a te imbraca cu stil ai nevoie sa fii tu, sa iti lasi frau liber imaginatiei si fii creativ in ceea ce priveste combinatiile de culori, texturi sau pattern-uri. Este important sa ramai in minte cu cele mai importante idei: ramai la simplitate, gaseste un echilibru si alege doar materiale calitative, pe care vei avea oportunitatea de a le purta si cu trecerea anilor.

Sursa foto: Unsplash.com