InspirationArt no.2, ce a avut ca tema “idei de aranjamente florale pentru sarbatorilor de iarna” s-a desfasurat in zilele de 20, 21 si 22 Octombrie. Invitatul special a fost nimeni altul decat maestrul florist Nicolae Agop care a venit a doua oara in Romania pentru a se reintalni cu iubitorii de arta florala. Maestrul a realizat adevarate opere de arta sub forma unor aranjamente florale deosebite, potrivite atat pentru sarbatorile de Craciun cat si pentru cele de Anul Nou. Peste 130 de invitati, pasionati de floristica, au participat la cele 3 zile ale evenimentului sub indrumarea maestrului Agop.

Ziua de 20 Octombrie a fost rezervata demonstratiei maestrului Agop ce s-a desfasurat chiar in Amfiteatrul Bpb al Facultatii de Horticultura (partenerul evenimentului). Doamna Sanda Lazur, maestru ikebana, s-a alaturat demonstratiei, realizand pentru privitori aranjamente florale de sarbatori in stilul minimalist japonez.

Zilele de 21 si 22  Octombrie s-au desfasurat in cadrul Centrului de Creatie Atelierele ILBAH din strada Romulus numarul 4.

Anthurium, santini, baby eucalipt, cineraria, crini, pini si conuri de brad toate s-au transformat sub mainile experimentate si pline de indemanare in adevarate opere de arta ce anunta parca apropierea sarbatorilor de iarna. Instalatiile florale din sarma si lana au fost si ele nelipsite.

In cadrul workshop-ului, participantii nu numai ca l-au urmarit pe maestrul Agop in exercitiul creatiei, dar au si avut ocazia sa realizeze la randul lor aranjamentele florale chiar sub indrumarea acestuia. Ceea ce parea foarte facil ca simpli privitori, s-a dovedit a fi mult mai complicat in momentul in care au trecut la partea practica. Este destul de greu sa incerci sa “reproduci” in 3 zile, anii de experienta ai maestrului, castigati de-a lungul a zeci de concursuri internationale florale la care a participat sau pe care le-a jurizat. Toti cei prezenti s-au descurcat insa de minune.

Puteti urmarii creatiile florale la urmatorul link: Link album workshop InspirationArt no.2