„S-a incheiat inca o editie surprinzatoare anul acesta la targul international Maison & Objet ce s-a desfasurat in perioada 2 – 6 septembrie la Paris.

Aerul aristrocrat si abudenta detaliilor glamour puse ca intr-un scenariu de teatru perfect au dat un accent fabulous interioarelor timpului prezent. Aglomerarea decorurilor plastice, atat a obiectelor decorative cat si a corpurilor de iluminat ce incalca voit proportiile firesti, au creat factorul surpriza din fiecare stand si au dat nastere la un spactacol unde invitatii speciali eram chiar noi vizitatorii.

maison-paris1

 

maison-paris2

 

Ca in fiecare an Maison & Objet este o sursa de inspiratie ce aduce in prim plan mereu inovatii in domeniul designului si se concentreaza asupra dezvoltarii durabile si ecologice, sustinand apropierea de natura prin utilizarea materialelor reciclate si a folosirii lor de multe ori intr-un mod atipic.

maison-paris3

Tendinta generala lansata ca inspiratie in decorarea interioarelor, dar si a designului de produs este utilizarea materialelor naturale: lemn, sticla, piatra, ratan, rafie, piele si combinatii curajoase intre acestea. Imbracarea suprafetelor vitrate in tesaturi precum in, bumbac sau matase evidentiaza prin rafinament desavarsit si eleganta armonioasa un interior de poveste.

maison-paris4

Nu au lipsit nici piesele de mobilier si accesorii vechi din lemn masiv, oglinzile prezente in diferite contexte, metalul si influenta lui industriala, ceramica si tesaturile fine colectate din tari asiatice cu incarcatura artistica bogata.

maison-paris5

Un element plin de fantezie si eleganta care se impune in tendintele acestui an este texturarea peretilor fie prin tapet, lemn, pluta decorativa sau ceramica propusa in relief, fie prin diferite printuri grafice ce creeaza o iluzie optica de tridimesionalitate cu un patern special.

Este cunoscut faptul ca texturile si suprapunerile pe diferite straturi transmit emotii si ne fac mai creativi iar simtul tactil devine astfel fermecat si incantat.

maison-paris6

Din punct de vedere cromatic, se tinde catre cea mai convenabila solutie de decorare: un fond neutru de griuri, rozul prafuit, verdele menta ,pasteluri, tonuri reci cu accente de culori electrice: galben, auriu, aramiu sau albastru intens creeaza puncte de interes expresive care nu fac altceva decat sa confere originalitate si sa ne fereasca de aglomerari pregnante si fixe, nepersonalizate.

Toate acestea ocupa un rol important in interioarele inspirationale propuse in aceasta editie la Maison & Objet, si creeaza efecte teatrale menite sa ne suprinda mereu, gratie bunului gust francez.  Surpindem totodata si o atenta acuratete la detalii cum numai la Paris avem ocazia sa o intalnim.

Mai multe poze gasiti in albumul Facebook special creat.

Despre interioare speciale respectand tendintele momentului si multe alte lucruri necesare amenajarilor de interior le vom invata la cursul de design interior unde va astept cu mare drag.”

Arh. Miruna Ardelean