Ce ne atrage spre antreprenoriat? Oare stim ce presupune sa fii antreprenor, dar si de ce esueaza unii? Sunt doar cateva intrebari la care ne-a raspuns Alin Potocean, trainer curs Antreprenoriat Atelierele ILBAH, la emisiunea Intre prieteni cu Dana Istrate.

Drumul este pavat cu multe incercari in antreprenoriat. Antreprenoriatul este un domeniu care cere sa fii organizat, sa ai un plan de business asupra caruia sa revii periodic, pentru a analiza daca mergi in directia buna sau nu. Intocmirea acestuia poate fi posibila apeland la specialisti, sau facand pasul spre a parcurge un curs de specialitate.

O pregatire in acest sens faciliteaza demersurile, care au ca obiectiv cresterea progresiva si sigura a business-ului in care antreprenorul a ales sa investeasca. Planul este un element indispensabil, insa, totodata, reprezinta si elementul omis frecvent in faza de inceput.

Care sunt skill-urile de care ai nevoie ca sa te poti numi antreprenor? Ei bine, nu este suficient sa iti doresti sa intri in lumea antreprenoriatului. Responsabilizarea angajatilor, motivarea acestora si asigurarea unui mediu prietenenos de lucru sunt doar cateva aspecte de indeplinit.

Sa fii bine informat, sa cauti informatia in locul potrivit sunt aspecte, care vor influenta calitatea de antreprenor, dar si evolutia business-ului pe care antreprenorul il desfasoara.

De ce sa alegi cursul de Antreprenoriat?

La curs inveti cum sa ajungi de la viziune la implementare, ce deciziile sunt cheia succesului, ce inseamna oportunitate si amenintare pentru business-ul tau. De asemenea, sub indrumarea trainer-ului lucrezi la un proiect, care te pregateste pentru proiectele tale ulterioare, avand astfel oportunitatea de a analiza real fiecare etapa ce trebuie parcursa, iar studiile de caz discutate la curs iti vor oferi perspective noi si varii solutii pe care le poti implementa pe viitor. Te asteptam la curs!