Scriem, din nou, povestea #Creativo, evenimentul oamenilor asumati, originali si mereu in cautare de repere


Save the date : 3 – 4 Noiembrie, ARCUB


Continuam povestea. Una cu stil si solutii inspirate pentru toti acei dintre voi determinati, creativi, originiali in gandire si trairi. Da, incepe #Creativo, editia cu numarul 6! Un proiect ambitios, personalizat si imbunatatit, de la editie la editie, in functie de nevoile identificate si de dorintele transpuse si transmise de-a lungul a cinci minunate editii. #Creativo va fi, si de data aceasta, evenimentul care” fuge” de clisee si va contura, spunem noi, la fel de frumos, povestea creativitatii si a creativilor. Ideea de identitate prin stil personal prinde iarasi viata si glas la #Creativo no.6. 


Vor fi Ateliere si vor fi Conferinte. Va fi personalitate, individualitate si stil.


ARCUB devine, din nou, timp de doua zile, locul oamenilor frumosi prin unicitatea stilului. Fie ca vorbim de oameni din industria fashion, fie ca vorbim de persoane devenite influenceri prin puterea modelului sau a determinarii cu care au reusit in business. Sunt modele, sunt mentori, sunt oameni de la care, cu siguranta, avem ce invata si care au inteles cum sa-si valorizeze experienta acumulata. Au un bagaj impresionant, dar nu de vorbe, ci de fapte concretizate in afaceri de succes, conturate in viziuni pe termen mediu si lung.

Vezi mai jos cum a fost la editia trecuta!


Alege sa faci parte din evenimentul #Creativo. Inscrie-te acum!


S-a dat startul inscrierilor la Conferintele si Atelierele ce tin cap de afis la #Creativo no.6, evenimentul de suflet al Atelierele ILBAH. Pentru noi, #Creativo este proiectul creat in spirit urban, care reuneste, din nou, sub aceeasi cupola, pasionati de moda, design, stil, handmade si ceea ce inseamna spirit antreprenorial.

3 si 4 Noiembrie 2018 sunt zilele in care ne vom simti, iarasi, originali, inspirati, autentici, cu putere de asumare, dornici sa ne (re) descoperim unicitatea si stilul personal. Asta fie ca participam la Atelierele gratuite organizate in acest sens, fie ca ne inscriem la Conferintele al caror rol este unul foarte bine definit: acela de a motiva, de a schimba sau contura perceptii, de a conferi incredere si curaj atunci cand vorbim de stil, dar si de a ne re(da) puterea de a lua decizii.

La #Creativo, editia cu numarul 6, participantii se vor bucura, iarasi, de ateliere gratuite de design vestimentar, quilting si patchwork, diferite workshopuri, avand ca tematica brodatul, cusutul, croitul dupa tipare sau drapaj, demonstratii la nivel inalt cu tot ceea ce inseamna masini de cusut, surfilat, brodat, casnice si industriale, folosite in industria textila.

#Creativo no. 6 este, din nou, despre voi. Si pentru voi! Toti acei oameni autentici, indrazneti, asumati si in cautarea reperelor cu privire la stilul personal. #Creativo no. 6 este pentru cei care cred in puterea viselor, si care au dorinta de a le vedea transformate in frumoase realitati.

Iata mai jos Lista Atelierelor si Conferintelor la care te poti inscrie.


Conferinte #Creativo, editia a VI-a


Molecule F – Proudly Powered By Romanian Designers. Different by choice. Unique by selection. Driven by authenticity.

Inventat in urma cu opt ani, Molecule F este mediul social in care amatorii de vestimentatie originala de calitate sunt pusi in contact direct cu cei care le creeaza. Mirela Bucovicean, fondatoarea Molecule F, este omul curajos care, trecand peste obstacolul profundei crize financiare si al neincrederii in creativitatea autohtona, a avut viziunea de a crea un nou tip de platforma, on-line si off-line, de a umple spatiul dintre design-ul romanesc si nevoia exprimarii autentice.

Original la inceputuri, conceptul Molecule F a deschis multe usi catre viitor. Privit cu curiozitate in trecut, dar tot mai imitat astazi, conceptul a prins radacini solide devenind creator prin el insusi. Astazi, portofoliul Molecule F aduna la un loc mai bine de 100 dintre cei mai cool si mai in voga designeri romani. Daca in urma cu aproape un deceniu imaginea creatorilor de arta vestimentara romaneasca era confuza in ochii consumatorului local, astazi a devenit o regula de stil ca oricine sa aiba in garderoba macar o piesa autentic romaneasca. Speaker: Mirela Bucovicean | Moderator: Bianca Ionita

Inscrie-te aici


Start-Up Nation 2.0 – New regulations | Totul despre noile reglementari

Vrei sa accesezi fonduri nerambursabile prin programul Start-Up Nation 2018? Vino sa afli totul despre noua grila de punctaj de la Radu Moldoveanu, managing partner al firmei de consultanta Smart Business Projects!

Inscrie-te aici


Totul despre Stilism cu Maurice Munteanu

Unul dintre stilistii de referinta din Romania, Maurice Munteanu, vine pe scena pentru a ne dezvalui cateva dintre secretele profesiei de stilist. De la arta pana la pasiune, de la moda pana la creativitate si de la munca pana la succes; toate acestea coroborate intr-o conferinta unica! Descopera si tu universul stilismului cu Maurice Munteanu la #Creativo de Toamna. Speaker: Maurice MUNTEANU | Moderator: Diana Bart

Inscrie-te aici


Let’s talk about fashion!

Unii dintre cei mai apreciati designeri romani si antreprenori din domeniul modei, vin sa iti prezinte o radiografie completa a industriei de fashion! Exploreaza impreuna cu Silvia Serban, Elena Perseil si Elena Cernatescu, dinamica si provocarile unei industrii schimbatoare, aflata in permanenta in lumina reflectoarelor. Speakeri: Silvia Serban, Elena Perseil, Elena Cernatescu.

Inscrie-te aici


Primii pasi in Antreprenoriat

Cristian Ionut Burcea – Manager Regional, BT Mic, ne introduce in fascinanta lume a Antreprenoriatului! Cristian are 10 ani experienta in cadrul Grupului Financiar Banca Transilvania. In prezent coordoneaza activitatea de business la BT Mic si este implicat in finantarea persoanelor juridice de mai bine de 9 ani. Vino si tu sa descoperi cum poti avea succes in domeniul BUSINESSSpeakeri: Cristian Ionut Burcea

Inscrie-te aici


Young Designers Journey – Inceputul lor de drum poate fi inceputul tau!

Tinerele talente din designul romanesc vin sa-ti impartaseasca reteta succesului lor in domeniul modei! Vino sa afli de la Anamaria Prelipceanu, Diana Caramaci si Laura Dimancea exact care sunt ingredientele cocktailului creativ de care ai nevoie pentru a reusi intr-o industrie fascinanta, dar si foarte competitiva ca cea de fashion. Speakeri: Anamaria Prelipceanu, Diana Caramaci, Laura Dimancea.

Inscrie-te aici


Cum transformam Like-urile in Profit

Trendsetterii noii generatii vorbesc despre cum putem face performanta in acest nou domeniu!
Andreea Diana Constantinescu, Emiliana Burghelea si Maria Pasca ne dezvaluie secretele acestei profesii si ne spun cum transformam like-urile in bani! Speakeri: Andreea Diana Constantinescu, Emiliana Burghelea, Maria Pasca.

Inscrie-te aici


Ateliere #Creativo, editia a VI-a


VINO SA COASEM IMPREUNA!

La atelierul de croitorie vei afla tot ce te intereseaza despre frumoasa si nobila meserie de croitor si vei cunoaste detalii de baza despre masinile de cusut de ultima generatie – Brother, puse la dispozitie in cadrul atelierului. Tu vei fi captivat, cu siguranta, de noile masini de cusut, iar noi iti vom arata cat de usor este sa le folosesti, chiar si pentru hobby! Vei realiza primul tau obiect cusut cu o masina performanta!

Inscrie-te aici


CE ESTE DRAPAJUL DE MODA?

Tehnica drapajului (sau a mulajului) permite obtinerea de volume creative complexe, care altfel sunt greu de realizat in tiparul bidimensional. Volumul este construit direct pe manechin, folosind un material textil si ace de croitorie. Vei avea ocazia sa creezi o rochie intr-un mod inedit, folosindu-ti doar imaginatia, 10 bolduri si o fasie de material textil!

Inscrie-te aici


A SPUS CINEVA DESEN DE MODA?

Schita si crochiul sunt elemente esentiale pentru activitatea unui designer vestimentar. Inspiratia de moment trebuie transpusa intr-un desenbidimensional care va contine informatii esentiale despre proportii si volum. Este practic primul pas pentru ca desenul tau sa prinda viata deoarece va explica cu precizie forma si textura piesei vestimentare, dar si miscarea manechinului.

Inscrie-te aici


Atelier de Pantofi

Te asteptam la acest atelier pentru a invata cum sa iti conturezi primele crochiuri de pantofi! Vino si tu daca vrei sa afli ce inseamna design-ul de pantofi si cum iti poti transupune ideile in desene!

Inscrie-te aici


Totul despre Broderie

E nevoie de soft specializat de Broderie? Cat de usor se utilizeaza un astfel de soft? Se poate broda pe orice material? Cate tipuri de cusaturi exista? Sunt doar cateva dintre intrebarile la care vei primi raspuns daca participi la Workshopul despre Broderie! In plus, ai ocazia de a exersa pe masini de brodat de ultima generatie, marca Brother!

Inscrie-te aici


SA DESCIFRAM TIPARELE!

Probabil ti se pare un termen pretentios si ceva destul de complicat de realizat. Alege sa faci o incursiune in lumea tiparelor de croitorie, vei vedea cum se decupeaza un tipar, cum se aranjeaza pe material si vei fi incantat sa intri in pielea unui creator de articole vestimentare. Te invitam sa participi, iar noi iti promitem ca, timp de o ora si jumatate vei lucra cu drag alaturi de echipa noastra!

Inscrie-te aici


Atelier Quilting & Patchwork

Quilt-ul poate fi considerat o adevarata opera de arta, o expresie fascinanta a imaginatiei, pasiunii si perseverentei pe care o pune creatorul. Quilting si Patchwork reprezinta tehnici de cusut distincte, pe care vei avea ocazia sa le inveti de la Adina Popescu, specialist in quilting si patchwork. ”Procedura de imbinare propriu-zisa a materialelor textile nu este deloc 
intamplatoare, la fel cum nu este nici alegerea bucatelelor de stofa. Acestea nu doar ca trebuie sa respecte un tipar anume, dar trebuie sa aiba si o anumita textura, similara.” (Adina Popescu). Atentie! Tinand cont de complexitatea tehnicilor de lucru, este obligatoriu ca persoanele interesate sa aiba experienta prealabila in utilizarea masinilor de cusut.

Inscrie-te aici


Atelier de Texturare a Crochiurilor de Moda cu Mirela Diaconu la #Creativo de Toamna 2018

Jocuri de umbra! Texturi! Culoare! Te asteptam si pe tine la Atelierul nostru de Texturare cu designerul, Mirela Diaconu, pentru a invata cum sa le dai viata crochiurilor tale prin tehnici unice de desen!

Inscrie-te aici


Atelier de Costume Barbatesti

Esti pasionat de Moda Masculina? Vrei sa afli cum se fabrica un sacou? De ce materiale avem nevoie pentru a contura un sacou cat mai confortabil? Te asteptam la Workshopul nostru, Men’s Fashion – Live Demonstration, unde iti vom raspunde la toate aceste intrebari!

Inscrie-te aici