Lucrurile frumoase se intampla atunci cand ai rabdare, cand ii dai timpului timp si cand ai curajul nebun de “a da vrabia din mana pentru cioara de pe gard”. Asta a facut si Carmina Vilcea, absolventa a cursului de fotografie Atelierele ILBAH. Nu este nimic in neregula sa alegi un job in defavoarea celui pentru care te-ai tot pregatit. Ce conteaza cu adevarat este sa faci ce-ti place, astfel incat rezultatele tale pe plan profesional sa fie multumitoare. Atelierele ILBAH este locul unde Carmina Vilcu si-a vazut visul devenit realitate, unde a prins curajul de a renunta la fostul job si de a face din pasiunea ei un job pentru prezent si viitor. Un curs a adus dupa sine alt curs si uite asa a rezultat o noua perspectiva de viitor, care presupune job-ul de fotograf si de trainer. Ei bine, inca o data la Atelierele ILBAH visele devin realitate.

Carmina ne vorbeste despre cum a renuntat la prezent pentru viitor, pentru un viitor care pe plan profesional o linisteste si o determina sa-si depaseasca limitele.

  1. Ce poti sa ne spui despre tine in cateva cuvinte? Cine este Carmina Vilcu?

Carmina Vilcu este o persoana creativa, foarte meticuloasa si pe care o caracterizeaza rabdarea. Ii place sa-si imbunatateasca abilitatile, sa descopere altele noi pe care sa le cultive. Inainte sa faca cursul de Fotografie stia ca ii place fotografia, insa acum, dupa finalizare, stie si de ce. Fotografia ii spune cine este si ca uneori limitele sunt o iluzie. Acelea sunt momentele in care e curioasa, atenta, dornica de a interpreta si reinterpreta o bucatica din “lumea vazuta prin ochii ei”.

  1. De unde a venit pasiunea ta pentru fotografie? Cum a inceput totul?

Pasiunea mea pentru fotografie a inceput intr-un mod atipic, a fost mai mult o revelatie. Ma aflam pe banca, in sala de judecata, extenuata, asteptand sa urmeze dosarul meu, cand ma gandeam ce frumos ar fi sa imi pot castiga existenta doar din pasiunea mea pentru portrete in carbune. Stiind ca e aproape imposibil acest lucru, mi s-a infiripat ideea de a incerca fotografia, pentru ca mi s-a parut apropiata de desen si ca as putea sa castig destul de mult din punct de vedere financiar, incat sa renunt la cariera mea din domeniul juridic, care nu ma mai atragea deloc. Incepand cu urmatoarea zi, in fiecare dimineata cand mergeam spre instanta sau birou, citeam manualul aparatului foto al prietenului meu, aparat pe care mi l-a imprumutat, ca sa ma joc cu el, si pe care ulterior mi l-a facut cadou.

Aceasta pasiunea a inceput din nevoia de schimbare, nici nu ma gandisem pana atunci sa-mi devina job. Fotografia mi s-a potrivit ca o manusa, si astfel am reusit sa o aduc la stadiul de profesie.

Consilier juridic de reprezentare in instanta devenit fotograf Atelierele ILBAH

  1. Cum ai descrie experienta ta la cursul sustinut de Stefan Toma?

A fost o experienta frumoasa. Efectiv abia asteptam sa vina ziua de sambata, ca sa merg la curs. Ce m-a atras atat de mult la acest curs, a fost dedicarea cu care trainerul ne-a facut sa intelegem acest domeniu, cu care ne-a format fotografi buni. Cursul a fost foarte bine structurat, compus din parti teoretice dar si practice, in urma carora am inteles mai bine teoria si am avut oportunitatea de a-mi creste portofoliul, motiv pentru care la finalul cursului am avut increderea necesara sa incep sa profesez in acest domeniu. In opinia mea, cursul si-a indeplinit scopul si am fost mai mult decat multumita.

  1. Te-a schimbat acest curs? Daca da, care a fost cea mai importanta lectie pe care ai invatat-o?

La finalul cursului, m-am simtit sigura pe cunostintele si abilitatile mele si mi-am dat seama ca pot activa in acest domeniu. Am invatat ca este important sa am incredere in mine, mai ales daca fundamentul este un studiu amanuntit. Am invatat ca o parte din cunostinte le dobandesti pe parcurs, ca ele vin la pachet cu practica.

  1. Acum, dupa finalizarea cursului, ai planuri de viitor care presupun o activitate profesionala in domeniu?

Ohh, da! Imi doresc ca firma Blitzka Studio, pe care am infiintat-o impreuna cu prietenul meu, sa isi mareasca echipa si sa avem proiecte din ce in ce mai ambitioase, inclusiv proiecte ce tin de partea video. In paralel, imi propun sa sustin cursuri de fotografie, intrucat mi-ar placea sa dau din ce am primit, sa-i invat la randul meu si pe altii sa-si imbogateasca cunostintele despre fotografie. In acest scop am urmat si cursul de formator sustinut de Stefan Ciobanu, un trainer excelent, tot din cadrul Atelierele ILBAH, care cred ca ma va ajuta mult in atingerea telului meu.
Consilier juridic de reprezentare in instanta devenit fotograf Atelierele ILBAH

  1. Unde iti gasesti inspiratia pentru proiectele tale?

In principiu, inspiratia apare atunci cand nu ma astept. Nu imi place sa ma uit prea mult la fotografiile de pe instagram sau “sa frunzaresc” alte site-uri, pentru ca mi-e teama ca o sa incep sa le imit fara sa imi dau seama. In schimb, daca de exemplu imi place cum arata o scena dintr-un film sau un tablou, tin minte si incerc pe cat posibil sa combin elemente din fiecare, in speranta ca o sa iasa ceva interesant.

  1. Emotia si teama ne scot din zona de confort. E destul de dificil sa le acceptam si sa le facem fata, iar cu ele ne confruntam de fiecare data cand este vorba de ceva nou, un nou inceput, un alt drum. Ce sfat ai pentru cei aflati intr-o situatie asemanatoare, pentru cei care nu au avut curajul mai devreme, insa vor sa-si invinga intr-un final demonii si sa-si imbratiseze pasiunea/pasiunile?

Sfatul meu este sa paseasca cu incredere, sa-si asume deciziile pe care le iau si fara sa tina cont de opiniile celor din jur, sa ajunga la destinatia care ii va face fericiti. Ca in orice domeniu, este important sa persevereze, este nevoie de munca multa si de seriozitate, iar la final rezultatele dorite vor aparea.

Visele, da, devin realitate in momentul in care intalnesti oamenii potriviti care sa te ghideze. Ne bucuram sa descoperim povesti frumoase, povestile oamenilor carora Atelierele ILBAH le-a schimbat viata si pe care i-a invatat sa priveasca mai atent in jur. La cursul de Fotografie inveti care este letila potrivita prin care sa privesti fotografia si care sunt tipsurile de care sa te folosesti pentru a o citi corect.

Inscrie-te la curs si da-i sansei tale…mai multe sanse!! https://www.ateliereleilbah.ro/cursuri/curs-fotografie-scoala-fotografie/

Consilier juridic de reprezentare in instanta devenit fotograf Atelierele ILBAH