Atelierele ILBAH au participat in acest an la cel mai mare eveniment de recrutare din Transilvania – Targul de Cariere Cluj-Napoca, organizand ateliere si conferinte in cele mai cautate domenii din momentul actual.

 


Conferinta Designer de Interior – Cariera sau Hobby?


In cadrul primei conferinte – „Designer de Interior: Cariera sau Hobby? Primii pasi in domeniu” arhitect si trainer Atelierele ILBAH, Codruta Ghiran le-a vorbit participantilor despre evolutia acestui domeniu si despre cerintele pietei. Mai mult, au discutat despre oportunitatile pe care acest domeniu le ofera, despre modul in care decurge o intalnire cu clientul, despre modul de promovare si despre proiectii de viitor.

Prezentarea s-a transformat rapid intr-o discutie libera, participantii adresand intrebari atat despre design-ul de interior in general, cat si despre ce presupune efectiv aceasta munca si competentele necesare pentru a deveni expert.

 


Workshop Fotografie – Cum transformi pasiunea in meserie?


Conferința a fost urmata de atelierul de fotografie „Cum transformi pasiunea in meserie”, atelier in cadrul caruia Saul Pop, fotograf si trainer Atelierele ILBAH a sustinut o altfel de lectie introductiva in arta fotografiei. Participantii au facut poze in cadrul targului, dupa care le-au analizat si au stabilit ce si cum putea fi imbunatatit. Arta fotografiei a fost explicata in detaliu, atat pentru cei care au optat sa isi aduca aparatul foto, dar si pentru cei care au venit cu smartphone-ul.

Participantii au invatat cum sa isi regleze in mod corect aparatul foto sau cum sa surprinda emotii folosind camera telefonului mobil, dar si care sunt primii pasi pe drumul spre o cariera stralucita.

 


Conferinta Marketing Online: De la urmaritor la cumparator


In prima zi a Targului de Cariere a avut loc si conferinta „Marketing online: De la urmaritor la cumparator”, eveniment in cadrul caruia Oana Kovacs, trainer Atelierele ILBAH le-a explicat participantilor cum pot pune bazele unei strategii eficiente de marketing. Participantii au discutat impreuna cu Oana Kovacs si despre instrumentele pe care social media le pune la dispozitie, ultimele modificari de pe aceste platforme, dar si cele mai in voga tips & tricks din acest domeniu.

Participantii au aflat si moduri in care pot descoperi publicul lor tinta, dar si cum pot ajunge la acesta.

 


Workshop Design Floral – Descopera Arta Florala


Seria evenimentelor din data de 15 octombrie a fost incheiata cu atelierul de Design Floral – Descopera Arta Florala, sustinut de florist si trainer Atelierele ILBAH Andreea Moldovan. Pe langa informatiile primite in legatura cu acest domeniu, cum ar fi modul de pastrare corect al unui aranjament, tipuri de flori potrivite pentru interior sau detalii stiintifice in legatura cu florile utilizate,  participantii au ramas si cu un aranjament floral realizat de catre ei.

Atentia, rabdarea si dedicarea trainerului si-au spus cuvantul, participantii afisand zambete si radiind de fericire pe toata durata workshop-ului marca #AteliereleILBAH.

 


Conferinta 3D Studio Max – Vizualizari Arhitecturale: Look and Learn


In cea de-a doua zi a Targului de Cariere a avut loc conferinta „3D Studio Max – Vizualizari Arhitecturale: Look and Learn”, conferinta in cadrul caruia a fost prezentat modul de realizare a unui design interior de la 0. Avantajele sau dezavantajele anumitor programe de grafica si proiectare precum Sketchup, Autocad sau Arhicad au fost aduse in discutie, de asemenea.

Au fost dezbatute si modul in care iti gasesti clientii in acest domeniu, timpul de lucru necesar pentru a realiza un design de interior, de produs sau chiar o intreaga opera de arta transpusa in VR. La finalul conferintei participantii au reusit sa isi faca o imagine completa si corecta despre programul 3D Studio Max.

 


Workshop de Croitorie – #ItsSewingTime


Conferinta a fost urmata de Atelierul de Croitorie – #ItsSewingTime sustinuta de catre trainer Atelierele ILBAH, Eniko Balogh. Participantilor le-a fost prezentata programa Cursului de Croitorie de la Cluj-Napoca, iar apoi au invatat care sunt caracteristicile unei masini de cusut performante. Au urmat informatii cuprinzand tipurile de cusaturi, iar ca finalitate au realizat o fata de perna.

Materialele au fost puse la dispoziție de catre Atelierele ILBAH, Cusut si Brodat si BROTHER.

 


Conferinta Antreprenoriat – Trei pasi spre o afacere de succes


Expert in Accesarea Fondurilor Europene si trainer Atelierele ILBAH a vorbit participantilor la conferinta „Trei pasi spre o afacere de succes” despre antreprenoritat, linii de finantare, programe si proiecte, potrivite pentru a-ti pune in practica ideea de afacere. Oportunitatile, dar si impedimentele de care te-ai putea lovi ca antreprenor aflat la inceput de drum, dar si detaliile care fac diferenta intre proiectele pentru Accesarea Fondurilor Europene au fost dezbatute.

Participantii au plecat cu informatii noi si actuale, dar si cu mai mult curaj spre a-si incepe o afacere.

 


Workshop Design Vestimentar – Este timpul sa devii designer


Veronica Frisan, designer vestimentar si trainer Atelierele ILBAH a vorbit despre beneficiile de a activa in domeniul fashion, in timp ce realiza alaturi de participanti o opera de arta. Au fost realizate drapaje unice, iar participantii au luat in considerare posibilitatea de a urma un curs la Atelierele ILBAH in acest domeniu.

Materialele, culorile, texturile si modelele realizate au reprezentat in totalitate personalitatea creatorului lor si au incantat privirile noastre, a tuturor.