Duminica, 11 Martie, arh. Miruna Ardelean, trainerul Cursului de Design Interior Atelierele ILBAH le-a povestit celor peste 120 de oameni veniti special pentru Conferinta Atelierele ILBAH, despre ‘HYGGE sau Arta de a trai fericit’.


Pe parcursul a aproape 2 ore, Miruna a vorbit despre starea de bine, despre caldura si confort. Atmosfera intima creata de lumina lumanarilor, de jocul flacarilor din semineu, de o ciocolata fierbinte alaturi de familie si oameni dragi; cam asa poate fi definit pe larg cuvantul danez “HYGGE”, pronuntat “HOOGA”, devenit un adevarat stil de viata pentru scandinavi si raspandit rapid in ultimii ani, trecand frontierele internationale pentru a aduce confort sufletesc oriunde prinde radacini.


Despre Hygge. Cand, Cum, Unde?


Hygge nu este niciodata despre extravaganta. Decorarea locuintei tale in acest stil nu are scopul de a uimi sau impresiona oaspetii, ci de a crea o atmosfera calda si primitoare, in care prietenii si familia ta sa caute mereu sa se reintoarca.

Desi poate fi aplicat in orice anotimp, conceptul se muleaza cel mai bine pe sezonul rece. Iernile grele din Regiunea Scandinava demonstreaza efectele benefice ale acestui stil de viata. Chiar si in lunile cele mai reci, cand lumina naturala lipseste aproape cu desavarsire, locuitorii Danemarcei raman cei mai fericiti oameni din lume, potrivit sondajelor.

“Curentul HYGGE vorbeste despre ambianta unui loc de poveste in spatiul tau personal. Este rasfatul sufletului nostru. Danezii sunt cei care ne incurajeaza sa fim mai atenti cu lucrurile simple din viata noastra care conteaza cu adevarat. Simplitatea este esenta sublimului si este cautarea spre implinire.

Ne simtim impliniti cand ne inconjuram de lucrurile si de locurile care ne ofera o stare de bine si suntem datori sa cautam mereu acest sentiment si in special la noi acasa, alaturi de familie.” – arh. Miruna Ardelean.

Conferinta-Design-Interior-Atelierele-ILBAH-HYGGE-Miruna-Ardelean (4)


Unde a avut loc?


Timp de 4 zile, pasionati și profesionisti in amenajari interioare si exterioare si-au dat intalnire la AMBIENT EXPO, Targul international de produse si sisteme pentru amenajari interioare si exterioare. Evenimentul s-a desfasurat in perioada 08 – 11 martie 2018  intr-unul din noile spatii expozitionale inaugurate de Romexpo, Pavilionul B2. Atelierele ILBAH a fost un partener de nadejde al evenimentului.

Mai multe detalii despre cursul nostru de Design Interior aici: https://www.ateliereleilbah.ro/cursuri/curs-design-interior/