fbpx
3.144.254.237 1722071700 Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com) 25670
Cele mai bune cursuri de fotografie Atelierele ILBAH

In ultimii ani, fotografia a devenit tot mai populara, mai ales multumita includerii camerelor performante in ansamblul dispozitivelor mobile (telefoane inteligente sau tablete). Dintr-un anumit punct de vedere, fotografia este o activitate care poate constitui foarte bine un excelent hobby, iar dobandirea cunostintelor avansate despre acest domeniu poate fi un pas important catre stapanirea proceselor creative si, de ce nu, chiar imortalizarea unor momente unice.

Din alta perspectiva, arta fotografica poate fi privita ca o veritabila cariera, tinand cont de cererea care exista pentru aceasta activitate, atat in domeniul privat al evenimentelor de orice natura pe care oamenii, in general, si le doresc imortalizate la o calitate superioara, cat si in domeniul comercial, stiut fiind faptul ca o fotografie valoreaza mai mult decat o oferta elaborata si ca aceasta poate reprezenta un punct forte care asigura vanzarea serviciilor si produselor.

Prin urmare, invatarea artei fotografice la un nivel superior poate fi un real castig atat pentru cei care doresc sa se exprime cu ajutorul unui hobby interesant, cat si pentru cei care vor sa transforme pasiunea pentru fotografie intr-o intreprindere lucrativa, din care sa poata obtine renume si castiguri financiare.

1. Cele mai bune cursuri foto – TOP 3

Fotografia este una dintre cele mai accesibile arte in care o persoana poate evolua de la stadiul de simplu amator catre un nivel profesionist. Peisajele, portretele sau alte instantanee din lumea inconjuratoare sunt tot atatea forme sub care personalitatea fotografului poate transmite celorlalti oameni o farama din viziunea, perceptia, sentimentele sau trairile pe care le experimenteaza. Spre deosebire de pictura, poezie sau literatura, domenii care solicita un grad inalt de specializare sau chiar mai mult, geniu, arta fotografica este accesibila oricarui detine un aparat foto si stapaneste regulile dupa care se realizeaza in mod corect cadrele si tehnicile de editare si procesare.

Tocmai de aceea, alegerea de a urma un curs din categoria arte vizuale este o decizie buna atat pentru persoanele care vor sa practice fotografia ca hobby, cat si pentru cei care vor sa faca pasul catre profesia de fotograf profesionist.

Cele mai bune cursuri de fotografie Atelierele ILBAHCele mai bune cursuri de fotografie Atelierele ILBAH
Curs Fotografie HobbyCurs de fotografie
Locatie: Bucuresti, Cluj-Napoca
Mod de desfasurare: cu prezenta fizica
Durata: 4 saptamani, cursuri interactive
Nivel minim de studii necesar: nu exista conditii de acest tip
Tip curs: tip hobby
Certificare: diploma de participare
Posibilitate de plata in rate: da
Program: flexibil, after-work, matinal sau weekend
Alte conditii: detinerea unui aparat de fotografiat propriu de tip DSLR sau mirrorless, sau a unui smartphone
Locatie: Bucuresti, Cluj-Napoca, Ploiesti
Mod de desfasurare: cu prezenta fizica sau
Online LIVE, de la distanta
Durata: 8 saptamani, cursuri interactive
Nivel minim de studii necesar: studii medii / liceu cu sau fara diploma de BAC
Tip curs: autorizat
Certificare: diploma de participare si certificat de absolvire
Competente standard ocupational: Fotograf. Cod COR 343101
Posibilitate de plata in rate: da
Program: flexibil, after-work, matinal sau weekend

Vezi AICI pretVezi AICI pret

Cursul de fotografie de tip hobby

Special conceput pentru cei pasionati de fotografie, care vor sa faca primii pasi catre stapanirea tehnicilor si metodelor cu ajutorul carora sa-si imbunatateasca calitatea imaginilor capturate, cursul de fotografie hobby constituie o veritabila introducere in arta fotografica.

In cadrul acestui curs vei invata notiuni despre timpul de expunere, variantele de aplicare a setarilor ISO, alegerea profunzimii, modul in care functioneaza diafragma unui aparat de fotografiat si felul in care poti obtine diverse efecte prin alegerea celor mai bune setari in functie de luminozitate si cadrul pe care vrei sa-l imortalizezi.

Cursul ofera posiblitatea participantilor de a lucra intr-un studio foto complet utilat dupa cele mai moderne standarde in domeniu. Trainerii care te vor initia in arta fotografica sunt fotografi profesionisti cu multi ani de experienta in domeniu si care se bucura de o apreciere nationala si internationala.

Cursul de fotografie autorizat pentru profesionisti

Atunci cand vrei sa faci un pas mai departe de zona de hobby in arta fotografica, cursul de fotografie oferit de Atelierele ILBAH este o alegere inteleapta. In timpul celor 8 saptamani de cursuri interactive care se pot desfasura atat cu prezenta fizica in centrele din Bucuresti, Cluj-Napoca sau Ploiesti, cat si de la distanta, in modul online LIVE, vei dobandi cunostintele necesare pentru a te lansa in domeniul profesiei de fotograf.

Sub indrumarea trainerilor profesionisti vei descifra secretele fotografiei atat in ceea ce priveste partea tehnica, cat si in privinta artei in sine. In cadrul sectiunii de tehnica a fotografiei se vor invata principiile de functionare ale unui aparat de fotografiat, setarile pe care le poate suporta si rolul acestora in obtinerea unor imagini corecte.

In ceea ce priveste dobandirea deprinderilor de arta fotografica, cursantii vor dobandi notiuni esentiale despre studiul imaginii si al luminii, incadrarea si adaugarea diferitelor niveluri de expresivitate, precum si principalele tipuri de fotografie: portret, eveniment, studio, de produs sau in domeniul modei.

De asemenea, cursantii vor fi indemnati si incurajati sa-si descopere si dezvolte stilul personal care – la fel ca in cazul oricarui domeniu al artelor – constituie o amprenta unica si irepetabila a fiecarui creator de frumos.

In final, se vor fixa cunostintele necesare de prelucrare si finisare a fotografiei digitale cu ajutorul programelor specializate de editare foto.

Cursul este acreditat de Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei, diploma obtinuta in urma examenului de absolvire fiind una recunoscuta la nivel national si international, si oferind specializarea de fotograf – cod COR 343101.

2. De ce sa alegi cursurile foto oferite de Atelierele ILBAH?

Cursurile de fotografie organizate de Atelierele ILBAH sunt o alegere excelenta pentru toate categoriile de cursanti, fie pentru cei care doresc sa practice arta la nivel de hobby, fie pentru cei care doresc sa devina profesionisti.

Cursurile de fotografie beneficiaza de transferul de cunostinte si asistenta din partea unor traineri cu multa experienta in domeniul artei fotografice, atat in fotografia comerciala, cat si in cea artistica. De asemenea, cursantii beneficiaza de un studio foto propriu scolii de fotografie, unde pot efectua practica si experimenta notiunile teoretice invatate.

Programa bine structurata a cursurilor acopera intreaga gama de scenarii posibile care pot fi intalnite in domeniul fotografiei, insa accentul se pune pe practica realizata in studio, in aer liber, dar si in cadrul unor ture foto anuale pentru cursanti. Toate notele de curs sunt oferite si in format electronic pentru studiu individual. De asemenea, la finalizarea si absolvirea cursurilor, absolventii beneficiaza de consiliere specializata pentru o eventuala orientare in cariera.

Cursurile de fotografie pot fi efectuate dupa orare flexibile, astfel incat sa se incadreze in timpul liber al cursantilor: after-work, cursuri matinale sau cursuri de weekend.

3. Beneficiile pe care le poti fructifica absolvind un curs foto

Chiar daca nu-ti doresti sa profesezi in domeniul fotografiei, dar iti place sa fotografiezi pentru ca simti ca este un mod placut de petrecere a timpului liber, un curs de fotografie de nivel hobby oferit de Atelierele ILBAh iti poate imbunatati considerabil experienta de care te poti bucura atunci cand iesi cu aparatul la „vanatoare” de cadre interesante. Insusindu-ti cunostintele oferite de profesionisti in domeniu, vei elimina toate frustrarile legate de necunoasterea optiunilor sau setarilor pe care un aparat foto modern le poate oferi si, in acelasi timp, vei sti sa fructifici in cel mai bun mod un cadru interesant.

Astfel, vei adauga calitate timpului petrecut pentru relaxare in practica fotografiei si, cu siguranta, sentimentul de implinire perceput va fi mult mai bogat, vazand cum rezultatele se imbunatatesc de la un cadru la altul.

Pentru cei care aleg calea profesionalismului in arta fotografica, absolvirea unui curs de fotografie organizat de Atelierele ILBAH este o piatra de temelie catre o cariera de succes in domeniu.

Nu in ultimul rand, trebuie mentionat faptul ca un fotograf profesionist are azi multiple cai de castigare a unei remuneratii peste medie, iar investitia in desavarsirea profesionala in acest domeniu poate aduce beneficii consistente pe termen lung.

Fotografia de calitate este un serviciu cautat atat in zona de evenimente (nunti, botezuri, petreceri, alte ocazii private), cat si in zona corporate, unde fotografiile de produs sau cele fashion sunt un pilon esential in politica de vanzari a comerciantilor.

4. Intrebari si raspunsuri frecvente despre cursurile foto

1. Se ofera aparate foto in cadrul cursurilor de fotografie?2021-11-02T19:52:02+02:00

Nu. Fiecare cursant trebuie sa vina la curs cu aparatul propriu din categoria DSLR sau mirrorless, sau cu un smartphone pentru cursul de Fotografie Hobby. Detinerea unui aparat propriu este necesara pentru invatarea modelului detinut, deoarece fiecare model poate avea setari diferite.

2. Exista conditii de studii pentru a ma inscrie la un curs de fotografie?2021-11-02T19:52:38+02:00

In cazul cursului de fotografie hobby nu exista o conditie privind educatia anterioara. Totusi, in cazul cursului de fotografie autorizat, si care se finalizeaza cu obtinerea unei calificari, a unei diplome recunoscute international, este necesara prezentarea dovezii absolvirii studiilor medii (liceu), cu sau fara diploma de BAC.

3. Unde se realizeaza practica in cadrul cursurilor de fotografie?2021-11-02T19:53:12+02:00

Cursurile foto oferite de Atelierele ILBAH pun un accent deosebit pe partea practica. Aceasta se realizeaza in studiourile foto proprii scolii, in aer liber, in cadrul turelor foto sau prin colaborari cu studiouri de televiziune.

4. Cum pot participa la cursuri daca nu locuiesc in orasele in care se organizeaza?2021-11-02T19:53:40+02:00

Poti participa la cursul de fotografie in mod online LIVE, bucurandu-te de aceeasi atentie a instructorilor profesionisti precum cea acordata cursantilor cu prezenta fizica. Programa cursului este foarte bine structurata si ofera un mod intuitiv de invatare.

5. Pot sa ma angajez ca fotograf dupa ce termin un curs de fotografie?2021-11-02T19:54:22+02:00

Cu siguranta. Cursurile de fotografie organizate de Atelierele ILBAH ofera chiar sansa de a-ti crea in timpul activitatii didactice si al practicii un portofoliu de poze profesionale cu sprijin de la departamentele de Make-up, Hairstyle, Decoratiuni Florale, Design Vestimentar, Stilism sau Croitorie, care te vor ajuta la crearea scenografiei necesare, astfel ca vei pleca din start cu cateva mostre de nivel profesional pe care le poti arata potentialilor angajatori.

Surse foto: Ateliereleilbah.ro, Pixabay.com.