fbpx
66.249.66.72 1722048856 Mozilla/5.0 (Linux; Android 6.0.1; Nexus 5X Build/MMB29P) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/126.0.6478.126 Mobile Safari/537.36 (compatible; Googlebot/2.1; +http://www.google.com/bot.html) 26718
Cele-mai-bune-cursuri-de-resurse-umane-Atelierele-ILBAH

Cei care au cunostinte in domeniul resurselor umane pot gasi o varietate destul de mare de oportunitati de joburi. In afara de a gasi un loc de munca relativ usor, acumularea de cunostinte in acest domeniu este un parcurs recomandat pentru a deveni un profesionist intr-o sfera de o deosebita importanta in cadrul firmelor, in mod particular, si al economiei la modul general.

Dupa cum se stie, omul este un element central in ansamblul resurselor de care poate beneficia o companie pentru a-si atinge scopul si a functiona in parametrii optimi intr-o piata concurentiala. Unul din rolurile profesionistului in resurse umane, pe langa acela de a se asigura ca procedurile legale de angajare si de desfasurare a contractelor de munca sunt respectate, este de a actiona ca un tampon intre management si angajati, si de reusi sa gaseasca un echilibru optim intre diversele interese ale oamenilor care alcatuiesc un colectiv, astfel incat sa cultive un climat de crestere si dezvoltare a personalitatii profesionale a salariatilor din momentul in care au fost recrutati si angajati si pana la incheierea raporturilor de munca.

Atunci cand doresti sa pornesti catre o cariera in acest domeniu, primul pas este absolvirea unui curs din categoria business & management, mai precis un studiu concentrat pe sfera resurselor umane, iar in acest articol vei afla cateva detalii despre cele mai bune cursuri HR cu care ar trebui sa incepi acest demers.

1. Cel mai bun curs de resurse umane – calea catre un job stabil si cautat

Functionarea unei companii nu poate fi conceputa fara aportul oamenilor angajati pe diverse posturi, de a caror experienta, eficienta si seriozitate depinde insasi existenta si indeplinirea scopurilor economice ale firmei.

Desi s-ar putea crede foarte usor ca, in cazul unei economii de piata, banii sau capitalul, in acceptiunea sa originala, sunt cei care fac diferenta intre succes si nereusita, lucrurile stau de fapt destul de diferit. In mijlocul afacerilor stau oamenii care sunt cointeresati sa lucreze in echipa si care, in mod ideal, au un scop profesional comun de a creste atat din punct de vedere personal, cat si din punctul de vedere a ceea ce produc sau creeaza in cadrul unei organizatii.

Orice antreprenor intelept stie ca buna functionare si succesul afacerii pe care o are depind de calitatea si motivarea salariatilor sai. De aceea, poate una dintre cele mai importante decizii pe care un antreprenor le poate lua este cea legata de recrutarea, angajarea si motivarea angajatilor, de cultivarea unui mod de lucru propice dezvoltarii personale si profesionale in cadrul raporturilor de munca.

Din acest punct de vedere, persoana cheie in cadrul unei firme care poate superviza si imbunatati toate aceste procese este angajatul din departamentul de HR, fie el manager sau inspector de resurse umane.

Cele mai bune cursuri de resurse umane Atelierele ILBAH
Curs Inspector Resurse Umane
- Locatie: Bucuresti, Cluj-Napoca, Ploiesti sau Online LIVE
- Tip curs: autorizat
- Durata: 1 luna
- Posibilitate de invatare online: DA
- Posibilitate de plata in rate: DA
- Certificare: Certificat de absolvire recunoscut la nivel national si international cursul fiind autorizat de Ministerul Muncii si de Ministerul Educatiei
- Calificare obtinuta: Inspector Resurse Umane Cod COR 333304
- Trainer/Mentor: specialisti HR cu o bogata experienta in domeniul legal si al managementului resurselor umane
- Conditii de studii: este necesara dovada absolvirii studiilor medii cu sau fara diploma de bacalaureat
Vezi AICI pret

 

De aceea, joburile din domeniul HR sunt unele destul de bine reprezentate pe piata muncii si ofera celor cu vocatie in domeniu un echilibru intre satisfactia financiara si cea profesionala. Insa, pentru a-ti creste sansele angajarii in resurse umane, este necesara o buna pregatire si o cunoastere a procedurilor legale si de management intern a firmelor. Cursurile din domeniul HR sunt o cale excelenta pentru dobandirea acestor abilitati si cunostinte.

In cadrul oricarei companii cu un numar mai mare de salariati, inspectorul de resurse umane este angajatul care trebuie sa se asigure ca toate formalitatile legate de derularea contractelor de munca sunt respectate in conformitate cu legislatia relevanta. Mai mult, legea impune ca orice firma care are personal salariat sa aiba fie un inspector de resurse umane angajat, fie sa apeleze la serviciile unui freelancer in domeniu. Astfel, devine evidenta multitudinea de oportunitati pe care acest curs le ofera absolventilor sai.

Printre atributiile pe care un inspector de resurse umane le are in cadrul unei companii se pot enumera:

  • Asigurarea interfetei de comunicare intre angajati si managementul superior, mai ales in organizatiile cu un numar mare de salariati;
  • Intocmirea si managementul tuturor documentelor fizice si electronice privitoare la evidenta salariatilor, inclusiv operarea in REVISAL;
  • Realizarea statelor de plata lunare;
  • Supervizarea si impunerea reglementarilor legale privitoare la sanatatea si securitatea in munca;
  • Asigurarea recrutarii de personal nou.

Cursul acopera in detaliu dobandirea cunostintelor necesare pentru a putea face fata cu brio ca proaspat angajat al unui departament de resurse umane al unei companii, indiferent de marimea acesteia, expunand cursantilor toate mecanismele de functionare ale acestei importante “piese” din angrenajul organizatiilor moderne.

Desigur, dupa absolvirea cursului de inspector de resurse umane te poti specializa suplimentar pe partea de salarizare, prin inscrierea la un curs de inspector salarii, o activitate din cadrul HR de maxima importanta atunci cand vine vorba de corectitudinea aplicarii politicilor de remunerarea a angajatilor.

2. Recomandari pentru alegerea celui mai bun curs HR

Inainte de alegerea unui curs de inspector de resurse umane, ar trebui sa iei in considerare cateva aspecte esentiale care tin de specificul organizatiei in care intentionezi sa lucrezi sau in care esti deja angajat, nevoile tale personale de dezvoltare si, desigur, preferintele personale privind dezvoltarea carierei ori afinitatile de care dispui pentru domeniul HR.

  • Subiectele pe care le acopera cursul

Resursele umane ca domeniu profesional inseamna, in esenta, contributia la optimizarea performantei unei companii prin intermediul unui management profesionist al resursei de capital uman. Totusi, acest aspect poate fi diferit de la o companie la alta, de la organizatiile de mici dimensiuni si pana la marile corporatii multinationale.

De aceea, un curs bun in domeniul HR ar trebui sa acopere atat partea de micromanagement a angajatilor, cat si o parte de viziune larga, de nivel strategic.

  • Modalitatile de invatare

Timpul este o resursa pretioasa pentru fiecare persoana. De aceea, chiar si atunci cand vrei sa te specializezi intr-un nou domeniu, cum este cel al HR-ului, ar trebui sa studiezi cat de flexibile sunt cursurile la care te inscrii si daca acestea iti ofera posibilitatea de a participa in ferestrele de timp liber pe care le ai, pentru a nu-ti incarca in mod neadecvat programul. De asemenea, gratie tehnologiei, azi exista posibilitatea de a studia de la distanta, de oriunde ai posibilitatea unei conexuni bune la internet.

  • Consiliere si comunitate

Intrarea in domeniul resurselor umane reprezinta, din punctul de vedere al carierei, un pas important, care poate impune o serie de provocari. De aceea, organizatiile care ofera cursuri de instruire in acest domeniu ar trebui sa ofere, suplimentar, si o parte de consiliere a absolventilor privind orientarea ulterioara in cariera, precum si posibilitati de integrare in comunitati profesionale in care se poate continua acumularea de cunostinte prin schimbul de informatii si opinii cu persoane experimentate care activeaza in HR.

3. Care sunt principalele caracteristici ale unui curs de HR oferit de Atelierele ILBAH?

Cursurile de inspector de resurse umane oferite de Atelierele ILBAH ofera accesul la o formare profesionala de calitate, bazata pe cativa piloni importanti. Astfel, in primul rand, vei fi sigur ca vei participa la un program recunoscut si autorizat de autoritatile statului, respectiv Ministerul Educatiei si Ministerul Muncii.

Cursul de inspector de resurse umane se finalizeaza cu un examen si numai dupa trecerea acestei etape se poate emite certificatul de absolvire. Nu trebuie, insa, sa-ti faci griji cu privire la examen deoarece, pe intreg parcursul cursului, vei beneficia de suportul unor traineri cu experienta in domeniul HR si cu reale abilitati de transfer a know-how-ului in materie catre cursanti, astfel ca vei avea deja bine fixate cunostintele necesare pentru a activa in acest domeniu.

De asemenea, cursul se bazeaza pe un volum semnificativ de practica in care se vor simula unele situatii si probleme reale cu care firmele se confrunta in activitatea curenta in domeniul HR. Suplimentar, intregul curs este oferit si in forma suportului electronic, pentru o accesibilitate simpla si pentru studiu individual.

Sediile in care se desfasoara cursurile sunt pozitionate ultracentral in fiecare localitate in care se asigura prezenta fizica, locurile de parcare fiind disponibile in apropiere. In acelasi timp, programul cursurilor nu este rigid, existand variante de curs matinale, after-work sau doar in weekend, dupa cum prefera cursantii la inscrierea la curs.

Pentru cei care nu se afla intr-una din localitatile in care se desfasoara cursurile, exista varianta convenabila a participarii in sistem online LIVE, singurul lucru de care ai nevoie in acest caz fiind un computer sau un laptop, ori o tableta cu o buna conexiune la internet.

4. Intrebari si raspunsuri despre cel mai bun curs de resurse umane

1. Ce voi invata in cadrul unui curs de inspector de resurse umane ca sa-mi foloseasca la angajare?2021-11-21T20:26:02+02:00

Alegand sa urmezi cursul de inspector de resurse umane vei fi ajutat sa faci primii pasi in domeniul HR, punand bazele unui viitor specialist. Vei cunoaste atat partea de legislatie si proceduri legale, cat si elemente de viziune si strategie care te vor pregati pentru avansarea in cariera.

2. Exista posibilitatea de a accesa de la distanta un curs de inspector de resurse umane?2021-11-21T20:26:32+02:00

Cu siguranta, Atelierele ILBAH ofera cursantilor modalitati flexibile de participare la cursurile organizate, modul online LIVE fiind una dintre posibilitatile pe care le poti alege.

3. Cu ce ma voi ocupa daca ma angajez in cadrul unui departament de resurse umane?2021-11-21T20:26:54+02:00

Vei avea o gama larga de responsabilitati care pot include: recrutarea personalului, de la conceperea anunturilor de angajare pana la organizarea interviurilor finale, vei supraveghea intocmirea documentelor legale sub toate aspectele derularii contractelor de munca si, nu in cele din urma, vei fi implicat in trainingul si dezvoltarea profesionala a angajatilor.

4. Ce skill-uri sunt necesare pentru a ajunge sa lucrezi in HR?2021-11-21T20:27:16+02:00

In primul rand, este nevoie de o serie de calitati personale: calm, confidentialitate, curiozitate, networking, neutralitate, motivare. Apoi este necesara o atitudine loiala fata de companie si imbratisarea viziunii acesteia pentru a putea aduce o contributie importanta la cresterea si dezvoltarea business-ului.

5. Ce pot face dupa absolvirea unui curs de inspector de resurse umane?2021-11-21T20:27:53+02:00

Avand un certificat de absolvire recunoscut la nivel national si international de inspector de resurse umane, poti sa te angajezi in orice companie care are un departament propriu de HR. De asemenea, poti alege calea antreprenoriatului, furnizarea de servicii de resurse umane prin deschiderea unei firme sau ca freelancer.

Surse foto: Ateliereleilbah.ro, Pixabay.com.

De |2021-12-19T16:44:55+02:006 noiembrie 2021|Sfaturi si idei pentru dezvoltare personala si educatie|