fbpx
148.251.128.27 1722042750 WP Rocket/Preload 24759
Topul cursurilor online care iti pot schimba cariera Atelierele ILBAH

Programele informatice sunt limbajul universal al lumii moderne. Fie ca este vorba de aplicatia care iti afiseaza mailurile pe telefonul mobil, fie ca este vorba de automobilul care poate estima singur cati kilometri mai poti merge pana la o statie de alimentare auto, fiecare device inteligent existent in prezent are nevoie de instructiuni de tip cod care sa-i spuna cum sa functioneze si cum sa comunice cu lumea din exterior.

Acest limbaj modern si universal, ce depaseste barierele lingvistice ca niciodata in istorie, a devenit o piesa centrala si in lumea business-ului, asa incat expertii in tehnologie afirma ca majoritatea copiilor ce intra azi in sistemele educationale ar trebui sa invete in paralel cu limba nationala si unul sau mai multe limbaje de programare. Si nu este doar o exagerare. Se estimeaza ca pana in anul 2030 robotii cu inteligenta artificiala si programe sofistificate ar putea duce la preluarea a circa 800 de milioane de locuri de munca de la lucratorii umani, concomitent cu crearea altor joburi, superioare, cu legatura mai mare sau mai mica cu lumea programarii.

Sectorul IT cunoaste o crestere stabila an de an si se estimeaza ca va continua sa creasca la o rata de 5%-7% anual. La nivelul anului 2018 existau in lume nu mai putin de 23 de milioane de programatori, iar estimarile pentru anul 2023 se ridica la cifra de 27-28 de milioane. Nu exista indoiala ca nevoia de oameni cu abilitati in domeniul programarii este in crestere, cu noi solicitari de joburi ce apar din ce in ce mai des. Un motiv in plus sa te gandesti la o schimbare in cariera catre acest domeniu plin de oportunitati. Iar daca esti neinitiat in domeniu, sau ai doar cateva cunostinte de baza, exista o serie de cursuri din categoria IT la care poti apela pentru a te instrui temeinic si despre care vei afla cateva detalii in cele ce urmeaza.

1. Cele mai bune cursuri de programare – TOP 3

In prezent, aproape orice domeniu al economiei se bazeaza, intr-o masura mai mica sau mai mare, pe programatori. De la gigantii tehnologiei software care vand produse fizice si digitale pana in domeniul aerospatial, programatorii se ocupa de crearea codului softurilor si de asigurarea securitatii datelor utilizate.

Chiar daca un mare numar de joburi din domeniu au fost deja automatizate, prin eliminarea interventiei umane, in mod special in cazul sarcinilor repetitive standardizate, este bine de stiut ca insusi automatizarea se bazeaza in mare masura pe programare. Domeniile avansate ale Machine Learning si Inteligentei Artificiale nu vor elimina nevoia de programatori, ci, dimpotriva, vor solicita tot mai mult personal bine pregatit in domeniu.

Cu alte cuvinte, nu este un moment mai potrivit pentru a face o schimbare in cariera apeland la unul sau la mai multe cursuri de programare.

Cele mai bune cursuri de programare Atelierele ILBAH
Curs Front-End DeveloperCurs Back-End DeveloperCurs Full-Stack Developer
Cursul de adreseaza incepatorilor in domeniul programarii web si este, practic, initierea in cele mai folosite limbaje ce stau la baza majoritatii site-urilor si aplicatiilor online.Cursul este adresat programatorilor care se ocupa de structura si crearea instructiunilor informatice care stau in spatele aplicatiilor si site-urilor web si care asigura interactiunea acestora cu utilizatorii, stocarea informatiilor si accesarea lor.Cursul este o ingemanare a celor doua fatele ale programarii web si cuprinde atat modulul de front-end cat si pe cel de back-end pentru completarea unitara a cunostintelor.
Vezi AICI pretVezi AICI pretVezi aici pret

Cursul de Front-End Developer

Obiectivul de maxima importanta al crearii de site-uri si aplicatii web este acela de a asigura accesul utilizatorilor la un format usor accesibil si la continut relevant pentru interesele acestora. Problema este din ce in ce mai complicata de faptul ca, in prezent utlizatorii auacces la o mare varietate de device-uri (telefoane, tablete, laptopuri, monitoare cu dimensiuni variate) care au ecrane de rezolutii diverse. Acest fapt forteaza designerii web sa ia in considerare toate aceste modalitati diverse prin care informatia vizuala ajunge la terminale in momentul in care se ocupa de modelarea viitoarelor site-uri.

Nevoia de a asigura afisarea corecta si ergonomica a site-urilor web si a aplicatiilor prin intermediul diverselor browsere, sisteme de operare si terminale solicita o atenta planificare din partea programatorilor din zona de front-end.

Cursul de Front-End Developer este centrat pe asigurarea deprinderii cunostintelor de baza pe trei directii principale de studiu, care impreuna alcatuiesc o baza de pornire in lumea programarii. Astfel, acest curs cu o durata de 4 luni ofera invatarea eficienta a trei limbaje :

  • HTML5 sau HyperText Markup Language, care nu este, propriu-zis, un limbaj de programare in sine, ci se ocupa cu realizarea scheletului sau structurii pe care sunt construite, practic, toate aplicatiile si paginile web.
  • CSS3 sau Cascading Style Sheets este un limbaj folosit pentru imbunatatirea si modificarea aspectului vizual al structurii alcatuite in HTML.
  • JavaScript este un limbaj de programare cu rolul de a aduce dinamicitate unui site web sau aplicatii care ar fi statice daca ar ramane doar la nivelul HTML si CSS. Cu ajutorul acestui limbaj se pot adauga elemente de interactiune a paginii web sau aplicatiei cu utilizatorul, animatii, schimbari dinamice de text sau grafica, formularistica si automatizari.

Cursul de Back-End Developer

Daca in ceea ce priveste partea de Front-End aceasta se adreseaza mai mult exteriorului si publicului care interactioneaza cu aplicatiile si paginile web de pe internet, zona de Back-End Development este cea care are grija ca tot ceea ce este vizibil sa functioneze ireprosabil. De altfel, acest domeniu al programarii mai este denumit si “server-side”.

Cursul, cu o durata de 4 luni, te va pregati in domeniul folosirii a trei unelte de Back-End foarte populare si folosite in mare masura in domeniu:

  • PHP sau Hypertext Preprocessor este un limbaj de programare care asigura controlul informatiilor la nivel de baza de date – server si asigura generarea de continut dinamic in zona de web.
  • MySQL sau Structured Query Language este un limbaj ce are drept rol managementul bazelor de date structurate in mod tabelar. Folosit in mare masura in site-uri web de mari dimensiuni, magazine online sau chiar softuri de tip Content Management (de exemplu, WordPress), SQL asigura stocarea, accesul si modificarea datelor si informatiilor ce sunt folosite in interactiunea si folosirea aplicatiilor si site -urilor web.
  • Laravel este un framework de tip PHP care are drept rol usurarea procesului de lucru al programatorilor prin oferirea de structuri standardizate ale codurilor repetitive.

Cursul de Full-Stack Developer

Daca doresti sa devii un programator complet si sa detii un bagaj de cunostinte atat in ceea ce priveste partea de Front-End cat si cea de Back-End, cursul de Full-Stack Developer este alegerea ideala. Cu o durata de 8 luni cursul isi propune sa asigure informatiile necesare ce pot sta la baza accederii catre o cariera de programator la un nivel superior.

2. De ce sunt preferate si recomandate cursurile de programare oferite de Atelierele ILBAH

Fiind adresate atat celor care nu au deloc experienta in programare si se afla abia la primii pasi in acest domeniu cat si celor care au anumite cunostinte si doresc sa studieze aprofundat anumite zone de interes, cursurile din categoria IT oferite de Atelierele ILBAH ofera oprtunitatea de a atinge un nivel bun de cunostinte care, impreuna cu autorizarea sau certificare de la finalul fiecarui modul, iti vor oferi un atuu in plus la o posibila angajare.

Cursurile sunt concentrate pe oferirea de detalii teoretice, atat in formula cu prezenta, cat si in cea online, cu asigurarea suporturilor de curs in format electronic. Totusi cea mai mare atentie a acestor programe de studiu se concentreaza pe partea practica ca modalitate excelenta de deprindere a abilitatilor noi.

Modulele de Front-End si Back-End au o durata de 4 luni fiecare, iar cursul de Full-Stack Developer care, de fapt, le inglobeaza pe cele doua enumerate anterior are o durata de 8 luni. Sesiunile de curs se pot efectua saptamanal, in cate 2 sedinte fiecare, cu o durata de 3 ore. Nu trebuie sa-ti faci griji in privinta programului deoarece exista sesiuni de lectii atat dimineata, cat si seara sau in perioada de weekend.

Nu trebuie uitat ca vei mai avea nevoie de cel putin 6 ore suplimentare saptamanal, pentru efectuarea temelor individuale. Studiul individual pe tematica de curs si rezolvarea sarcinilor didactice primite sunt extrem de importante, pentru dobandirea si fixarea cunostintelor in domeniul programarii.

Daca nu poti participa la cursurile fizice care se sustin in sediile din Bucuresti si Cluj-Napoca, ai posibilitatea de a urma lectiile in format online LIVE. Nu exista o cerinta din punct de vedere al pregatirii anterioare sau al domeniului de activitate. Este suficient sa dovedesti absolvirea liceului cu sau fara diploma de bacalaureat.

3. Avantajele unui curs de programare bun pentru viitorul carierei de programator

Cursurile de programator oferite de Atelierele ILBAH sunt recunoscute la nivel national si international, obtinerea certificatului de absolvire fiind conditionata de trecerea unor examene teoretice si practice dupa finalizarea perioadei de predare.

Certificatele de absolvire sunt de doua categorii, in functie de cursurile pe care le alegi. Daca ai in vedere doar unul sau altul din cursurile de Front-End sau de Back-End vei putea obtine o calificare de Programator Ajutor (Cod COR 351201). Vei putea astfel dovedi potentialilor angajatori ca esti in masura sa elaborezi o structura a unui program sau software, cu asigurarea corectitudinii rezultatelor urmarite, precum si ca poti testa si implementa site-ul web sau aplicatia.

In schimb, atunci cand urmezi ambele cursuri vei putea obtine certificatul de Programator Sistem Informatic (cod COR 251204). De notat ca obtinerea acestei certificari este conditionata de existenta unui certificat anterior de Programator Ajutor si de absolvirea unor studii superioare. Acelasi certificat il poti obtine daca alegi cursul de Full-Stack Developer.

Avand astfel o baza de cunostinte in domeniul programarii te poti orienta catre o cariera specifica sau poti face schimbarea pe care o doresti in viata ta profesionala.

Sursa foto: ateliereleilbah.ro, pixabay.com

4. Intrebari si raspunsuri despre cele mai bune cursuri de programare

1. Pot urma un curs de programator chiar daca nu am terminat o facultate?2021-10-14T23:38:03+03:00

Da, cursurile din categoria IT oferite de Atelierele ILBAH pot fi absolvite de cei care au absolvit liceul cu sau fara diploma de bac. Totusi, daca iti doresti obtinerea calificarii de Programator Sistem Informatic vei avea nevoie de studii superioare.

2. Este suficient un curs de Front-End Developer ca sa ma angajez ca programator?2021-10-14T23:38:34+03:00

In functie de cerintele angajatorilor este perfect posibil sa te angajezi ca front-end developer, domeniu in care te vei ocupa de partea vizuala a site-urilor si aplicatiilor web.

3. Pot urma cursuri de front-end si de back-end in acelasi timp?2021-10-14T23:39:06+03:00

Cursurile de Front-End Developer si de Back-End Developer pot fi urmate in paralel, iar la final vei putea obtine doua certificate de calificare: Programator Ajutor si Programator Sistem informatic (cel din urma fiind conditionat de existenta unor studii superioare).

4. Cursurile de programare sunt acreditate?2021-10-14T23:39:40+03:00

Da, cursurile din categoria IT oferite de Atelierele ILBAH sunt autorizate de Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei iar prin procedura de apostilare, certificatele de calificare obtinute sunt recunoscute international.

5. Care este cel mai bine platit job in programare?2021-10-14T23:40:24+03:00

Nu se poate oferi un raspuns unic la aceasta intrebare deoarece exista foarte mule domenii și limbaje de programare. În funcție de nevoile și de raritatea personalulul înalt pregătit, renumeratiile pot depăși anumite valori considerate excelente azi pe piața muncii.