fbpx
3.133.116.254 1716203271 Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com) 28619
cele mai bune cursuri de croitorie (3)

Te pasioneaza domeniul fashion si iti doresti sa inveti cat mai multe despre ce presupune el? Atunci un curs de croitorie reprezinta cel mai bun start. Indiferent ca te gandesti la o cariera in moda sau o privesti doar ca pe un hobby, cunostintele acumulate in cadrul unui workshop te vor ajuta mai mult decat crezi.

1. TOP cursuri de croitorie

Daca te-ai intrebat pana acum care sunt cele mai bune cursuri de croitorie, vei descoperi mai jos cateva optiuni care iti vor satisface toate dorintele. Domeniul fashion-ului este unul foarte complex, iar pentru a putea avea un job in aceasta industrie, ai nevoie de cat mai multe cunostinte si o baza solida care sa te ajute in dezvoltarea ta profesionala. De exemplu, un designer de moda trebuie sa stie cum stapaneasca masina de cusut, ce inseamna proiectarea vestimentara si sa aiba notiuni despre asocierea materialelor, culorilor, si ce inseamna stilul vestimentar.

De asemenea, un croitor trebuie sa stie, la randul lui, cat mai multe. Indiferent care este locul de munca mult visat in industria model pe care ti-l doresti, un curs de croitorie va reprezenta o baza solida de informatii. In plus, datorita faptului ca este autorizat de Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei, vei putea profesa atat in tara cat si in strainatate.

 

cele mai bune cursuri de croitorie (3)
Curs Croitorie

  • Denumire Oficiala: Croitor, Curs Autorizat. Cod COR 7433.2.1
  • Acest curs se desfasoara in: Bucuresti, Cluj-Napoca si Ploiesti, la sediile Atelierele ILBAH
  • Durata Cursului: 4 luni
  • Program Flexibil: Matinal, After Work, Weekend
  • Modalitati de plata: integral/rate
  • ACTE NECESARE INSCRIERE: copie dupa buletin/act de identitate, copie dupa certificatul de nastere, copie dupa certificatul de casatorie (numai in cazul schimbarii numelui), copie dupa ultimul act de studii
  • Cursul autorizat: de Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei
  • Nivelul minim acces curs: Invatamant minim obligatoriu (8 sau 10 clase)

Vezi AICI pret

Pentru a crea o piesa vestimentara calitativa, ai nevoie de cat mai multe cunostinte despre materialele potrivite, realizarea masuratorilor, design, sa acorzi o atentie mare detaliilor si sa realizezi o executie perfecta. Trebuie sa stii cum sa pui in evidenta calitatile viitorului purtator si cum sa obtii ascunderea defectelor prin croi. Astfel, de la notiunile teoretice si pana la cele practice, toate trebuie stapanite de tine.

In timpul cursului vei avea posibilitatea sa te familiarizezi cu procesul de productie, tipurile de cusaturi, tehnologiile si masinile folosite, pasii corecti pentru confectionarea pieselor vestimentare si multe alte lucruri esentiale.

Cursul de croitorie se adreseaza atat incepatorilor, cat si persoanelor cu un numar restrans de cunostinte in domeniu care isi doresc sa se angajeze pe postul de croitor la finalizarea celor 4 luni. Vei invata cum sa depasesti orice provocare si cum sa aplici cele mai noi tehnologii pentru a realiza haine de calitate. In plus, ai la dispozitie cursuri de specializare, cum este cel de proiectare vestimentara.

In cazul in care te pasioneaza cusutul ca hobby, poti alege cursul de croitorie pentru cei pasionati. Este o modalitate excelenta prin care iti poti dezvolta si exersa indemanarea.

cele mai bune cursuri de croitorie (3)
Curs Croitorie HOBBY

  • Denumire Oficiala: Croitorie Hobby
  • Acest curs se desfasoara in: Bucuresti, Cluj-Napoca si Ploiesti, la sediile Atelierele ILBAH
  • Durata Cursului: 4 saptamani (8 sedinte)
  • Program flexibil: After Work, Matinal, De Pranz, Weekend
  • Modalitati de plata: integral/rate
  • ACTE NECESARE INSCRIERE: copie dupa buletin/act de identitate

Vezi AICI pret

Orice hobby trebuie incurajat! De aceea, ai la dispozitie un curs care iti va fi alaturi in visurile tale. Impreuna cu traineri cu experienta vei face primii pasi in cunoasterea masinii de cusut, a tiparelor de croitorie si a tipurilor de cusaturi. La finalul celor 4 saptamani, vei avea primul tau articol vestimentar realizat de tine. Un astfel de atelier reprezinta cel mai bun prilej de a-ti petrece timpul liber asa cum iti doresti si de a acumula cunostinte in domeniul modei.

Daca nu iti doresti neaparat o cariera in fashion, nu ai nevoie de un curs structurat plin de teorie, ci de un atelier de hobby care sa iti aduca satisfactie personala. La final, vei primi o diploma de participare, iar daca acest curs te-a convins, ai posibilitatea de a le practica si pe celelalte din sfera fashion-ului, mai specializate.

2. Cum alegi cel mai bun curs de croitorie?

Alegerea unui curs bun de croitorie se poate dovedi destul de complicata, mai ales daca nu stii dupa ce sa te orientezi si care programa iti este mai potrivita.

In primul rand, ia in considerare ce vrei sa obtii la finalul sedintelor. De exemplu, daca iti doresti o cariera in acest domeniu, cea mai buna optiune este un curs specializat si autorizat de croitorie. In cazul in care simti ca ai nevoie doar de practicarea hobby-ului, sa te distrezi alaturi de o echipa minunata si sa inveti lucruri noi, atunci un curs pentru pasionati este exact ceea ce iti trebuie.

In al doilea rand, ia intotdeauna in calcul trainerii pe care ii vei avea. Acestia sunt pilonul oricarui curs, pentru ca datorita lor vei ajunge sa iti duci ca capat scopurile. Ai nevoie de oameni cu experienta, foarte bine pregatiti si cu rezultate in domeniu. Pentru a te simti bine si a acumula cunostinte noi, trebuie sa ai alaturi persoane care stiu sa coordoneze o echipa si care sa fie dispusi sa impartaseasca secretele meseriei.

De asemenea, programa pe care o vei urma este foarte importanta. Ea trebuie sa imbine atat notiunile teoretice, cat si pe cele practice.

Ce teme ar trebui abordate in cadrul unui curs de croitorie:

  • notiuni introductive (luarea masurilor corecte, folosirea masinii de cusut);
  • notiuni generale despre imbracaminte;
  • tipurile de materiale utilizate in confectionarea hainelor;
  • cusaturi mecanice;
  • cusaturi manuale;
  • exercitii de coasere;
  • procesul tehnologic de confectionare;
  • prelucrarea diferitelor tipuri de guler si mansete;
  • prelucrarea detaliilor;
  • fusta dreapta;
  • bluza;
  • pantalonul;
  • sacoul;
  • toti pasii de la pregatirea materialului pentru croit, pana la finisarea detaliilor;

Nu in ultimul rand, un curs bun de croitorie este acela care iti permite sa avansezi si sa descoperi mai multe ramuri ale acestei industrii. De exemplu, dupa terminarea lui poti incerca un Curs de Proiectare Vestimentara – Constructie Tipare, potrivit pentru cei putin mai avansati.

Astfel, daca iti doresti sa acumulezi cat mai multe cunostinte, este important sa ai unde sa o faci. Intotdeauna alege cursuri de calificare si formare profesionala care sa iti puna la dispozitie cat mai multe variate si programe de aprofundare. De exemplu, la Atelierele ILBAH vei gasi workshop-uri de design, stilism, broderie vestimentara si multe altele.

3. Ce caracteristici trebuie sa aiba un curs de croitorie bun?

In primul rand, un curs de croitorie trebuie sa fie autorizat. In urma lui vei obtine o diploma recunoscuta si aprobata de Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei. Acest lucru iti va permite sa profesezi mai departe atat in tara, cat si in strainatate. Un astfel de atelier poate fi o investitie destul de serioasa, iar daca iti doresti o cariera in domeniu, trebuie sa acorzi o atentie foarte mare acestui detaliu.

In al doilea rand, vei stii daca un curs este sau nu potrivit pentru a te invata tot ce trebuie sa stii despre croitorie atunci cand sunt investite in mod serios resurse si modalitati de practica avansate pentru cursanti. Acest lucru presupune sa ai la dispozitie toate ustensilele necesare unei bune practici in mod gratuit. Tot ce trebuie tu sa faci este sa te prezinti cu voie buna si dorinta de a invata cat mai multe. Mai mult decat atat, atelierul de croitorie trebuie sa fie unul cat mai spatios si sa aiba dotari moderne, pentru ca tu sa pui in aplicare toate procesele tehnologice necesare in realizarea unei piese vestimentare.

De asemenea, dupa terminarea cursului este important sa ai mai multe oportunitati de angajare, mai ales daca vei alege un atelier autorizat, care nu tine doar de cultivarea hobby-ului tau. Daca vrei sa te convingi, poti urmari cateva tutoriale de croitorie, care te vor ajuta sa te familiarizezi cu acest domeniu minunat al artei.

4. Ce trebuie sa stii despre un job in croitorie?

Esti o persoana orientata catre detalii? Iti place sa cosi? Atunci o cariera in acest domeniu s-ar putea sa fie perfecta pentru tine. Un croitor are o multime de responsabilitati, dar printre cele mai des intalnite se numara: modificarea articolelor de imbracaminte pentru a se potrivi pe masurile clientilor, finisarea unor piese vestimentare sau confectionarea lor de la zero.

Poti lucra pentru diferiti producatori de textile si imbracaminte, pentru magazine universale sau sa iti deschizi propriul atelier. De asemenea, te poti specializa in modificarea sau coaserea pieselor vestimentare pentru a realiza haine personalizate. Unele persoane care au acest loc de munca sunt specializate pe diferite tipuri de haine, cum ar fi costumele pentru barbati, altele se specializeaza intr-un anumit tip de material. Totul depinde de tine si de nisa pe care ti-o alegi.

Sunt croitori care lucreaza alaturi de designeri pentru a crea colectii de haine noi si care ajuta la alegerea celor mai potrivite tesaturi, culori si croiuri. Practic, ideea unui designer se transforma intr-o piesa finita cu ajutorul tau. Totodata, sunt persoane care lucreaza pe cont propriu, intr-un butic sau in propria casa, si aleg sa isi conduca afacerea dupa bunul plac.

Poate ai avut ocazia pana acum sa apelezi la o croitoreasa pentru a-ti modifica anumite haine atunci cand ele nu se mai potrivesc structurii tale corporale. Este un job care va fi mereu la mare cautare, mai ales de cand hainele de tip mass market sunt atat de populare. Ele nu pot sa vina bine oricui, pentru ca nu sunt realizate dupa masuratori stricte. Astfel, oamenii apeleaza la cei mai priceputi croitori ai orasului. Desigur, acest lucru nu inseamna ca trebuie sa te rezumi la atat. Poti sa te dezvolti, sa acumulezi experienta, sa capeti popularitate si sa lucrezi pentru case de moda sau designeri pe care ii admiri. Alegerea este doar a ta!

Acest domeniu este unul destul de vast si te poti orienta catre orice ti se potriveste mai bine. Important este sa ai o baza pe care sa iti construiesti cariera mai departe, iar pentru asta ai nevoie de un curs care sa te invete tot ce trebuie sa stii.

Asadar, ia in considerare sfaturile de mai sus daca iti doresti sa iti urmezi visul! Nu rata ocazia de a te simti bine alaturi de mentorii tai si de a invata cum sa devii un croitor profesionist!

Surse foto: Shutterstock.com, Ateliereleilbah.ro

5. Intrebari si raspunsuri frecvente despre cursuri de croitorie bune

Trebuie sa aduc ceva de acasa pentru cursul de croitorie?2022-03-10T16:17:57+02:00

Nu! Atelierele ILBAH iti va pune la dispozitie toate ustensilele necesare pentru a-ti desfasura activitatea pe parcursul cursului.

Cum se poate achita un curs de croitorie?2022-03-10T16:18:17+02:00

Ai la dispozitie varianta de a plati suma integrala sau in rate, in functie de preferintele tale.

Cat tine un curs de croitorie?2022-03-10T16:18:47+02:00

Cursul de croitorie se intinde pe parcursul a 4 luni, cu 2 sedinte pe saptamana, timp in care vei avea sansa sa inveti tot ce trebuie sa stii despre acest domeniu. De asemenea, cel destinat pasionatilor se desfasoara timp de 4 saptamani.

Cine sunt trainerii cursului de croitorie?2022-03-10T16:19:08+02:00

Vei invata de la oameni cu experienta si cu rezultate in domeniul fashion, care sunt gata sa impartaseasca secretele meseriei cu tine.

Care sunt avantajele unui curs de croitorie la Atelierele ILBAH?2022-03-10T16:19:26+02:00

Vei primi la final o diploma autorizata de Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei, pentru a putea profesa in tara sau in strainatate, te bucuri de o parte teoretica bogata si foarte multa practica.

De |2022-03-10T16:38:00+02:0010 februarie 2022|Sfaturi si idei pentru dezvoltare personala si educatie|