fbpx
18.118.140.155 1722078222 Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com) 26758
Cele-mai-bune-cursuri-de-cosmetica-Atelierele-ILBA

Frumusetea, perfectiunea si armonia sunt caracteristici dorite de majoritatea oamenilor societatii moderne, care sunt tot mai interesati de tehnicile si tratamentele corporale aparute prin intermediul tehnologiei de ultima ora, cu rezultate cu adevarat spectaculoase. Din acest motiv, domeniul cosmeticii a luat un avant tot mai mare si acest lucru se observa si prin faptul ca tot mai multe persoane se indreapta catre o cariera de cosmetician.

Cuvantul cosmetica provine din limba greaca si se traduce prin maiestrie in impodobire, dar radacinile sunt mult mai vechi si provin de la cosmos, loc pe care grecii il considerau perfect. Cosmetica este considerata de specialisti ca fiind arta si practica ingrijirii, pastrarii si infrumusetarii corpului uman (in special, fata si parul).

Vrei sa te introduci in aceasta lume a frumusetii si simti ca ai nevoie de un curs de cosmetica, dar nu stii care este cel mai bun? Te-ai gandit ca ar fi bine sa castigi bani frumosi din pasiunea ta de-o viata si ai nevoie de o diploma acreditata pentru a putea munci in tara sau in strainatate? Vrei sa te perfectionezi si ai nevoie de traineri cu experienta?

In continuare, vei descoperi care este cel mai bun curs, de ce este atat de cautat, care sunt avantajele pe care le vei avea in cariera ta dupa ce ai finalizat instruirea, precum si unele raspunsuri la intrebari pe care poate ti le pui referitor la subiect.

1. Cel mai bun curs de cosmetica

Pentru a deveni specialist in domeniul cosmeticii este esential sa se descopere cel mai bun curs, din care sa se poata invata tainele profesiei. In plus, este putin probabil ca o persoana sa poata sa-si deschida un salon de cosmetica adecvat, daca nu este calificat in acest domeniu.

Pe piata exista o multitudine de oferte de astfel de cursuri, dar dintre acestea se remarca clar marca Atelierele ILBAH. Cine doreste, trebuie sa aiba cateva documente asupra sa la inscriere: copie dupa cartea de identitate, copie dupa certificatul de nastere, copie dupa certificatul de casatorie (in cazul schimbarii numelui), copie dupa ultimul act de studii si adeverinta medicala cu mentiunea “Apt pentru curs”.

2. Cum alegi cel mai bun curs de cosmetica

Pentru a practica legal aceasta meserie, un cosmetician trebuie sa parcurga numarul minim de ore de scolarizare (teorie si practica) si sa obtina un certificat de calificare profesionala. Costurile cursului nu sunt unele mari, insa castigurile pe perioada practicarii acestui job sunt foarte bune, mai ales cu trecerea timpului, pe masura ce se castiga tot mai multa experienta. Astfel, alegerea unui curs de cosmetica trebuie sa fie facuta in deplina cunostinta de cauza, sa se tina cont de recomandarile specialistilor si de parerile altor cosmeticieni care au finalizat cu succes si care profeseaza de ceva timp in domeniu. Dintre criteriile de alegere pot fi mentionate:

  • Renumele scolii. Viitorul cursant trebuie sa tina cont de acest aspect pentru ca asa va sti daca va face sau nu o investitie reala in viitorul sau. Atelierele ILBAH este un loc extraordinar, cu renume si rezultate cunoscute, cu peste 90 de grupe finalizate si peste 1700 de absolventi in peste 7 ani de activitate.
  • Programul flexibil. In general, oamenii doresc sa se califice in acest domeniu, dar sa poata sa fie capabili sa urmeze cursurile in timpul liber, in asa fel incat sa poata sa mearga linistiti la serviciu. Scoala trebuie sa se muleze pe acest aspect si sa le ofere sansa de a gasi ceea ce vor.
  • Trainerii care sustin cursul. Daca nu exista traineri cu experienta, atunci sansele de a ajunge un bun cosmetician sunt aproape nule. In plus, acestia cunosc secretele meseriei, stiu ce produse sunt mai bune si cum sa foloseasca aparatura de ultima generatie, in asa fel incat sa se obtina rezultate spectaculoase.
  • Aparatele si materialele din dotare. Tehnicile moderne de lucru, produsele si ustensilele de top, tratamentele de actualitate practicate in saloanele de cosmetica si aparatura moderna sunt esentiale, asa ca o scoala care nu este dotata cu toate aceste elemente nu este una potrivita.
  • Certificatul primit in urma absolvirii cursului. La finalul cursului este obligatoriu sa se obtina un astfel de act, care va dovedi oricui calificarea persoanei ce doreste sa se angajeze pe post de cosmetician. De obicei, patronii evita sa angajeze persoane necalificate, care ar putea sa le puna in pericol afacerea.
  • Autorizarea cursului. Daca un astfel de curs este acreditat de Ministerul Muncii si de cel al Educatiei, atunci poate fi urmat fara grija, cu siguranta ca la finalul orelor vei obtine un certificat doveditor, acceptat atat in tara, cat si in strainatate.
  • Discounturi si programe de fidelizare. Pentru majoritatea oamenilor conteaza foarte mult costurile unui curs si este important ca acestea sa nu fie foarte ridicate. Intr-adevar, este un criteriu de care se va tine cont, dar e de retinut faptul ca nu tot ce este ieftin e si bun, asa ca mai degraba se vor avea in vedere posibilele discounturi sau existenta programelor de fidelizare.

3. De ce este cautat cursul de cosmetica oferit de Atelierele ILBAH

Cosmetica este considerat de cei mai multi pasionati ai domeniului de beauty ca fiind satisfacatoare profesional, dar si financiar. Intr-adevar, este nevoie de multa instruire in acest sens si de punerea in practica a unor tehnici corecte, in asa fel incat clientii sa fie multumiti de rezultatul final. Atelierele ILBAH vine in intampinarea tuturor cursantilor cu o multime de caracteristici importante, cu renume si rezultate cunoscute. Imediat dupa finalizarea cursului se va da un examen care va cuprinde partea teoretica, dar si pe cea practica.

  • Este un curs autorizat de Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei si permite profesarea atat pe plan national, cat si international;
  • Sunt puse la dispozitie o multime de materiale si aparatura de ultima generatie, cursantul avand sansa de a testa tehnologii de top, cum ar fi BioSkin Lift – Biostimulare Faciala cu Microcurenti, Criolift – Terapie rece, Crioterapie, Mezoterapie Virtuala, Electroporatie, Electroosmoza, Oxygen Hiperbaric, Photon Oxygen Mask, InfraRed Soft Laser, Microdermabraziune, Radiofrecventa Multipolara;
  • Acest curs este unul de tip atelier, astfel incat trainerii isi bazeaza lectiile pe multa practica, neexcluzand nici teoria. In plus, dupa ce cursul de cosmetica s-a terminat, instructorii pot oferi consiliere fara probleme;
  • Sediul firmei este ultracentral, accesul este lejer, in proximitate existand si locuri de parcare necesare pentru cursanti;
  • Un alt avantaj pe care poate multi si l-ar dori este acela ca ofera sansa de a beneficia de diferite discounturi consistente si de oportunitati reale de angajare;
  • Programul pus la dispozitie este unul care se muleaza pe nevoile cursantilor, in asa fel incat sa nu fie nevoiti sa lipseasca de la serviciu. Orarul poate fi desfasurat matinal, after work, la pranz sau in weekend;
  • Cursurile sunt organizate in Bucuresti, Cluj si Ploiesti, astfel incat se ofera posibilitatea ca nu doar cei din Capitala sa aiba sansa de a le urma, ci si persoanele doritoare, aflate in provincie.

4. Care sunt avantajele in cariera dupa finalizarea cursului de cosmetica si alte detalii importante

Meseria de cosmetician ofera posibilitatea de a uni pasiunea pentru frumos cu creativitatea si simtul estetic. In general, este un job care aduce cu sine numeroase satisfactii, mai ales daca persoana in cauza este calificata. In caz contrar, rezultatele ar putea sa fie unele deloc pe placul clientilor, iar reputatia proasta in domeniu nu este o carte de vizita pentru cosmetician.

Pe piata exista o cerere tot mai mare pentru urmarea unui curs de acest fel, nu doar din partea persoanelor tinere sau a femeilor, ci chiar si din partea barbatilor sau a persoanelor care vor sa se recalifice. Acestia sunt tot mai tentati de a se angaja pe un astfel de job sau de a-si deschide o afacere proprie.

Avantajele pe care orice cursant le va avea in cariera, dar si in viata personala, sunt numeroase, dintre ele putand fi amintite:

  • Interactiunea cu persoane noi. S-a observat un fenomen destul de normal, acela ca persoanele care merg regulat la cosmetica tind sa aleaga acelasi cosmetician de fiecare data. Evident ca acesta din urma trebuie sa stie ce face si sa ofere rezultate bune. Multe prietenii se pot naste, precum si relatii cu oameni din diferite domenii profesionale.
  • Dezvoltarea abilitatilor de comunicare. Chiar daca la inceput cosmeticianul va fi stangaci in discutii, pe parcurs va deveni un bun psiholog, incepand sa citeasca clientii usor si reusind sa-i scoata dintr-o stare mai putin buna. Nu toate metodele de abordare sunt adecvate pentru o singura persoana, dar cu timpul, va reusi sa stie exact ce se potriveste si cui.
  • Munca din placere. Putini oameni se pot mandri ca fac ceea ce le place la serviciu. Specialistii au demonstrat faptul ca pasiunea se poate imbina foarte bine cu munca si, astfel, viata va fi mult mai buna, cu impliniri pe toate planurile. Se intampla deseori ca oamenii sa fie nevoiti sa aleaga orice fel de serviciu doar pentru a castiga un salariu ce le va servi pentru diferite plati, asa ca un job care provine dintr-un hobby nu poate fi decat un castig pentru toata lumea.

Meseria de cosmetician este una complexa, din care se vor obtine pe parcurs si numeroase cunostinte generale de psihologie, medicina si marketing. Atributiile sale sunt: primirea clientilor si acomodarea lor cu ambientul, oferirea unor informatii cu privire la servicii, examinarea tenului intr-un mod profesional, executarea tuturor tehnicilor in mod corect, perfectionarea in domeniu pentru a putea lucra bine cu tot felul de aparaturi moderne, recomandarea de produse cosmetice noi, oferirea de sfaturi utile clientilor, monitorizarea stocurilor, cumpararea altor produse.

In concluzie, daca vrei sa sa profesezi in aceasta meserie atat de frumoasa si de banoasa, trebuie sa stii ca nu o poti face bine daca nu urmezi cel mai bun curs de cosmetica. Alege in deplina cunostinta de cauza, cerceteaza poate un top al celor mai bune cursuri si afla de ce este cautat un curs la Atelierele ILBAH, care sunt avantajele pe care le vei avea in cariera dupa finalizarea sa, precum si alte detalii utile.

Surse foto:

shutterstock.com

ateliereleilbah.ro

5. Intrebari si raspunsuri frecvente despre cursuri de cosmetica

1. Cum alegi cel mai bun curs de cosmetica?2021-11-21T20:57:34+02:00

Cel mai bun curs de cosmetica trebuie sa fie ales in functie de anumite criterii importante, cum ar fi renumele scolii, trainerii care il conduc, aparatele si materialele din dotare, autorizatia, posibilitatea de a obtine un certificat de absolvire sau calificare, programa, existenta unor discounturi sau programe de fidelizare a clientilor.

2. Cat costa un curs de cosmetica?2021-11-21T20:57:55+02:00

De regula, un curs de cosmetica nu trebuie sa fie foarte ieftin, pentru ca acest lucru aduce cu sine numeroase dezavantaje, cum ar fi traineri mai putin pregatiti, produse cosmetice de slaba calitate, lipsa certificatului de absolvire sau a acreditarii scolii. Un curs de cosmetica accesibil ca pret este cel care reuseste cu succes sa puna la dispozitia clientilor tot ceea ce au nevoie.

3. Cat castiga o cosmeticiana care a urmat un curs de cosmetica?2021-11-21T20:58:18+02:00

La inceput castigurile nu sunt foarte mari, dar pe parcursul carierei ele vor deveni din ce in ce mai substantiale, pe masura ce se va acumula experienta in domeniu.

4. Care sunt avantajele in cariera dupa finalizarea cursului de cosmetica?2021-11-21T20:58:41+02:00

Exista numeroase avantaje pe care un curs le aduce in cariera viitoare, dintre acestea putand fi mentionate: interactiunea cu persoane noi, dezvoltarea abilitatilor de comunicare, placerea de a munci intr-un job preferat, dezvoltarea din ce in ce mai mult a simtului estetic, accesul la diferite produse de top, obtinerea unui salariu foarte bun.

5. Care sunt etapele unui curs de cosmetica?2021-11-21T20:59:08+02:00

Etapele unui curs de cosmetica sunt: inscrierea la curs, parcurgerea structurii cursului si sustinerea examenul final, de calificare.

De |2021-12-19T16:50:00+02:006 noiembrie 2021|Sfaturi si idei pentru dezvoltare personala si educatie|