fbpx
18.118.24.3 1722058652 Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com) 27834
Cele mai bune cursuri de contabilitate

Contabilitatea este o activitate indispensabila oricarei forme de antreprenoriat cu scop lucrativ, comercial. Orice firma, indiferent de modul ei de organizare juridica, are nevoie de servciile unui contabil pentru intocmirea documentelor financiare si fiscale necesare, atat din punct de vedere legal, cat si in ceea ce priveste obtinerea unei imagini clare a activitatii companiei, imagine necesara pentru luarea unor decizii informate in ceea ce priveste caile de actiune de urmat in viitorul previzibil.

Contabilitatea sub o forma incipienta este cunoscuta de mii de ani, oamenii apeland la aceasta metoda de a tine evidenta inca din cele mai vechi timpuri, astfel ca informatiile cat mai precise asupra recoltelor si a turmelor de animale domestice, precum si informatiile care comunicau daca exista un surplus sau o penurie de resurse (reusind astfel sa faca fata mai usor unor eventuale crize prin completarea rapida a stocurilor de produse pentru comunitatile acelei perioade) erau obtinute corect cu ajutorul contabilitatii.

Tehnicile primare, pe care le foloseste chiar si acum contabilitatea moderna, dateaza de mai bine de 6000 de ani. De-a lungul mileniilor, contabilitatea a evoluat in mod semnificativ, iar primele referinte asupra unor metode care priveau contabilitatea in partida dubla, care sta si azi la baza acestui domeniu, apar in 1494 in lucrarea Summa Arithmetica a italianului Luca Pacioli. Din acest moment, contabilitatea evolueaza tot mai mult pentru a atinge modul de efectuare din prezent, unde standardele contabile, regulamentele de audit si de etica, precum si metodele si softurile moderne fac ca o mana de oameni sa contribuie la bunul mers al fluxurilor de bani si de marfuri ale economiei globale.

Astazi, orice afacere, companie sau corporatie multinationala, guvern sau chiar persoana fizica, foloseste cel putin principiile de baza ale contabilitatii in fiecare zi. De aceea, daca te simti atras de acest domeniu si vrei sa devii un specialist in domeniul contabilitatii, acest articol se doreste a fi o sursa de inspiratie pentru gasirea celui mai bun curs de contabilitate din care sa poti pleca cu o baza teoretica si practica temeinica pentru o viitoare cariera de contabil.

1. Cel mai bun curs de contabilitate – deschiderea catre o cariera plina de oportunitati

Asa cum computerele si domeniul informaticii, in general, au la baza o serie de limbaje specifice, cunoscute sub denumirea populara de programe, contabilitatea poate fi denumita, fara a gresi prea mult, limbajul afacerilor. Chiar daca din aceasta asemanare rezulta o importanta cruciala a contabilitatii fata de tot ceea ce poate fi denumit ca mediu de business, de multe ori, contabilitatea este privita cu un anumit grad de condescendenta, fiind considerat un domeniu plicticos, repetitiv si chiar arid.

Realitatea, insa, este cu totul alta. In prezent, cand ritmul de desfasurarea al tranzactiilor comerciale si rapiditatea cu care trebuie luate deciziile pentru ca o firma sa se mentina in ritmul concurentei cresc, contabilii nu mai sunt doar niste simpli supervizori ai operatiunilor financiare. Tehnologia moderna si globalizarea au schimbat drastic regulile jocului comercial si, azi, un contabil de succes este asteptat sa raspunda unor provocari cu mult mai ample decat simpla adunare sau scadere a unor cifre. Contabilul modern trebuie sa participe la deciziile financiare ale organizatiei din care face parte, oricare ar fi ordinul de marime al acesteia si sa activeze ca un veritabil consultant al managementului.

Cotrar credintelor si imaginii aparente, contabilul modern trebuie sa fie creativ si sa aiba o mentalitate orientata catre afaceri. Combinatia acestor trasaturi cu o solida cunoastere a regulilor fixe ale contabilitatii, aduce perspective excelente de angajare in acest domeniu pe piata muncii.

Deprinderea bazelor contabilitatii si construirea unui bagaj esential de cunostinte in acest domeniu care sa poata constitui o rampa de lansare in cariera de contabil se pot realiza azi foarte usor, prin urmarea si aboslvirea unui curs de contabilitate.

Cele mai bune cursuri de contabilitate
Curs Contabilitate
  • Locatie: Bucuresti, Cluj-Napoca, Ploiesti sau Online LIVE
  • Tip curs: autorizat de Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei
  • Durata: 8 saptamani
  • Posibilitate de invatare online: DA
  • Posibilitate de plata in rate: DA, 3 rate sau 9 rate prin card Avantaj, StarBT sau Raiffaisen
  • Certificare: Certificat de absolvire recunoscut la nivel national si international
  • Calificare obtinuta: Contabil Cod COR 331302
  • Trainer/Mentor: expert contabil, consultant fiscal, auditor financiar cu peste 25 de ani experienta in domeniul financiar-contabil
  • Conditii de studii: este necesara dovada absolvirii studiilor medii cu sau fara diploma de bacalaureat
Vezi AICI pret

 

A cunoaste contabilitate este azi un avantaj demn de luat in seama in perspectiva pietei muncii. Desi invatarea abilitatilor si dobandirea cunostintelor necesare pentru a te descurca in acest domeniu poate parea o sarcina destul de grea, cursul de contabilitate organizat de Atelierele ILBAH iti pune la dispozitie toate resursele si bunele practici in materie, precum si o serie de trucuri si “secrete” ale meseriei pe care nu le vei putea deprinde in alte circumstante. De altfel, precum in cazul celorlalte cursuri din categoria Business & Management, curricula propusa pentru a deveni contabil se bazeaza pe foarte multa practica, dupa ce te-ai familiarizat cu baza teoretica.

Vei cunoaste notiunile introductive privind obiectul contabilitatii si caracterizarea principalelor active patrimoniale ale unei entitati. Apoi, vei intra in detalii privitoare la structura de cheltuieli si venituri – baza oricarei activitati contabile si scheletul pe care vei construi un set de cunostinte absolut necesare practicarii acestei meserii. Principiile contabile, precum si procedeele si instrumentele contabilitatii sunt cele care vor sta la baza deprinderii documentarii operatiunilor economice desfasurare de entitatea juridica.

Alaturi de aceste notiuni cu caracter axiomatic, cursul se va apleca si asupra dobandirii de cunostinte relevante in cele mai bune practici privind tinerea registrelor de contabilitate si a celor mai bune forme de inregistrari. Vei invata, in mod practic, sa faci analiza contabila a operatiunilor economice si finaciare si sa intocmesti, concomitent, balante de verificare si bilanturi. Nu vei termina cursul fara sa inveti modurile de realizare a evaluarii si inventarierii patrimoniului, actiuni solicitate atat de legislatie, cat si de mentinerea sanatatii financiare a unei firme. Totul se va desfasura sub indrumarea unor experti contabili cu multi ani de experienta in domeniu, iar examenul de absolvire se poate da imediat dupa finalizarea cursului, adica a modulelor de teorie si practica.

2. Recomandari pentru alegerea celui mai bun curs de contabilitate daca esti incepator

Daca te afli in cautarea unui curs de contabilitate, exista o serie de factori de care ar trebui sa tii cont daca vrei sa alegi un serviciu educativ de calitate care sa-ti indeplineasca asteptarile.

  • Formatul cursului

Structura sau programa cursului iti pot da o idee despre ce asteptari poti avea si despre modul de desfasurarea a acestuia. Desigur, tehnologia moderna face posibila azi desfasurarea cursurilor in mediul online, de la distanta, fara a fi necesara deplasarea. Totusi, trebuie sa acorzi atentie la modul de predare online si la felul in care stii ca poti invata mai bine. Unii oameni pot acumula cunostinte mai rapid prin intermediul vizualului, iar altii prin cat mai multa practica individuala. De aceea, un curs care sa combine ambele metode de predare ar fi ideal.

  • Certificarea

O mare parte din cursuri au ca punct de atragere a cursantilor oferirea de certificari. Totusi, ar trebui sa fii atent la tipul certificarii si daca aceasta este garantata de un organism credibil. Chiar daca certificarea nu este o conditie esentiala pentru a demonstra cunostintele pe care le ai, ea poate servi totusi ca argument suplimentar in cadrul unui CV.

  • Pretul

Chiar daca vei gasi o intreaga gama de cursuri care pretind ca sunt gratuite, acestea nu vor avea, de cele mai multe ori, o programa aprofundata si nu vor trata cu atentie punctele de maxim interes pentru dobandirea unor cunostinte cheie in domeniu. Mai mult, trebuie sa fii atent la tipul certificarii pe care o ofera fiecare curs in parte. Chiar daca vei investi o suma de bani, alegerea unui curs bun este de fapt o investitie in viitorul tau profesional, investitie care iti va aduce beneficii pe parcursul intregii vieti.

3. Care sunt principalele caracteristici ale unui curs de contabilitate oferit de Atelierele ILBAH?

Daca optezi pentru cursul de contabilitate organizat de Atelierele ILBAH, ai facut deja o alegere inspirata pentru viitorul carierei tale. Odata deprinse bazele contabilitatii, calea spre avansarea carierei tale profesionale se largeste considerabil.

Dupa cativa ani in care vei lucra in domeniu si vei afla in amanunt ce este contabilitatea, vei putea opta pentru independenta profesionala, devenind propriul stapan al firmei tale de contabilitate. In acest sens, ar merita sa studiezi si oportunitatea unui curs de antreprenoriat care te va pune pe calea sigura catre succes.

Pana la acel moment insa, este necesar sa inveti temeinic, iar cursul de contabilitate pus la dispozitie de Atelierele ILBAH este un instrument util si flexibil in acest sens. Nu doar ca poti fi 100% sigur de calitatea programei si a informatiei prezentate, cursul fiind autorizat de Ministerul Educatiei si de Ministerul Muncii, dar vei acumula cunostinte pretioase prin intermediul practicii impuse de trainerii de curs.

Vei invata sa realizezi inregistrari cronologice si sistematice si vei lucra in mod practic cu informatii ce privesc pozitia si performanta financiara a unei firme. Cursul te va deprinde sa tii evidenta contabila a unei intreprinderi respectand regulile si principile contabile. De asemenea, vei dobandi, inca din timpul cursului, cunostinte temeinice despre modul de realizarea a operatiilor contabile ce privesc incasarile, cheltuielile si vei invata sa intocmesti situatii financiare si evidente contabile.

Desigur, suportul de curs iti este asigurat in format electronic pentru continuarea studiului individual in afara programului oficial. Daca preferi prezenta fizica la curs, este de notat ca toate locatiile in care se desfasoara pregatirea sunt amplasate ultra-central, cu accesibilitate facila si locuri de parcare in imediata apropiere a sediilor.

4. Intrebari si raspunsuri frecvente despre cursurile de contabilitate

Ce studii trebuie sa am pentru a urma un curs de contabilitate?2022-02-03T15:54:56+02:00

Pentru a te inscrie la un curs de contabilitate este necesar sa ai cel putin studii medii adica sa fii absolvent de liceu. Nu conteaza daca ai sau nu diploma de BAC.

Ma pot angaja in domeniu dupa ce urmez un curs de contabilitate?2022-02-03T15:55:25+02:00

Certificatul de absolvire obtinut in urma aboslvirii cursului de contabilitate pus la dispozitie de Atelierele ILBAH este recunoscut national si international, cursul fiind autorizat de Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei. Cu siguranta te poti angaja in domeniul contabilitatii dupa absolvirea cursului.

Ce durata are un curs de contabilitate?2022-02-03T15:55:45+02:00

Cursul de contabilitate se defasoara pe parcursul a 8 saptamani de cursuri intercative dar cu un program flexibil astfel incat sa se plieze pe programul tau personal. Exista cursuri matinale, after-work sau de weekend in functie de perioada din zi sau din saptamana in care timpul iti permite participarea.

Trebuie sa am experienta in domeniu pentru a participa la cursul de contabilitate?2022-02-03T15:56:09+02:00

Nu este necesara experienta prealabila in domeniul contabil pentru a participa si absolvi un curs de contabilitate. Atelierele ILBAH a dezvoltat o programa de curs care se adreseaza atat neinitiatilor pentru a le facilita patrunderea in acest domeniu cat si celor cu experienta care doresc sa-si puna la punct cunostintele cu ultimele tehnici si norme in materie.

Ce acte sunt necesare pentru a ma inscrie la cursul de contabilitate?2022-02-03T15:56:25+02:00

Vei avea nevoie de copii ale: actului de identitate, certificatului de nastere, certificatului de casatorie(doar in cazul in care exista o schimbare a numelui) si a ultimului act de studii. Desigur, aceste acte le poti transmite si prin e-mail.

Sursa foto: ateliereleilbah.ro, Pixabay.com.