fbpx
148.251.128.27 1722064335 WP Rocket/Preload 27817
cele mai bune cursuri cofetar

Vrei sa inveti sa faci torturi si prajituri delicioase, la fel ca un adevarat profesionist? Te-ai gandit sa urmezi un curs de cofetar pentru a lucra in acest domeniu sau pentru a-ti deschide o afacere de succes? In continuare, vei descoperi care este cel mai bun curs de cofetarie si cum sa-l alegi, ce inseamna el si care sunt caracteristicile de baza, ce job vei putea avea dupa finalizarea cursului, precum si unele raspunsuri utile la intrebari interesante.

1. Cel mai bun curs de cofetar de la ateliereleilbah.ro

Cursul de cofetar este un curs care reuseste sa invete pe oricine secretele meseriei, oferind din plin cunostinte teoretice si practice, puse la dispozitie de traineri experimentati, in asa fel inca sa le poata folosi pentru indulcirea familiei sau pentru a pune la punct un business in acest domeniu. Pe piata exista o multitudine de cursuri de cofetarie, cel mai bun fiind pus la dispozitie de AteliereleIlbah.ro, aici unde se poate obtine o diploma autorizata, cu ajutorul careia viitorul cofetar sa se poata angaja in tara sau in strainatate.

Curs de cofetar

cele mai bune cursuri cofetar

Vezi AICI pret

Cursul de cofetar este recomandat persoanelor pasionate de dulciuri, dar si celor care vor sa aiba o cariera frumoasa in acest domeniu. AteliereleIlbah.ro pune la dispozitie traineri desavarsiti, laborator propriu, bine dotat si o structura de curs unica in Romania. Astfel, aici se vor putea invata bazele si principiile cofetariei si se vor intelege procesele si modul in care ingredientele interactioneaza si reactioneaza. Cursul de cofetar abordeaza o multitudine de teme interesante, din care cursantul sa poata invata cat mai bine, in asa fel incat sa devina un cofetar profesionist.

Durata cursului este de 2,5 luni. Persoanele doritoare se pot inscrie oricand, deoarece noi grupe se deschid constant, plata o pot face integral (cu 40% reducere) sau in rate (in trei sau 9 rate), iar la inscriere e nevoie de un dosar cu urmatoarele acte: copie dupa buletin / act de identitate, copie dupa certificatul de nastere, copie dupa certificatul de casatorie (numai in cazul schimbarii numelui), copie dupa ultimul act de studii, adeverinta medicala cu mentiunea: “Apt pentru curs”. De asemenea, este nevoie de absolvirea a cel putin 8 sau 10 clase pentru a se putea face inscrierea la curs.

2. Ce inseamna cel mai bun curs de cofetar si ce job poti avea dupa finalizarea lui?

Meseria de cofetar presupune o mare responsabilitate, numeroase abilitati si calitati, asa ca este important ca o persoana care vrea sa invete sau sa faca o cariera in acest domeniu sa urmeze cursurile de specialitate. Cunostintele dobandite, practica si experienta sunt esentiale si nu pot deveni realitate decat in urma absolvirii celui mai bun curs de cofetar. Acest lucru inseamna ca persoana in cauza va putea sa obtina un job foarte bun sau va sti cum sa isi indulceasca familia cu diferite ocazii.

Cu ajutorul diplomei obtinute in urma finalizarii cursului se pot obtine diferite joburi in cofetarii si laboratoare. De asemenea, se cauta cofetari priceputi si la brutarie, in hipermarketuri cu bucatarii proprii, in restaurante, hoteluri, cafenele. Deschiderea unui business propriu in domeniul acesta poate fi o alta idee foarte buna pentru viitorul unui cursant. Fie ca acesta alege sa gateasca la domiciliul clientilor, fie sa livreze desertul gata preparat, afacerea sa va fi una infloritoare, cu siguranta.

3. Cum alegi cel mai bun curs de cofetar?

Realizarea unui viitor luminos in aceasta meserie inseamna, in primul rand, alegerea unui curs de cofetarie foarte bun, care sa puna la dispozitia elevilor toate cunostintele si tehnicile necesare, practica desavarsita, cu ajutorul unor traineri experimentati, precum si alte lucruri. Specialistii recomanda sa se tina cont de cateva criterii importante pentru a opta in deplina cunostinta de cauza:

  • Autorizarea cursului de cofetar. Este esential ca acest curs sa fie autorizat de Ministerul Muncii si de cel al Educatiei, garantandu-se practic ca persoana va reusi sa se angajeze calificat in orice cofetarie sau laborator. In cazul in care cursul nu este unul autorizat, atunci ar fi bine sa se renunte la el din start si sa se opteze pentru un curs acreditat;
  • Obtinerea certificatului de absolvire. La finalizarea cursului trebuie sa se obtina o diploma de absolvire, care va ajuta la angajarea in tara sau in strainatate. Acest certificat va fi obtinut dupa sustinerea unui examen ce cuprinde parte de teorie si parte de practica;
  • Programul flexibil. Majoritatea oamenilor care doresc sa parcurga cursul de cofetar muncesc deja si au nevoie de un orar adecvat. Cursul de la AteliereleIlbah.ro pune la dispozitie un program flexibil matinal, after work si de weekend. In acest mod cursantii isi vor putea organiza timpul si vor putea urma fara probleme orele;
  • Trainerii experimentati. Este un criteriu de baza in alegerea celui mai bun curs pentru ca maestrii sunt perfectionati in domeniul cofetariei si stiu deja toate secretele ei, pe care doresc sa le impartaseasca elevilor;
  • Practica multa. Oricata teorie ar invata un elev nu va fi suficienta fara si partea practica a cursului. Practica va fi realizata in laboratoarele scolii, care are nevoie printre altele si de dotari cat mai moderne (aparate electrocasnice de top);
  • Oportunitati de angajare. Cei mai multi cursanti vor sa invete pentru a putea obtine un job frumos, cu salariu foarte bun, asa ca este vital sa se tina cont de acest aspect. Daca se pune la dispozitie si practica suplimentara in cadrul cofetariilor partenere, atunci poate fi considerata o rampa de lansare pentru un viitor luminos in cariera;
  • Discounturi si programe de fidelizare. Costurile conteaza enorm si toata lumea isi doreste sa nu faca o investitie care sa-i depaseasca posibilitatile. Cel mai bun curs trebuie sa ofere si posibilitatea de a plati in rate, in asa fel incat sa faciliteze accesul unui numar cat mai mare de cursanti.

4. Care sunt caracteristicile unui curs de cofetar bun si alte detalii utile

AteliereleIlbah.ro recomanda un curs de cofetar acreditat si autorizat, in care se invata bazele meseriei si se experimenteaza cat mai mult, avand chiar posibilitatea de a urma separat si modulul de Patiserie. Dintre caracteristicile sale pot fi mentionate urmatoarele:

  • Obtinerea unei diplome autorizate, care permite cursantului la final sa munceasca in tara si strainatate;
  • Practica este realizata in bucatariile proprii si in cele partenere, pe tot parcursul cursului, si se pot inregistra foarte multe ore in acest sens;
  • Informatiile vor fi prezentate de cofetari cu expertiza, care vor sa-si impartaseasca propria experienta;
  • Temele abordate sunt extrem de diverse: semipreparate pe baza de zahar: barot, fondant, caramel, pe baza de ou si faina: blat alb, blat colorat, blat umed, pe baza de fructe proaspete/fructe confiate, jeleuri, creme folosite in cofetarie (pe baza de grasimi, frisca, patiserie), tehnologia prajiturilor pe baza de bezea, cu blat alb si blat colorat (combinatia corecta a materiilor prime si estetica acestora), cu foi de rulada (rulada cu ganache, rulada, merengue), prajituri si specialitati de ciocolata, asamblarea si decorarea torturilor, realizarea inghetatei etc.;
  • Ingredientele si ustensilele folosite sunt gratuite.

Pentru a fi un cofetar bun, cursantul trebuie sa isi dezvolte si anumite calitati si abilitati, cum ar fi:

  • Creativitatea. Nu este suficient sa cunoasca toate tehnicile la perfectie si sa reuseasca sa faca prajitura conform retetei, ci trebuie sa vina permanent cu diferite idei noi pentru a putea satisface gusturile mereu in schimbare ale clientilor;
  • Estetica. Un simt al esteticului este vital in aceasta meserie, pentru ca majoritatea oamenilor gusta si vizual din prajitura sau tort inainte de a manca. Ornarea produselor intr-un mod deosebit trebuie sa faca parte din recuzita maestrului cofetar;
  • Gustul si mirosul dezvoltate. Pentru a sti exact daca prajiturile sunt delicioase, cofetarul trebuie sa guste si sa miroasa ingredientele pe care le incorporeaza, in asa fel incat rezultatele sa fie unele senzationale pentru papilele gustative ale celor care le vor manca. Daca nu-i place o aroma sau un anumit ingredient, atunci poate sa le inlocuiasca sau sa experimenteze altceva, deoarece exista probabilitatea ca nici clientii sa fie multumiti;
  • Munca in echipa. Putin probabil ca intr-o cofetarie adevarata sa lucreze un singur cofetar, asa ca este bine sa se cunoasca unele metode prin care relationarea cu ceilalti colegi sa se faca foarte bine, iar atmosfera sa fie una armonioasa la locul de munca;
  • Managementul timpului. Prajiturile, torturile si alte delicii au un anumit timp de coacere si de preparare inainte de a fi livrate sau servite, iar un cofetar priceput trebuie sa stie exact cand sa inceapa sa lucreze pentru a fi sigur ca livreaza totul la momentul potrivit.

De asemenea, cursantul trebuie sa stie care sunt responsabilitatile si sarcinile sale in cofetarie:

  • Sa fie familiarizat cu ingredientele pe care le va folosi, cu cantitatile si sortimentele diferitelor produse (tipuri de smantana, frisca, ciocolata, zahar);
  • Sa stie cat mai multe retete de prajituri si torturi delicioase, in functie de dorintele clientilor sai sau de preparatele traditionale din zona respectiva;
  • Sa foloseasca creativitatea si inspiratia pentru a realiza diferite deserturi noi, pe placul celor care le vor gusta;
  • Sa tina socoteala stocurilor de ingrediente si materiei prime, in asa fel incat sa nu se confrunte cu situatii in care sa nu dispuna de anumite ingrediente exact in momentul in care pregateste o prajitura sau un tort;
  • Sa verifice echipamentele de lucru si sa observe din timp defectiunile, sa cheme o persoana avizata pentru a le repara si pentru a fi pregatite de utilizare (in caz contrar se poate intampla sa se arda blaturile, ceea ce nu va fi deloc bine);
  • Sa pastreze curatenia la locul de munca in cele mai bune conditii, respectand toate normele si regulile de protectie, de igiena si sanatate;
  • Sa stie cum sa discute cu clientii cat mai bine, in asa fel incat sa nu aiba surpriza ca prajiturile si torturile cerute nu sunt la inaltimea dorintelor acestora. Este posibil ca o eventuala nemultumire sa-i faca pe acestia sa nu mai cumpere data viitoare, iar acest aspect sa aduca un minus afacerii.

In concluzie, daca vrei sa afli secretele meseriei de cofetar pentru a reusi sa prepari prajituri delicioase pentru familia ta sau pentru a deschide o afacere de succes, trebuie neaparat sa urmezi un curs acreditat de cofetar.

Surse foto: shutterstock.com, ateliereleilbah.ro

5. Intrebari si raspunsuri frecvente despre cursurile de cofetar

Cat costa un curs de cofetar?2022-02-03T15:16:12+02:00

Un curs de cofetar nu reprezinta o investitie uriasa, banii absorbindu-se pe masura ce cofetarul incepe sa munceasca. Totusi, cei care considera ca suma este mai mare pot alege un curs care poate fi platit in rate.

Care este cel mai bun curs de cofetar?2022-02-03T15:16:40+02:00

Cel mai bun curs de cofetar este cel pus la dispozitie de ateliereleilbah.ro pentru ca este acreditat, poate sa fie platit in rate, este tinut de traineri experimentati si abordeaza o multime de teme diverse si interesante.

Care sunt avantajele unui curs de cofetar?2022-02-03T15:17:03+02:00

Printre avantajele unui curs de cofetar se numara: posibilitatea de a avea o meserie banoasa pe viitor sau o afacere buna, marirea bagajului de cunostinte in domeniu, posibilitatea de angajare in restaurant, cofetarie, laborator, brutarie, dezvoltarea unor calitati si abilitati importante.

Ce calitati si abilitati vei obtine in urma absolvirii unui curs de cofetar?2022-02-03T15:18:20+02:00

In urma absolvirii unui curs de cofetar poti obtine cateva calitati si abilitati, cum ar fi creativitatea debordanta, dezvoltarea partii estetice, a gustului si mirosului, vei sti cum sa lucrezi in echipa sau cum sa iti manageriezi timpul.

Cum alegi cel mai bun curs de cofetar?2022-02-03T15:18:38+02:00

Cel mai bun curs de cofetar trebuie ales in functie de anumite criterii importante: autorizarea cursului, obtinerea diplomei de absolvire, programul flexibil, traineri profesionisti, practica multa, posibilitatea de angajare, existenta unor discounturi si programe de fidelizare.