Carmina Vilcea este un absolvent talentat al cursului de Fotografie, Atelierele ILBAH. Carmina este o fata tare ambitioasa, asa ca nu ar fi avut cum sa rateze sansa de a participa la evenimentul Bucharest Fashion Week 2021, facand parte din echipa de fotografi Atelierele ILBAH.

Inca nu-i vine sa creada ca este castigatoarea trofeului Cel mai bun fotograf Atelierele ILBAH in cadrul evenimentului Bucharest Fashion Week 2021. A trait intens fiecare moment, iar toate emotiile si trairile ei ne sunt cunoscute si noua acum, caci ne vorbeste despre cele trei 3 zile de foc, si despre reusita ce i-a dat mai multa incredere in ea.

  1. Cum a fost experienta ta la Bucharest Fashion Week 2021?

A fost o experienta unica si placuta, care m-a introdus in lumea fotografiei de fashion. Am inteles cat de complexa este aceasta ramura, ca ma intriga, si ca vreau sa descopar mai multe, iar cu prilejul acestui eveniment incep sa o deslusesc usor, usor. Participarea la Bucharest Fashion Week m-a ajutat sa observ lucruri noi despre mine, iar asta face intreaga experienta notabila, serioasa, “intreaga”.

  1. Ce ai invatat pe parcursul desfasurarii acestui eveniment?

In primul rand, am invatat sa lucrez in echipa. Pentru ca la eveniment au fost atat fotografi cat si videografi, a fost nevoie sa ne impartim in asa fel incat fiecare sa fie multumit, si sa nu ne incurcam unii pe ceilalti. De asemenea, am invatat sa lucrez sub presiune, si cum sa ma organizez mai bine. Am inteles cat de important este sa fii atent la ce se intampla in jur, ca sa nu ratezi momente frumoase, deoarece “momentele nu seamana intre ele”. Totul a fost mult mai mult decat ma asteptam, iar asta mi-a placut.

  1. Care este lucrul sau momentul pe care nu o sa-l uiti niciodata de la Bucharest Fashion Week 2021?

Ohh, sunt multe. Nu voi uita niciodata oamenii cu care am lucrat: echipa Atelierele ILBAH care ne-a fost alaturi si ne-a ajutat, indrumat, colegii de la foto-video, de la make-up si de la hair, modelele, dar si o mare parte dintre organizatorii Bucharest Fashion Week, cu care am interactionat constant pe parcursul evenimentului. M-am bucurat ca am facut parte dintr-o echipa atat de mare si frumoasa, care mi-a facut activitatea si mai placuta. Insa, ce nu am sa uit niciodata este momentul anuntarii castigatorului trofeului. La inceput nu am realizat ca este vorba despre mine, nu am inteles de ce m-au strigat, pana in momentul in care colegii mi-au spus “Carmina, urca pe scena!”. Atunci mi s-a facut pielea de gaina si m-am simtit cuprinsa de un val de emotii.

  1. Ce inseamna pentru tine aceasta reusita, castigarea premiului?

Aceasta reusita mi-a dat incredere in mine. Mi-a oferit o mare satisfactie, intrucat am vazut ca munca mea e apreciata, si acest lucru imi da energie sa continui cu aceasta pasiune. Acum vreau si mai mult sa-mi depasesc limitele, si inteleg ca fiecare pas pe care-l faci conteaza. Ce inseamna pentru mine aceasta resusita? Inseamna mult. Motivul pentru care maine ma trezesc si mai motivata, si mai pregatita de o noua zi petrecuta cu aparatul foto in mana.
Carmina-Vilcea-Cover-1-Atelierele-ILBAH

  1. Povesteste-ne putin despre cursul pe care l-ai urmat la Atelierele ILBAH. Ce ai invatat si cu ce te-a ajutat in cariera ta?

Despre cursul de fotografie pe care l-am urmat la Atelierele ILBAH pot spune nu numai ca m-a ajutat sa invat si sa aprofundez notiuni ce tin de fotografie, dar mi-a oferit si foarte multe oportunitati de a-mi creste portofoliul, si de a invata din practica ce nu as fi putut din teorie. Am avut parte de trainer bun, de suport de curs si multa atentie, care de altfel a fost oferita fiecarui cursant in parte. Am primit explicatii atunci cand lucrurile nu-mi erau clare, astfel incat nu plecam niciodata de la curs fara lectia invatata. Atelierele ILBAH a fost cel mai bun inceput al carierei mele de fotograf.

  1. Ce sfat ai pentru cei care vor sa-si urmeze pasiunea?

Sfatul meu este sa investeasca cat mai multe resurse in ceea ce le face placere, cea mai importanta resursa fiind timpul. Sa invete ce inseamna rabdarea, si ca lucrurile frumoase se construiesc cu pasi mici dar siguri. Sa intrebe cand nu stiu ce sa faca si de unde sa inceapa. Daca vrei cu adevarat sa reusesti, vei primi si mana de ajutor de care ai nevoie. Succesul aparare negresit cand inveti sa dai valoare fiecarei etape din contruirea unei cariere, si foarte important, cand ai rabdare cu tine.
Carmina-Vilcea-Cover-2-Atelierele-ILBAH

Multumesc Atelierele ILBAH ca investesti in cursantii tai, in oameni ce-si imbratiseaza pasiunile cu mai mult curaj, ajutati fiind de voi, intreaga echipa Atelierele ILBAH!

Mai multe detalii despre cursul de fotografie poti sa gasesti aici.