fbpx
148.251.128.27 1722053426 WP Rocket/Preload 27943
Cel mai bun curs de manager proiect

Vrei sa afli care este TOP cursul de manager de proiect pentru a urma o programa bine pusa la punct alaturi de traineri cunoscuti in domeniu si cu o experienta vasta? Atunci articolul de mai jos te va ajuta sa il alegi pe cel mai potrivit pentru tine.

De-a lungul istoriei omenirii, managementul de proiect a fost intotdeauna practicat, insa intr-un mod informal. Cu toate acestea, la mijlocul secolului al XX-lea a inceput sa apara ca profesie distincta, iar din ce in ce mai multe persoane si-au dorit o astfel de specializare.

1. Cel mai bun curs de manager de proiect – tot ce trebuie sa stii despre acest job

Managementul de proiect consta in aplicarea cunostintelor, proceselor, abilitatilor, metodelor si a experientei personale si profesionale pentru a atinge obiectivele specifice ale unui proiect care se desfasoara intr-un timp limitat, avand buget limitat. Aceste ultime criterii fac diferenta dintre un job de „manager” care presupune un proces continuu de activitate si unul de „manager de proiect”, care se desfasoara pe o perioada determinata. Un astfel de loc de munca poate fi practicat in orice domeniu, inclusiv cel artistic. Din acest motiv, o persoana care conduce si se asigura de buna desfasurare a activitatilor trebuie sa detina o gama variata de abilitati, de la cele tehnice, pana la cele de management al oamenilor.

Un proiect reprezinta un efort unic de grup, tranzitoriu, intreprins in vederea atingerilor tuturor obiectivelor prestabilite, care vor fi definite in termeni de rezultate la finalul activitatii. De cele mai multe ori, acesta este considerat un succes doar daca s-au obtinut scopurile conform criteriilor, intr-un interval de timp si buget convenite.

Componentele de baza ale managementului de proiect sunt:

  • definirea motivului pentru care este necesar proiectul;
  • pregatirea unui plan de afaceri in vederea justificarii investitiei;
  • motivarea si conducerea echipei proiectului;
  • elaborarea si implementarea unui plan de management;
  • gestionarea bugetului;
  • gestionarea riscurilor si problemelor care pot aparea;
  • managementul furnizorilor (in functie de caz);
  • monitorizarea progresului fata de planul initial;
  • incetarea activitatii atunci cand este cazul.

Managementul de proiect are ca scop realizarea unui produs finit care aduce anumite beneficii unei organizatii si unui anumit numar de oameni. El consta in initierea, planificarea si controlul tuturor activitatilor si proceselor care se petrec de la inceputul si pana la finalul termenului limita.

Proiecte care au nevoie de management:

  • cele care produc ceva nou sau aduc imbunatatiri si modificari altor proiecte deja existente;
  • cele care au un interval de timp determinat;
  • cele cu complexitate mare in managerierea grupurilor de oameni;
  • cele care impun riscuri.

Este foarte important de inteles faptul ca proiectele sunt diferite de activitatea unui business si sunt folosite pentru ca o organizatie sa aduca solutii si beneficii intr-un anumit scop intr-un interval scurt de timp, iar riscurile sa fie evitate. De asemenea, necesita alcatuirea unei echipe care sa se reuneasca temporar pentru a depune o munca eficienta in acest scop.

2. Recomandare cursuri manager de proiect – ce sa alegi

Un curs de manager de proiect este esential pentru a invata elementele de baza ale acestei meserii. Acesta incorporeaza toate informatiile necesare pentru un ciclu de viata al proiectului, de la concept si pana la livrarea lui. Ai ocazia sa inveti despre caracteristicile de baza ale managementului si multe altele, dar si strategii pentru a atinge obiectivele prestabilite.

 

Cel mai bun curs de manager proiect

Curs Manager de Proiect

Acest curs se desfasoara in: Bucuresti, Cluj-Napoca, Ploiesti la sediile Atelierele ILBAH

Durata: 4 saptamani

Posibilitate de invatare online: Da

Certificare: curs autorizat de Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei, Recunoscut National / International

Traineri: specialisti si profesionisti din domeniu

Vezi AICI pret

 

Acest curs este obligatoriu pentru oricine isi doreste sa coordoneze un proiect. Este un adevarat ABC care te invata cum sa stabilesti si sa gestionezi obiectivele propuse, scopul, bugetul, activitatile, echipa de oameni, resursele, bugetul, contractele si multe alte lucruri folositoare.

Este autorizat de Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei, iar la finalul saptamanilor de training, participantii vor sustine un examen in vederea obtinerii unui Certificat de absolvire recunoscut atat national, cat si international. In baza lui se poate practica acest job in tara si in strainatate. Totusi, nu trebuie sa iti faci griji cu privire la examen, pentru ca vei avea alaturi mentori care vor stii cum sa te puna la curent cu cele mai noi strategii.

Managementul de proiect este o componenta de baza a tuturor activitatilor economice, dar nu numai atat. Acest job poate fi aplicat in extinderea activitatii unei companii la nivel national, accesarea de fonduri europene, constructia unui imobil, implementarea unei linii de productie si multe altele, pentru ca toate au in comun acelasi lucru. De asemenea, poti sa participi la un Curs de Expert Accesare Fonduri pentru a intelege cat mai bine latura financiara a proiectelor pe care le conduci.

Este un loc de munca interesant, care nu iti permite sa te plictisesti. In plus este extrem de cautat, iar profesionistii sunt foarte apreciati in domeniul managementului. In plus, vine cu o multime de oprtunitati, de la implementarea si conducerea proiectelor mici, pana la cele mai mari. Oricare ar fi dimensiunea lui, ai siguranta ca experientele acumulate te vor ajuta in viitoarele activitati.

Ce vei invata la un curs de manager de proiect

  • sa stabilesti scopul si obiectivele proiectului;
  • sa stabilesti specificatiile proiectului;
  • sa stabilesti criteriile de succes ale proiectului;
  • cum sa stabilesti activitatile specifice si esalonarea lor;
  • estimarea si asigurarea tuturor resurselor necesare in vederea realizarii proiectului;
  • cum sa estimezi bugetul si managementul costurilor;
  • gestionarea resurselor;
  • cum sa planifici si sa controlezi achizitiile si contractele;
  • managementul contractelor;
  • managementul financiar al proiectului;
  • cum sa identifici, prioritizezi si cuantifici riscurile;
  • cum sa selectezi membri echipei de proiect;
  • managementul echipei de proiect;
  • cum sa stabilesti un sistem de comunicare dedicat;
  • cum sa evaluezi proiectul si indicii lui de performanta.

Atelierele ILBAH organizeaza Cursuri de Calificare si Formare Profesionala Autorizate. Aici te vei bucura de un Certificat de absolvire recunoscut la nivel national si international, obtinut in urma examenului practic si teoretic. Trainerii care te vor sustine pe parcursul celor patru saptamani de curs au o experienta vasta in domeniu si sunt cunoscuti pentru performantele lor. Pe langa suportul de curs si o programa bine structurata, te bucuri de foarte multa practica, care este extrem de eficienta pentru acest loc de munca.

3. Cum alegi cel mai bun curs de manager proiect

Cei care isi doresc sa lucreze in domeniul de business si management au nevoie de indrumare constanta, mai ales daca au cunostinte minime despre ceea ce presupune acest job. Indiferent ca ai o cariera la inceput de drum sau iti doresti sa te profesionalizezi in domeniul de project manager, un astfel de curs iti va fi mai mult decat folositor.

In primul rand, poti sa cauti o recomandare pentru cursuri de manager de proiect, pentru a-ti da seama care sunt avantajele si dezavantajele fiecarei programe. Poate cel mai important criteriu in alegerea lui consta in autorizarea de catre Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei, si obtinerea unei diplome care sa fie recunoscuta la nivel national si international.

De asemenea, trainerii pe care ii vei avea trebuie sa fie oameni de succes in acest domeniu si cu experienta, pentru a te ajuta in viitoarea ta cariera si pentru a-ti destainui toate misterele unui astfel de job. Tot la acest capitol se incadreaza si programa. Este nevoie de un suport de curs extrem de bine structurat si usor de inteles.

In al doilea rand, calitatile tale trebuie sa se plieze cat mai bine cu domeniul in care vei activa. Pentru a alege dintre cele mai bune cursuri de manager de proiect pe cel care este potrivit tie, poti observa daca subiectele studiate in cadrul intalnirilor iti imbunatatesc si dezvolta abilitatile deja dobandite.

Care sunt persoanele cele mai potrivite pentru acest job

  • au abilitati de lider;
  • sunt determinate;
  • isi doresc sa duca la bun sfarsit orice proiect, indiferent de greutatile pe care le intampina;
  • sunt orientate catre „mai mult”;
  • isi doresc sa conduca echipe spre atingerea obiectivelor;
  • sunt capabile sa lucreze cu deadline-uri;
  • sunt dispuse se invete si sa se profesionalizeze.

Ai nevoie de o pregatire continua si multilaterala pentru a conduce un proiect de la inceput, pana la final. De asemenea, echipele trebuie alcatuite pe baza abilitatilor fiecarui membru de a duce la bun sfarsit sarcini specifice. Liderii folosesc diferite tehnici si abordari in functie de nevoile unui proiect. Profesionistii in acest domeniu sunt cautati de majoritatea organizatiilor pentru a ajuta la atingerea obiectivelor si nevoilor.

4. Caracteristicile pe care trebuie sa le aiba un curs de manager de proiect

Cel mai bun curs de manager de proiect este acela care indeplineste toate criteriile de buna desfasurare si asteptarile tale. Iata cateva caracteristici esentiale:

  • programa cursului – este foarte important ca pe parcursul intregului curs sa intri in contact cu tot ce presupune un job de manager de proiect. Sa incepi sa cunosti cele mai mici detalii, care sunt riscurile frecvente ce pot aparea, cum sa manageriezi o echipa de oameni cu roluri si personalitati diferite, si multe altele.
  • modalitatile de invatare – in cazul in care locuiesti in afara oraselor unde se organizeaza cursul in format fizic, un mare avantaj consta in participarea online la sedinte si posibilitatea de a apela la un program cat mai flexibil. In acest fel, activitatile tale de zi cu zi nu vor avea de suferit. Timpul este o resursa importanta si trebuie manageriat cat mai bine.
  • posibilitatea de a activa in domeniu – dupa terminarea cursului si obtinerea certificatului de absolvire este extrem de important sa poti activa in domeniu, mai ales daca iti doresti o cariera in acest sens. Astfel, ai nevoie de un partener in drumul tau catre succes.

Aceste cunostinte pe care le poti dobandi in cadrul cursului de manager de proiect oferit de Atelierele ILBAH sunt fundamentale pentru o cariera in dezvoltare. Pentru ca acest job este din ce in ce mai cautat, concurenta a devenit acerba, iar ca sa iesi in evidenta trebuie sa te bazezi pe cunostinte cat mai solide.

Asadar, daca vrei sa participi la un curs de manager de proiect, ia in considerare sfaturile si informatiile de mai sus. Nu este niciodata prea tarziu sa iti urmezi visul si sa practici meseria pe care ti-ai dorit-o!

Surse foto: Shutterstock.com, AteliereleIlbah.ro

5. Intrebari si raspunsuri frecvente despre cursul de manager de proiect

Care sunt actele necesare pentru a ma inscrie la un curs de manager de proiect?2022-02-09T16:35:15+02:00

Vei avea nevoie de: copie dupa buletin/act de identitate, copie dupa certificatul de nastere, copie dupa certificatul de casatorie (numai in cazul schimbarii numelui) si copie dupa ultimul act de studii.

Exista posibilitatea de a participa online la cursul de manager de proiect?2022-02-09T16:35:31+02:00

Desigur, pe intreaga durata a cursului beneficiezi de un program flexibil (Matinal, After-Work, Weekend), acesta desfasurandu-se atat online, cat si in Bucuresti, Cluj-Napoca si Ploiesti. Noi grupe se deschid constant! Intereseaza-te cand incep alte grupe in functie de programul ales, tipul de curs sau oras.

Cat dureaza cursul de manager de proiect?2022-02-09T16:36:01+02:00

Timp de 4 saptamani vei lucra alaturi de traineri si mentori cu experienta in domeniu, iar la final participantii vor sustine un examen scris si practic pentru a obtine certificatul de absolvire.

Cum se efectueaza plata cursului de manager proiect?2022-02-09T16:36:17+02:00

Cursul se poate achita integral sau intr-un sistem de rate convenabil, in functie de nevoile tale.

Diploma obtinuta este valabila si in strainătate?2022-02-09T16:36:37+02:00

Da. Cursul de Manager de Proiect este autorizat de Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei, iar dupa terminarea acestuia vei obtine un Certificat de absolvire recunoscut la nivel international. In baza lui poti profesa legal, atat in tara, cat si in strainatate ca Manager de Proiect.