fbpx
148.251.128.27 1716189672 WP Rocket/Preload 28604
cel mai bun curs de design vestimentar (1)

Te-a atras intotdeauna lumea modei? Ti-ai imaginat cum ar fi ca toate creatiile tale sa paseasca pe cele mai importante podiumuri intr-o buna zi? Atunci cu siguranta stii ca trebuie sa acumulezi cat mai multa experienta, sa incepi prin a-ti crea un portofoliu si sa te dedici muncii tale. Asadar, ce oportunitate poate fi mai buna de a porni pe acest drum decat participarea la un curs de design vestimentar?

1. Cel mai bun curs de design vestimentar – ce trebuie sa stii despre acest job?

Un fashion designer este cea mai populara meserie la care majoritatea persoanelor se gandesc atunci cand vor sa urmeze o cariera in moda. Acest lucru se datoreaza faptului ca este un domeniu extrem de creativ. Daca esti o fire artistica, iti place sa desenezi, sa creezi si sa iti imaginezi cat mai multe concepte vestimentare, atunci s-ar putea ca acesta sa fie locul de munca perfect pentru tine. A face haine inseamna mult mai mult decat a scoate pe piata ceva de purtat, pentru ca imbracamintea este o expresie a creativitatii si unicitatii. De aceea, ai nevoie de o viziune foarte bine educata si de abilitatea de a intelege cum vor oamenii sa se simta atunci cand imbraca anumite creatii. Amprenta personala in tot ce faci este lucrul care te va diferentia de ceilalti designeri.

Ce presupune o cariera in design vestimentar?

Un astfel de job presupune ca tu sa fii omul cu ideile, cel care ofera o voce unei case de moda sau unui brand. Vei proiecta articole vestimentare, vei alege materialele si tesaturile potrivite pentru ele si vei coordona o echipa in vederea realizarii lor. De asemenea, trebuie sa ramai la curent cu trendurile actuale, pentru a putea scoate colectii relevante pentru public si pentru domeniul modei. Tranzitia de la idee pana la rezultatul final poate dura si cateva luni bune. Este esential sa inveti cum sa iti faci propriile cercetari si cum sa studiezi tendintele industriei, pentru a intelege ce stiluri, tesaturi si culori vor fi populare in sezonul viitor. Totodata, poti avea sarcina de a crea piese vestimentare individuale sau colectii intregi.

Ca fashion designer poti lucra atat pentru tine, daca iti deschizi o afacere, cat si pentru o casa de moda. De aceea, trebuie sa stii cum sa iti vinzi serviciile si produsele, iar acest lucru presupune prezentarea ideilor tale catre case de moda sau directori. Este foarte important ca la inceput sa gasesti mijloace prin care sa te faci cunoscut. Designerii trebuie sa stie cum sa se promoveze cu ajutorul marketingului. Unii dintre ei reusesc sa isi comercializeze creatiile cu ajutorul spectacolelor de pe podium, altii prin propriile magazine sau ateliere.

Un designer vestimentar poate crea imbracaminte atat pentru femei, cat si pentru barbati sau copii, iar aceasta include: haine sport, formale, de exterior, lenjerie de corp si multe altele. De asemenea, exista si designeri de accesorii care proiecteaza esarfe, genti, curele sau palarii. Este important ca cei aflati la inceput de drum sa nu isi vada propriile creatii doar ca un efort pur artistic. Ele trebuie sa raspunda unor nevoi, fie ale publicului, fie ale afacerii tale. Jobul nu este doar despre a desena tot ce iti place, mai ales daca nu vrei sa ramai la nivelul de hobby.

Atunci cand lucrezi este foarte probabil sa te inspiri din ce este in jurul tau. Acest lucru presupune sa calatoresti prin lume, sa vizitezi orase, sa observi culturi, traditii si stilurile oamenilor, pentru ca te vor ajuta in procesul creativ. Astfel, daca vrei sa urmezi o cariera ca designer vestimentar, trebuie sa fii gata de orice! Sa ai la baza cele mai stabile cunostinte si sa inveti cum sa iti dezvolti simtul artistic si viziunea.

2. Cursuri design vestimentar bune – pe care sa le alegi?

Daca te incanta ideea de a fi designer vestimentar, atunci ai cu siguranta un bun simt artistic, insa poate ai nevoie ca el sa fie cat mai bine cultivat. Ceea ce porti in fiecare zi te defineste ca si persoana, dar pentru ca lumea sa se bucure de viziunea ta estetica nu este indeajuns sa stii sa te imbraci. Ai nevoie de un curs care sa iti ofere o experienta completa, in cadrul caruia sa parcurgi primii pasi spre succes.

cel mai bun curs de design vestimentar (2)
Curs de Design Vestimentar

  • Acest curs se desfasoara in: Bucuresti, Cluj-Napoca, Ploiesti la sediile Atelierele ILBAH
  • Durata Cursului: 4 luni
  • Certificare: diploma de participare
  • Traineri: specialisti si profesionisti din domeniu
  • Posibilitate de plata in rate: Da
  • Program Flexibil: Matinal, After-Work, Weekend

Vezi AICI pret

Dupa terminarea acestui curs vei avea prima ta colectie de haine si un portofoliu foarte bine pus la punct. Desigur, in cazul in care iti doresti sa acumulezi cat mai multe informatii, sa descoperi secrete cat mai ascunse ale domeniului de fashion, poti aplea la un Curs de Proiectare Vestimentara. Este un avantaj major pentru un designer vestimentar sa aiba cunostinte cat mai variate din tot ceea ce presupune domeniul de fashion si beauty.

Pentru un astfel de workshop nu ai nevoie de o diploma de studii, ci doar de o prezenta de spirit cat mai buna. De asemenea, odata absolvit cursul, nu inseamna ca este nevoie sa profesezi in acest domeniu daca nu iti doresti asta. Este o oportunitate foarte buna si de a-ti dezvolta simtul artistic si de a face ceva pe placul tau. Poate vrei sa creezi haine doar pentru tine sau ai nevoie ca aceste cunostinte sa te ajute mai departe in drumul tau.

Desigur, te poate ajuta si sa pui bazele unei cariere, insa depinde de tine ce iti doresti sa faci la finalul celor patru luni. Oricare ar fi motivul pentru care participi la un curs de design vestimentar, ai siguranta ca vei gasi exact programa, echipa si trainerii de care ai nevoie chiar aici.

3. Top cursuri de design vestimentar – cum alegi cel mai bun curs?

Pentru a ramane la curent cu tendintele actuale, trebuie sa cunosti foarte bine istoria modei si stilurile din moda. Abordarea acestor teme sunt criterii de baza atunci cand alegi un curs. Chiar daca sunt o multime de workshopuri disponibile, iti vei da repede seama care este cea mai buna optiune pentru tine.

De asemenea, un curs de design vestimentar bun este acela care iti indeplineste toate asteptarile, dar nu numai. El ar trebui ca pe tot parcursul lunilor de pregatire sa te ajute in dezvoltarea abilitatilor tale creatoare, sa imbunatateasca minusurile pe care le ai si sa iti deschida calea catre o cariera. Acest lucru presupune ca si tu sa ai o baza sau o deschidere spre arta si zona de fashion.

De ce abilitati ai nevoie pentru o cariera in design vestimentar:

  • un ochi bun, bine format;
  • asocierea cat mai potrivita a culorilor, formelor si texturilor;
  • intelegerea diferitelor tipuri de materiale, tesaturilor si a proprietatilor lor;
  • curajul de a depasi limitele si de a fi original;
  • abilitatea de a identifica o tendinta in curs de dezvoltare;
  • abilitatea de a desena propriile idei;
  • cunostinte de croitorie si proiectare vestimentara reprezinta un plus.

Nu uita de traineri. Ei sunt foarte importanti in procesul tau de invatare si nu vei reusi fara oameni cu experienta vasta, precum designeri vestimentari, stilisti sau fashion editori. Trebuie sa intelegi ca acest domeniu este unul complex si nu include cunoasterea unei singure specializari. Inainte de a transforma o idee intr-o tinuta, este necesar sa stii cu ce bijuterii se poate accesoriza, cu ce pantofi si genti se asociaza cat mai bine, dar si ce make-up sau coafuri sunt potrivite. Asadar, pentru a te bucura de succes, vei avea nevoie de informatii cat mai variate din diferite ramuri ale fashion-ului si de imbunatatirea abilitatilor si cunostintelor tale in mod constant.

4. Caracteristicile pe care trebuie sa le aiba cele mai bune cursuri de design vestimentar

Inainte de a alege cel mai bun curs de design vestimentar, trebuie sa iei in considerare cateva caracteristici pe care acesta trebuie sa le aiba.

In primul rand, toate ustensilele si materialele necesare unei bune practici trebuie sa iti fie puse la dispozitie gratuit. Pe langa partea teoretica, un astfel de workshop nu va da rezultate daca nu vei invata ce sa faci cu propriile maini si cum sa pui pe hartie toate ideile tale.

In al doilea rand, pentru a te bucura de un curs de design vestimentar cat mai eficient, trebuie sa te asiguri ca urmezi o programa cat mai complexa si mai bine structurata, pentru a trece prin toate etapele de creatie.

Ce teme ar trebui abordate in cadrul unui curs de design vestimentar:

  • Istoria modei;
  • Anatomia corpului uman;
  • Stiluri in moda;
  • Desenul;
  • Totul despre teoria culorilor;
  • Realizarea moodboard-ului tematic;
  • Conceptele de la baza colectiilor vestimentare;
  • Tipuri de materiale, tesaturi si cusatori;
  • Asocierea corecta a cusaturilor;
  • Studiul drapajului de moda;
  • Realizarea tiparelor de baza;
  • Sedinte de croitorie;
  • Cum sa creezi si realizezi o tinuta.

De asemenea, trainerii pe care ii ai alaturi pe tot parcursul cursului sunt foarte important. Ei trebuie sa fie oameni de renume, cu foarte multa experienta in domeniu si cu bune abilitati didactice. Daca vei lucra cu persoane de renume din moda romaneasca, si nu numai, ai siguranta ca vei invata toate secretele acestei meserii de la cei mai buni!

Mai mult decat atat, stii ca ai ales un curs bun de design vestimentar, atunci cand ai la dispozitie toate mijloacele prin care poti face practica. Acest lucru presupune existenta unor masini de cusut de ultima generatie pe care sa le folosesti, posibilitatea de a lucra la proiecte comune impreuna cu studentii din cadrul celorlalte specializari, dar si participarea la sedinte introductive de Tipare de baza si Croitorie. Totodata, trebuie sa te asiguri ca la finalul cursului vei avea propriul portofoliu de desene si crochiuri de moda, o tinuta vestimentara complet finisata si o multime de informatii pe care sa le pui in aplicare in viitor.

Asadar, daca vrei ca visul tau sa devina realitate, el trebuie sa inceapa de undeva. Ia in considerare sfaturile de mai sus si nu rata ocazia de a te bucura de un curs de designer vestimentar si de tot ceea ce te va invata el!

Sursa foto: Shutterstock.com

5. Intrebari si raspunsuri frecvente despre cursul de design vestimentar

Care este rolul unui designer vestimentar?2022-03-10T15:47:59+02:00

Acest job este foarte complex, insa principalul scop al unui designer vestimentar este acela de a crea articole de imbracaminte, de a alege tesaturi si modele din tendintele actuale si de a indruma si supraveghea procesul de creatie.

Cum pot sa invat designul vestimentar acasa?2022-03-10T15:48:27+02:00

In cazul in care nu iti doresti sa frecventezi o facultate de profil, cea mai buna solutie este inceperea unui Curs de Design Vestimentar. Vei avea sansa sa iti pui o baza a cunostintelor si sa te dezvolti cu succes in acest domeniu.

Pot sa particip la cursul de design vestimentar daca sunt din provincie?2022-03-10T15:48:50+02:00

Aceste ateliere se desfasoara atat in Bucuresti, cat si in Ploiesti si Cluj-Napoca, insa este nevoie de prezenta ta fizica pentru ca rezultatele sa fie cele asteptate. De asemenea exista mai multe cursuri care fac parte din domeniul fashion-ului ce pot fi frecventate online.

Trebuie sa aduc de acasa materiale sau masini de cusut?2022-03-10T15:49:11+02:00

Tot ce trebuie sa aduci cu tine este bunastarea si entuziasmul de a incepe o noua etapa a vietii tale. Atelierele ILBAH iti va pune la dispozitie toate ustensilele si materialele necesare.

Cat dureaza si cum se face plata unui curs de design vestimentar?2022-03-10T15:50:09+02:00

Cursul dureaza 4 luni, cu doua sedinte pe saptamana. Chiar daca poate parea o perioada indelungata, te va ajuta sa acumulezi cat mai multe informatii fara sa simti ca te coplesesc. Poti alege sa achiti fie suma integrala, fie in rate, in functie de preferintele tale.

De |2022-03-10T16:38:07+02:0010 februarie 2022|Sfaturi si idei pentru dezvoltare personala si educatie|