In ziua de azi, sa muncesti este o necesitate dar si o bucurie, pandemia de coronavirus desfiintand, din pacate, numeroase locuri de munca, astfel ca un numar impresionant de persoane s-au trezit, peste noapte, fara un loc stabil de munca.

Ce faci cand esti intr-o astfel de situatie si jobul care iti aducea stabilitatea financiara de care fiecare are nevoie nu mai exista? Una dintre optiuni este recalificarea (sau calificarea daca nu ai mai lucrat pana acum), mai ales daca faci parte din categoria celor care nu si-au finalizat studiile liceale si isi gasesc cu greu un loc de munca.

Astfel, poti gasi cursuri (atat online, cat si la sediul unei firme), care sa te ajute sa iti gasesti jobul pe care ti-l doresti si care te vor ajuta sa iti recapeti stabilitatea financiara.

Din materialul urmator vei afla ce cursuri poti face atunci cand ai terminat opt sau zece clase, dar si cum poti evolua profesional, in ciuda faptului ca nu ai studii liceale finalizate.

1. Ce cursuri poti face daca ai terminat doar 8 sau 10 clase

Daca iti doresti sa te angajezi intr-un anumit domeniu si nu ai specializarea sau cunostintele necesare pentru a avea un astfel de job, cursurile de formare profesionala te pot ajuta in aceasta problema.

Iar daca iti faci griji pentru faptul ca studiile tale se rezuma doar la 8 sau 10 clase, este momentul sa renunti la acestea si sa afli mai multe despre cursurile pe care le poti face chiar daca nu ai finalizate studiile medii.

Iar daca vei gasi compania potrivita care organizeaza astfel de cursuri, te vei bucura de un program flexibil, in functie de timpul tau disponibil: seara, dimineata, in timpul weekendului sau chiar dupa programul de lucru. In plus, exista chiar si cursuri online, pentru a putea avea acces la acestea chiar daca nu esti in localitate.

Iata ce cursuri poti face cu 8 sau 10 clase:

  • Decorator floralDaca florile se numara printre pasiunile tale si iti place sa creezi buchete din nimic, atunci cursul de decorator floral este potrivit pentru tine.
  • Curs de croitorie – Iti place sa iti creezi propriile tinute insa nu reusesti sa le construiesti asa cum iti doresti? Inca din copilarie le coseai haine papusilor? Daca ai raspuns cu da la aceaste intrebari, este clar ca acest curs ti se potriveste perfect.
  • Curs de manichiura-pediuchiura – Unghiile sunt pasiunea ta? Ai mereu manichiura perfecta, insa iti doresti sa stii mai mult decat atat? Acestea cursuri te vor ajuta sa devii exact ceea ce iti doresti.
  • Curs de patiserPrajiturile si placintele nu mai reprezinta un secret pentru tine? Iti place sa petreci mult timp in bucatarie si sa coci pentru cei dragi tot felul de bunatati? Atunci esti in locul potrivit! Vei invata ca totul sa iasa perfect din mainile tale.
  • BucatarDaca petreci mai mult timp in bucatarie decat in oricare alt loc si iti place sa gatesti mancaruri delicioase, atunci cursul de bucatar este mai mult decat perfect pentru tine.

2. Ce cursuri poti face fara bac? Sfaturi pentru a reusi sa iti gasesti un job stabil. Ce trebuie sa faci pentru a obtine un interviu mai usor?

Atunci cand esti in cautarea unui loc de munca stabil, care sa iti aduca satisfactii profesionale si financiare, trebuie sa tii cont de orice lucru crezi ca te va putea ajuta sa impresionezi angajatorul, sa te aleaga pe tine din multitudinea de candidati.

Iata cateva lucuri pe care le poti face pentru a obtine jobul dorit:

  • Un CV complet si redactat ca la carte va atrage atentia mereu;
  • Daca ai mai multe locuri de munca pentru care aplici, personalizeza-ti CV-ul pentru fiecare dintre joburile respective;
  • Creaza-ti conturi pe site-uri de recrutare profesionala;
  • Daca nu stii exact cum se realizeza corect un CV si o scrisoare de intentie, cere ajutor si fa-le sa arate ca la carte si sa contina informatiile corecte;
  • Aplica la mai multe joburi si du-te cu incredere la interviuri.

Atunci cand iti doresti cu adevarat sa obtii un job sau sa iti schimbi locul de munca pe care il ai deja, nu renunta la visele tale. Daca perseverezi vei reusi, cu siguranta, sa obtii tot ceea ce iti doresti.

Sursa foto: Pexels.com