Am venit, am participat, am castigat… asa se poate descrie, pe scurt, istoria participarii Atelierele ILBAH la Romanian Fashion Philosophy.  Evenimentul s-a desfasurat in decorul Palatului Bragadiru, timp de 4 zile – 21-24 Martie, prima zi fiind rezervata competitiei tinerilor designeri.


 The Story, The Students, The Contest @ Romanian Fashion Philosophy

Una dintre grupele cursului de Design Vestimentar a fost desemnata sa participe intr-un proiect pilot, gandit de specialistii Atelierele ILBAH, cu o colectie comuna in cadrul Romanian Fashion Philosophy, pentru a demonstra si evalua cunostintele obtinute dupa numai cateva luni de curs.

Astfel, sub indrumarea designerului Mirela Diaconu, cei care si-au vazut visul devenit realitate si care au incantat nu doar publicul spectator, ci si pe cel din afara granitelor (evenimentul a beneficiat de transmitere live in peste 20 de tari), sunt: Andreescu Dragos, Ciobanu Roxana Catalina, Comanescu Marilena, Cringanu Andrei Constantin, Juverdeanu Iulia Ildiko, Marin Alecsandra, Marinescu Sonia Carmela, Nedelcea Adriana, Nedeloiu Alina-Elena, Nistor Alexandra, Sorodoc Larisa-Elena, Voicu Anamaria, Zqura Ancuta Eugenia. Acestia au creeat colectia de podium Bloom2Blossom de la concept si pana la ultimele retusuri!

Concurenta a fost una puternica, fiind alcatuita din studenti de la UNArte Bucuresti, UAD Cluj, dar si alte institutii de moda private. Diferenta dintre locul 1 si urmatorii clasati a fost de doar un punct, lucru ce arata cat de stransa a fost aceasta competitie.

Bloom2Blossom a adus primavara in Sala Mare a Palatului Bragadiru

In urma cu 4 luni, tinerii cursanti paseau pentru prima oara pe drumul greu, dar plin de satisfactii, al acestei frumoase meserii – designer vestimentar. Au invatat si au muncit foarte mult pentru a putea prezenta juriului o colectie demna de renumele Atelierele ILBAH. Coordonati de trainerul Mirela Diaconu, tinerii designeri au prezentat o colectie inspirata de primavara folosind culori vii si materiale romantice si fluide.

Locul 1 a fost castigat de Atelierele ILBAH, iar rezultatul vine ca o recunoastere a lucrului bine facut! Felicitari cursantilor care s-au mobilizat exemplar, dar si Mirelei Diaconu pentru profesionalismul si implicarea cu care ne-a obisnuit. Ce poate fi mai frumos intr-o cariera de designer aflat la inceput de drum decat un start incurajator si un rezultat extrem de valoros in cadrul uneia dintre cele importante competitii de moda din Romania. Acest rezultat, cu siguranta, ii recomanda pe viitor ca fiind cu adevarat profesionisti, talentati si foarte bine pregatiti. 

La Atelierele ILBAH promitem sa sustinem in continuare tinerele talente, indiferent de domeniul ales.

Premiul cel mare, o masina de cusut industriala, Durkop Adler oferita de Gematex va ajuta urmatoarele generatii de cursanti Atelierele ILBAH sa mentina stacheta cel putin la fel de sus, precum a fost ridicata in cadrul Romanian Fashion Philosophy de aceasta grupa minunata.

 

Fondatorul Fashioninsider.com a facut parte din juriu

Marcellous Jones este un recunoscut critic de moda si este presedintele de onoare al Romanian Fashion Philosophy. Acesta a apreciat frumoasa colectie a tinerilor designeri si a aplaudat indelung creatiile vestimentare alaturi de cele peste 200 de persoane prezente la eveniment. Alaturi de el, au mai facut parte din juriu si Iuliana Tudor, Sara Wechsler, Elena Stoica, Maria Parcalabescu si Marzio Nocera.


Povestea merge mai departe!

Oferind garantia lucrului bine facut, Atelierele ILBAH a primit invitatia de a demonstra si la urmatoarele editii ca aceasta frumoasa arta are un viitor bine asigurat.


Atelierele ILBAH multumeste tinerilor designeri si coordonatorului de curs Mirela Diaconu si va provoca si pe voi sa faceti parte din urmatoarea grupa de cursanti a atelierului de Design Vestimentar.

Felicitari inca o data tuturor celor implicati!

Mai multe poze in curand pe pagina de Facebook Atelierele ILBAH!