De ce ai nevoie ca sa spui “stop”, “de la capat”? De putina nebunie si de mai mult curaj, de “viata mea vreau sa fie compusa din activitati care sa ma implineasca”. La Atelierele ILBAH, David Petcu a gasit sprijinul de care avea nevoie ca sa-si transforme pasiunea in job, lasand in urma job-ul de inginer. A avut rabdare, a fost atent la toata informatia oferita si a evoluat. Astazi face ce-i place, merge la job relaxat si entuziasmat, pentru ca stie ca in fiecare zi descopera cate ceva nou, ca invata noi tehnici si practici care ii imbunatatesc skill-urile, si da, ii este mai bine fara casca. David a urmat cursul de Fotografie la Atelierele ILBAH. Acest curs i-a schimbat viata si i-a dat ideea de a preda, asa ca s-a inscris si la cursul de Formator. Sunt doua cursuri care in prezent i-au compus o noua viata, un nou job, un nou mod de viata si planuri mari de viitor care presupun si un studio foto pe care si l-a deschis impreuna cu prietenena lui. La Atelierele ILBAH a descoperit care ii este vocatia, iar noi suntem mandri sa-i vedem evolutia.

Mai multe despre parcursul sau, despre ce si cum s-a intamplat, aflam chiar de la el.

  1. Cine este omul David Petcu?

David Petcu este omul care cantareste lucrurile si incearca pe cat posibil sa-si urmeze instinctul, sa ia lucrurile ca atare, sa le gandeasca cu calm. Ii place sa fie activ si nu ii plac amanarile si situatiile complicate, tocmai de aceea le evita cat poate de mult. Se focuseaza pe gandurile lui, sa fie positive si cauta sa fie impacat cu deciziile pe care le ia, tocmai de aceea este foarte atent si analizeaza totul indeaproape.
Inginerul devine fotograf nu pentru o zi, ci pentru prezent si viitor Atelierele ILBAH

  1. Cum a inceput pasiunea ta pentru fotografie si cum a crescut?

Mereu m-a atras partea tehnica a fotografiei, in special optica, intr-atat de mult incat am cumparat prima camera foto doar ca sa o pot studia. Cu cat fotografiam mai mult, cu atat imi doream acele rezultate bune. Dupa vorba “Pofta vine manacand” s-au intamplat lucrurile la mine. Pasiunea mea pentru fotografie a crescut pe masura ce am evoluat, iar asta s-a intamplat in timp.

  1. Cum rezumi experienta la cursul sustinut de trainerul Stefan Toma?

A fost mai bine decat ma asteptam. Daca as fi pornit de la 0, dupa acest curs, as fi avut tot pachetul de cunostinte ca sa pot profesa imediat dupa examen. Personal, mi-a prins foarte bine ocazia de a-mi pune la punct portofoliul cu fotografii cat mai diverse, intr-un timp asa de scurt. Cursul in sine este foarte bine structurat si foarte bine mi-a fost predat. La Atelierele ILBAH am intalnit profesionalism, mi-a placut asta si mi-am propus sa transmit acelasi lucru clientilor mei.

  1. Ce stii nou despre tine acum, dupa finalizarea cursului? Ce ai mai invatat despre tine cu aceasta ocazie?

Am invatat ca imi place “sa misc lucrurile”. Dupa finalizarea cursului ma intrebam de ce nu l-am facut mai devreme. Insa, totodata ma gandesc ca toate lucrurile se intampla atunci cand trebuie sa se intample. Cum spuneam, incerc sa privesc partea buna a lucrurilor, insa cu atentie, mai mare acum, asupra modului meu de a reactiona la schimbare.

Inginerul devine fotograf nu pentru o zi, ci pentru prezent si viitor Atelierele ILBAH

  1. Care sunt planurile tale de viitor privind acest domeniu?

Expansiune – pe masura ce eficientizez felul in care lucrez, pot face proiecte mai ambitioase, pot mari echipa. As vrea sa pot impartasi pe scara larga experienta dobandita in acest domeniu, astfel ca am absolvit cursul de formator sustinut de Stefan Ciobanu, trainer al Atelierele ILBAH, care mi-a oferit informatiile necesare intr-un timp foarte scurt. La Atelierele ILBAH am primit increderea de care aveam nevoie ca sa cred in reusita mea pe viitor.

  1. De unde izvoraste inspiratia pentru proiectele tale creative? Care este sursa ta?

Ca sursa de inspiratie, folosesc de obicei limitarile de care ma lovesc. Alta sursa de inspiratie sunt oamenii cu care lucrez, clientii. Niciodata nu plec de acasa cu o imagine 100% completa, rigida, a ceea ce voi avea la finalul zilei – procesul creativ e fluid si deseori adaptat.

  1. Emotia si teama ne caracterizeaza atunci cand vine vorba de a incepe lucruri noi. Ce sfat ai pentru cei aflati la inceput de drum, in brate cu o pasiune pe care-si doresc sa o aduca la stadiul de job?

Oh… sunt multe. In primul rand sa gaseasca motivul pentru care au ales sa schimbe macazul. Sa se agate de acel motiv si sa-i dea drumul doar atunci cand si-au indeplinit dorintele. Stiu ca e mai comod sa te complaci situatiei, dar nemultumirea nu e constructiva si cu siguranta nu te ajuta sa evoluezi. Sa fii comod nu e suficient, ba din contra, cred ca e sufocant.

Deciziile importante conteaza, trebuie sa iei in calcul toate posibilitatile si sa optezi pentru cea mai buna varianta pentru tine. David a ales Atelierele ILBAH pentru un drum ce avea sa-i defineasca activitatea profesionala. Urmand cursul de Fotografie si de Formator a reusit sa-si contureze un viitor care sa-l multumeasca.

Acceseaza site-ul Atelierele ILBAH daca esti interest de cursuri care ar putea sa te ajute sa-ti duci pasiunea la urmatorul nivel. → https://www.ateliereleilbah.ro/lista-cursuri/

Inginerul devine fotograf nu pentru o zi, ci pentru prezent si viitor Atelierele ILBAH