Carmen Jureschi este inginer proiectant, o persoana care se plictiseste daca nu invata ceva nou, pasionata de moda, o impatimita a shoppingului. Mai nou, Carmen este una dintre cele trei castigatoare ale concursului Young Designer on Stage by Atelierele ILBAH

Carmen, absolventa a cursului Design Vestimentar la Atelierele ILBAH, va avea sansa sa isi prezinte colectia cu care a participat la concurs in fata unui public nisat, fashionist, cunoscator a tot ce este nou si in tendinte in domeniul modei. Alaturi de designeri consacrati, Carmen va urca pe scena BFW Winter Edition 2016, unde isi va prezenta colectia I feel like Mondrian.

De ce ai ales designul vestimentar ca forma de exprimare artistica?

Designul vestimentar  l-am ales din doua motive simple: pasiunea pentru moda si lipsa din piata a hainelor pe care mi le doream si nu le gaseam sau pe care nu mi le permiteam.

Care este tema/ideea care a stat la baza proiectului tau?

proiect-carmen-jureschi-bfw2016

Colectia I feel like Mondrian este inspirata din colectiile celebrilor designeri Yves Saint Laurent – “Mondrian Iconic Dress” si Pierre Cardin “Cape Dress”. Ambii au reusit sa creeze adevarate piese de arta, prin design simplu, dar care reuseste sa inspire si astazi, dupa atatia ani de la lansarea lor.

Indrazneata colectie Mondrian a fost creata de designerul francez Yves Saint Laurent, iar inspiratia sa a constat in lucrarile abstracte ale pictorului olandez Piet Mondrian. Rochiile create de Saint Laurent se bazau pe linii drepte, groase, de culoare neagra ce se intersectau si figuri geometrice regulate in culori primare. Colectia Mondrian a aparut in 1965 pe coperta Vogue Magazine si in multe alte reviste de fashion.

Ce iti doresti sa faci pe viitor?

Imi doresc sa creez in continuare colectii care sa inspire si sa ajunga pe cele mai cunoscute podimuri din tara si din strainatate. Sper sa reusesc sa ma dedic 100 % acestui plan.