Pentru noi Crăciunul este cea mai frumoasă sărbătoare din an. Acea sărbătoare a bucuriei ce ne strânge pe toți acasă impreună cu cei dragi.

Miruna Ardelean trainerul cursului de Design Interior ne va invata cateva ponturi despre amenajarea in stil de sarbatoare.

Ne dorim să ne imbrăcăm casa in sărbătoare însă trebuie să căutăm inspirație și să ne potențăm interiorul casei noastre prin decorațiunile de Crăciun pe care le folosim.

Imi spunea un prieten că nu trebuie să ținem cont de contextul amenajării interioare deoarece de Crăciun cu cât este mai decorat ambientul cu atât este mai bine. Este permisă orice abordare stilistică, printr-o sumedenie de elemente ce fac trimitere la această sărbătoare. La decorarea bradului, a decorului de Crăciun cel mai magic moment este cel în care îl îmbodobim în familie, când participă toți membrii familiei. E mai important faptul că aceasta sărbătoare ne strânge pe toți împreună insă dacă putem să și implementăm anumite lucruri care să stârnească aprecierea celor din jur de ce să nu o facem?

Pentru alegerea modelului potrivit ai varianta brăduțului în ghiveci, a bradului natural tăiat sau a bradului artificial. Evident că sărbătorile de iarnă nu sunt la fel în lipsa mirosului de cetină. Așadar, neapărat natural si neaparat in ghiveci ca sa-l putem replanta.

 

unnamed (4)

Pomul de Craciun: este nelipsit din casele noastre în timpul sărbătorilor de iarna și reprezintă simbolul principal al Crăciunului. Dar puțini sunt cei care știu că bradul de Crăciun iși are originile într-o tradiție antică și anume aceea a bușteanului ars. Bușteanul, semn al fortei si solidaritătii se ardea în fața intregii familii, acest rit simbolizând atât arderea trecutului cât și interpretarea semnelor viitorului. Astfel, scânteile care săreau din buștean reprezentau întoarcerea zilelor lungi, darurile sugerau abundența, iar cenușa era strânsă și imprăștiată pe câmp pentru a avea o recoltă bogată. Toate aceste simboluri le regăsim astăzi în bradul de Crăciun: luminițele și lumânările sunt de fapt scânteile, globurile și decorațiunile reprezintă speranța de reinnoire, iar beteala aurie și argintie simbolizează părul zânelor bune.

Ponturi:

Indiferent ce variantă alegi pentru decorare (clasică sau modernă), culoarea roșie sau non culoarea alba sunt obligatorii. Pentru globuri, beteală sau alte podoabe. Nu folosi prea multe culori sau accesorii prea variate pentru că un brad încărcat reușește să sufoce o încăpere de dimensiuni modeste dar și una generoasă.

Chiar și instalatiile de iluminat trebuie să fie foarte discret amplasate între crengi. Globurile mari, cu nenumărate picturi / grafismne și în diferite forme, sunt cautate pentru efectul lor scontat. Dar nu evita nici simplitatea. Un brad împodobit în două nuanțe contrastante , sau monocrom va fi întotdeauna în centrul atenției. Cum si globurile din sticlă transparentă de diferite dimensiuni sau in aceleași dimensiuni nu trec neobservate.

Iar pentru aranjamentele de interior te poți folosi de culori precum tonuri  de  auriu, roșu, verde. Eșarfe, pernițe, cutii pentru cadouri, fundițe, flori, globuri, crengi de brad , coronate de brad – iată ce obiecte poți folosi în realizarea unui decor original. Iar în privința obținerii unei atmosfere calde și primitoare te poți baza întotdeauna pe lumânări care fac ca scenografia conturată să fie una completă.

Să nu uitam: Crăciunul înseamnă căldură, veselie, zăpadă, mirosul de brad, aroma cozonacilor scoși din cuptor, bucuria de a oferi cadouri, lumina calda a șemineului care ne bucură sufletul și ajuta la conturarea unei sărbători de vis în familie. Să ne bucurăm de toate acestea si sa invatam impreuna la cursurile ce vor urma in cadrul CURSULUI DE DECORATOR INTERIOARE, tainele acestor amenajări de sărbătoare și nu numai.

Vă aștept cu mare drag,

Arh. MIRUNA ARDELEAN

Trainer Atelierele ILBAH

 

 

unnamed

 

unnamed (2)

 

unnamedg

 

unnamed (1)