Nou trainer curs Fotografie: Bogdan Merlusca, a acceptat provocarea Atelierele ILBAH

Bogdan Merlusca este un tanar fotograf in voga. Pasionat de frumos, iubeste sa surprinda emotii printr-o dinamica vizuala ce intriga. Inca din perioada facultatii a inceput sa se focuseze pe o singura nisa si anume cea a fotografiei de fashion. Activitatea sa principala a inceput in 2018, iar de atunci a avut peste 20 de publicatii: Elle Romania, Unica Romania, L’OFFICIAL Monaco, Lucy’s Magazine USA. In 2020 a inceput sa activeze si in productie media pe partea de foto/video si productie pentru clienti precum Telekom, Ursus, Subway, OTP Bank, Microsoft si altii. Pentru el frumosul depaseste limitele “normalului”, iar toata experienta lui este pregatit sa o imparta cu cursantii de la Atelierele ILBAH.

Inceputuri – Povestea lui Bogdan Merlusca

Asa de simpla si de normala este viata! Cum? Asa…”izvorand parca, dintr-un izvor ce nu va fi secat vreodata, piese de puzzle pe care le adunam cu sete pentru a ne intregi jocul. Inca de la o varsta frageda, Bogdan incepe sa-și colecteze piesele lui de puzzle pentru un joc pe care si despre care avea sa ințeleaga ulterior. Primele sale piese ce urmau sa completeze partea “pasiuni si cariera” erau cu ilustratii ce prezentau un baiețel de 12 ani cu un aparat foto in mana, dar care nu era al lui ci al unui prieten. Pe urmatoarele, acelasi baietel primeste din partea parintilor cadoul mult dorit de ziua lui: un aparat foto. Ei bine, de aici incepe bucuria. Din acel moment, pentru el, “plec in lume” insemna el, un aparat foto si toate strazile, toti copacii, toti oamenii de pe strada. Cine avea sa-l mai opreasca de acum? Nimeni.
Bogdan-Merlusca-Articol-Blog-Atelierele-ILBAH-img-(6)

Doar el putea sa-si faca asta insa nu a facut-o, iar noi ne bucuram asa cum s-au bucurat si gazdele concursurilor de fotografie din București la care a participat, iar mai apoi gazdele concursurilor internationale de fotografie la care a participat , de seriozitatea si devotamentul cu care isi punea si isi pune si astazi amprenta povestea lui in lucrarile realizate: “A fost primul moment in care am simtit un sentiment de apreciere pentru ceea ce faceam.”- Bogdan Merlusca”.

“Taking action to make things happen” – Cursul de Fotografie, urmatorul pas…

“Dupa doua facultati terminate si nenumarate proiecte foto inca mai simt ca mai am de descoperit lucruri si ca singurul mod de a ma exterioriza este prin intermediul camerei.”-Bogdan Merlusca. Ce intelegem din vorbele sale? Dupa cum bine stim, lucrurile frumoase nu capata contur peste noapte decat daca iti doresti sa fie unul tremurat. El a decis sa nu, asa ca nu s-a oprit din invatat si a aprofundat aproape toate laturile fotografiei ramanand in brate cu fotografia de fashion. Cand vorbim despre fotografie cu siguranta vorbim despre arta, ramura pe care Bogdan o stapaneste elegant si cu inteles. Fara sa se gandeasca de doua ori pune mana pe camera si suprinde momente, momente ce ne dau noua privitorilor, cunoscatorilor de arta sau, de ce nu, amatorilor prilejul de a ne imbogati imaginatia si de a gusta din frumosul amplificat in note calde de catre el. Cum situatia vremii ne modifica starea asa si arta “de calitate”, pun in ghilimele pentru ca acest “de calitate” capata conotatii diferite de la fiecare in parte, ne “picanterizeaza” starea intr-un mod intrigant.
Bogdan-Merlusca-Articol-Blog-Atelierele-ILBAH-img-(1)

Toate aceste ganduri colinda prin minte lui Bogdan, iar faptul ca urmeaza sa-si puna amprenta asupra cursantilor Atelierele ILBAH il motiveaza si mai mult sa-si depaseasca limitele…pasiune de-a lui deja cunoscuta de noi, de voi prin noi acum si mai apoi daca decideti sa ne calcati pragul in cautare de “mai mult” pentru voi. Adesea ne place sa spunem povesti si daa, in ciuda faptului ca este o fire mai timida, din spatele camerei de fotografiat, Bogdan decide sa le scrie, sa le povesteasca, sa le dea finalul care ne starneste sa “punem intrebari” si care ne starneste sa ne avantam in necunoscutul zilei de astazi dar impreuna cu el si cu sustinerea Atelierele ILBAH, cunoscutul zilei de maine. Dupa vorba “let’s catch the day” “prindem” pentru ca mai apoi sa surprindem…TALENT…mai indrazneț sau poate mai timid, mai asezat sau poate agitat, dar spune-mi tu ce crezi ca suna bine…un colectiv sau individualitate? Usile noastre se deschid adesea pentru oameni cu pasiuni comune dar cu experiente ataat de diferite. Aici, ce tu ai astazi eu pot sa-adaug maine in visteria mea si ce eu astazi am, tu poti sa adaugi nu chiar de maine, mai bine fa-o astazi ca ai o mana care sa-ti ghideze pasii.