Provocarea Habitat for Humanity numita „BIG BUILD 2017” a inceput pe 2 octombrie, iar pariul promotorilor acestui eveniment a fost ca in cinci zile, respectiv, pana pe 6 octombrie, vor construi alaturi de voluntari 36 de case, pentru tot atatea familii beneficiare din Bacau.


BIG BUILD 2017 a reprezentat cel mai mare proiect de constructie accelerata din Europa si suntem mandri ca am facut parte din el ca Partener de Voluntariat alaturi de cei de la SMURD, ISU sau FSC. Echipa Atelierele ILBAH formata din 30 de membri (atat personal administrativ cat si cursanti de la Design Interior sau 3dsmax) s-a alaturat celor peste 600 de voluntari veniti din toate colturile tarii sau chiar din strainatate pentru a da o mana de ajutor.


A fost cea mai fascinanta experienta pe care noi, cei de la Atelierele ILBAH, am trait-o impreuna cu o parte din cursantii ce au raspuns chemarii noastre.



Cine a venit la BIG BUILD 2017?


Pe santierul BIG BUILD am intalnit foarte multi oameni cu vise si aspiratii mari, din domenii de activitate diferite, tineri sau batrani, romani sau straini, dar cu totii, OAMENI care prevad pentru Romania un viitor optimist! De ce am participat la BIG BUILD? Deoarece ne-a legat ideea ca aratand faptul ca ne pasa si doar ajutand putem sa schimbam macazul si sa ne indreptam catre un viitor mai bun.

Voluntarii… inima BIG BUILD 2017

Pentru voluntari nu a contat efortul fizic, ploaia, frigul sau faptul ca au fost nevoiti sa isi intrerupa activitatile zilnice timp de o saptamana. Trebuie mentionat ca voluntarii vin din diverse domenii de activitate, foarte putini fiind aceia care aveau experienta in constructii. Nu a fost deloc usor, insa cu ajutorul constructorilor profesionisti care au coordonat echipele de voluntari, realizarea celor 36 de case a decurs conform planului.

Pauzele de masa? Adevarate delicii culinare! La apetitul voluntarilor au contribuit peste 20 de bucatari. Chef Robert Rainford si Chef Foa au coordonat echipele de bucatari ce au gatit bunatați la gratar, sosuri extrem de gustoase si garnituri savuroase. 3000 de portii de mancare au fost gatite in cele 5 zile de eveniment!

Alaturi de noi, am avut si un videograf care s-a asigurat ca vom ramane cu cele mai frumoase amintiri de la eveniment. Multumiri speciale lui Radu Balan pentru montajele video realizate la BIG BUILD 2017.


Descopera mai jos experienta BIG BUILD 2017 in imagini!


ZIUA 1 – BIG BUILD 2017

ZIUA 2 – BIG BUILD 2017

ZIUA 3 – BIG BUILD 2017

ZIUA 4 – BIG BUILD 2017

ZIUA 5 – BIG BUILD 2017

big-build-2017-atelierele-ilbah-casa-finalizata

Habitat for Humanity Romania si BIG BUILD 2017: Un proiect unic in Europa…

Meritul pentru reusita BIG BUILD 2017 se datoreaza initiatorilor acestui proiect: Habitat for Humanity Romania. Ei au reusit sa ofere o experienta unica tuturor celor prezenti, printr-o organizare si o coordonare impecabila. BIG BUILD 2017 s-a ridicat la nivelul celor mai mari evenimente de acest tip din lume! Totul s-a desfasurat in conditii de maxima siguranta, pe santier neavand loc niciun accident de munca.


Au curs multe lacrimi de fericire la Bacau! Constructiie vor adaposti de acum nu doar oameni, ci si sperante, incredere si multa bucurie!


Multumiri speciale se indreapta catre arh. Miruna Ardelean (trainer Design Interior Atelierele ILBAH), Roxana Ciuhulescu si Eduard Antohi pentru faptul ca ni s-au alaturat si au crezut in acest proiect!

Vezi mai jos membrii familiei Atelierele ILBAH, eroii nostri de la BIG BUILD 2017, carora nu avem cuvinte sa le multumim.

big-build-2017-echipa-atelierele-ilbah

 Echipa Atelierele ILBAH a construit un modul intreg de case format din 4 locuinte insiruite! Vezi mai jos cum a evoluat constructia caselor din prima si pana in ultima zi!

evolutia-caselor-atelierele-ilbah-la-big-build-2017