In zilele noastre, procentul femeilor care se machiaza singure este foarte ridicat. Cu toate acestea, nu toate persoanele au experienta tehnica necesara pentru a aplica in mod corect fiecare produs in parte, ori cunostintele necesare pentru a alege cele mai potrivite produse pentru ele.

Evident, stapanirea acestor aspecte, printre multe altele, poate imbunatati aspectul fizic. Tebuie sa recunosti ca poate fi observata de la departare diferenta dintre un machiaj realizat de o persoana care nu are experienta si unul realizat de o persoana care stie cu exactitate ceea ce trebuie sa faca. Daca vrei sa faci parte din cea de-a doua categorie, citeste articolul in continuare!

1. Cum sa ma machiez de una singura – lucruri pe care trebuie sa le inveti

In cazul in care te intrebi ce inseamna automachiaj, ei bine, explicatia este cat se poate de simpla! Automachiajul (sau self make-up, dupa cum mai e cunoscut), reprezinta simpla activitate de a te machia de una singura.

In primul rand, trebuie sa inveti ca nu toate tipurile de machiaj te avantajeaza. Cel care ti se potriveste e influentat de numerosi factori, de la culoarea ochilor, inaltimea pometilor si forma fetei, pana la nuanta tenului si chiar personalitatea ta.

In al doilea rand, este necesar sa stii cum sa iti accentuezi „punctele forte” ale fetei, cum sa iti subliniezi trasaturile astfel incat sa scoti in evidenta fie buzele, fie ochii sau pometii. Pentru a reusi sa obtii rezultatele mult dorite, e esential sa folosesti produse cosmetice de calitate, de la branduri consacrate, insa care sunt, in acelasi timp, potrivite pentru tine si dorintele tale.

Automachiajul si importanta cunoasterii notiunilor de baza 1 Atelierele ILBAH

Automachiajul si importanta cunoasterii notiunilor de baza 3 Atelierele ILBAH

Dupa ce stapanesti aceste elemente, va trebui sa inveti mai multe despre alegerea culorilor, a nuantei fondului de ten, cum sa folosesti luminile si umbrele in avantajul tau, cum sa iti conturezi fata si sprancenele si care sunt caracteristicile fiecarui tip de machiaj pentru diverse ocazii, precum cel de zi sau machiajul de seara.

2. Cursul de automachiaj pas cu pas

In cadrul cursului de automachiaj vei invata de la un trainer cu experienta vasta in domeniu cum sa te machiezi corect de una singura, indiferent daca iti doresti un machiaj lejer de zi sau unul spectaculos de noapte.

Totul porneste de la o ingrijire corecta a tenului si alegerea inteleapta a produselor pe care urmeaza sa le folosesti, iar trainerul te va ajuta sa stapanesti aceste concepte. Mai mult decat atat, iti va fi alaturi pentru a-ti oferi consiliere si sfaturi personalizate, care sa te ajute dupa finalizarea celor doua zile de curs sa iti cunosti tenul si nevoile sale in materie de machiaj.

Intrucat in aceasta activitate este necesar sa stapanesti intai „bazele”, pentru ca mai apoi sa reusesti sa realizezi diverse artificii creative, cursul pune mare accent pe practica si pe machiajele cunoscute deja, pe care le vei folosi, cel mai probabil, zilnic.

Ai posibilitatea fie de a folosi produsele profesionale care iti sunt puse la dispozitie pentru realizarea machiajelor din timpul cursului, fie de a folosi produsele pe care le ai deja in trusa ta de make-up. Astfel, vei avea siguranta ca rezultatele pe care le vei obtine dupa finalizarea cursului vor fi identice cu cele din timpul cursului, intrucat ai folosit aceleasi produse. In plus, poti sa ii prezinti trainerului propria ta trusa de machiaj pentru a afla de la un make-up artist profesionist daca produsele pe care le ai sunt potrivite sau nu si cum trebuie ele folosite corect.

Pentru machiaje care sa fie in armonie deplina cu trasaturile fetei tale, dar si cu personalitatea ta, este nevoie sa stapanesti foarte bine atat tehnica, cat si sa iti cunosti propriul stil si unicitatea trasaturilor. Cand vei reusi sa te machiezi corect de una singura, vei avea parte, pe langa machiajul perfect de zi cu zi, de mai multa incredere in tine, in propriile tale forte si vei reusi sa iti exprimi mai bine personalitatea cu ajutorul machiajului.
Automachiajul si importanta cunoasterii notiunilor de baza 4 Atelierele ILBAH

Poti urmari videoclipul de mai jos pentru o scurta prezentare a cursului:

Asadar, daca iti doresti sa te machiezi singura si sa ajungi sa te cunosti mai bine, viziteaza pagina cursului de self make-up. Cursul este un bun punct de plecare pentru a incepe drumul spre cariera de make-up artist. Dupa finalizarea acestuia, poti urma cursul de Machiaj Profesional (sau alte cursuri din categoria beauty)\ care dureaza 3 luni, la finalul carora vei obtine o diploma recunoscuta atat national cat si international.

Surse foto: Kaboompics.com, AteliereleILBAH.ro