Reteta succesulului, in viziunea Lilianei Paler, este simpla: alege sa faci ce iti place, munceste mult, ai incredere in tine!

Liliana Paler este unul dintre absolventii cursurilor Atelierele ILBAH care au reusit sa isi transforme visele in realitate. Visul ei a fost acela de a amenaja locuinte si spatii unde oamenii sa se poata simti bine si care sa reflecte personalitatea celor care locuiesc in ele. Liliana a absolvit cursul de Design Interior sub indrumarea trainerului arh. Miruna Ardelean si, imediat dupa finalizare a demarat Atelierul Paler, proiectul ei de suflet. Cititi mai jos un scurt interviu cu Liliana despre Liliana si Atelierul Paler:

Cine este Liliana Paler?

Absolvent de limbi straine, fost translator si freelancer in turism. Pasionata de istorie, arta si literatura, in cautare de inedit si noutati. In prezent project manager in domeniul digital si designer la Atelierul Paler.

De ce ai ales cursul de Design Interior organizat de Atelierele ILBAH?

In urma achizitionarii si renovarii unui apartament din anul 1937, am prins gustul acestui domeniu si am hotarat, impreuna cu sotul meu, ca un curs de design interior ne-ar fi de mare ajutor. Astfel am trecut de la hobby la profesionalism. De aceea am ales sa urmez cursul la Atelierele ILBAH, pentru ca emana profesionalism si pasiune.

In ce mod te-a influentat contactul cu Miruna Ardelean si membrii echipei Atelierele ILBAH?

Cursul de design interior a fost foarte bine organizat si cu ajutorul Mirunei si Andreei, trainerii cursului, am reusit sa structurez bazele esentiale ale designului de interior. De la un releveu desenat de mana, la redarea lui in Autocad, la teoria culorilor, tipurile de materiale si texturi si cum sa le combin. Apoi a urmat un studiu personal timp de 2 ani cu reviste, albume si carti de specialitate.

Povesteste-ne cum a luat fiinta Atelierul Paler!

Atelierul Paler l-am infiintat impreuna cu sotul meu, Petru Paler, care, la randul lui, este un pasionat de design interior si restaurari. Ne-am dorit sa pornim un proiect pe cont propriu si sa venim in ajutorul oamenilor care isi doresc o casa identica cu personalitatea lor. Ne incurajam clientii sa indrazneasca sa iasa din tipar si suntem acolo pentru a-i ajuta sa isi gaseasca identitatea, ca apoi sa o transpunem in amenajare.

Ce proiecte de amenajare ati avut pana acum?

Proiectul nostru de lansare este propriul nostru apartement si l-am putea numi proiectul nostru icon. Amenajarea a durat 1 an. In paralel, am lucrat la un apartament pe 2 niveluri, si urmeaza sa il finalizam in curand. Anul 2017 se anunta a fi unul plin de proiecte interesante. Ne bucuram mult ca oamenii incep sa recunoasca importanta unei amenajari interioare facute corect si abia asteptam sa publicam proiectele urmatoare.

Descrie-ne proiectul cu care Atelierul Paler a intrat in competitia Elle Decoration!

Pentru competitia Elle Decoration, am ales sa participam cu proiectul nostru icon Mix&Match. Noi credem ca este o amenajare care iese din tipar si surprinde prin combinatia de culori, obiecte vintage si obiecte noi in stilul mid-century, cu accente de traditional romanesc. Este prima noastra participare la un concurs de specialitate. Rezultatul a fost surprinzator : am fost alesi sa fim publicati in editia de toamna-iarna 2016/2017 Elle Decoration.

Ce planuri de viitor au Liliana Paler si Atelierul Paler?

Asa cum am spus, 2017 se anunta a fi un an cu proiecte interesante. Am avut norocul de a intra in contact cu oameni indrazneti care ne-au cerut ajutorul pentru amenajarea perfecta. De asemenea, lucram la un proiect surpriza care ne va scoate din zona de comfort si suntem foarte nerabdatori sa vedem rezultatele.

Daca Designul Interior reprezinta si pentru tine mai mult decat o pasiune, te asteptam la curs unde vei descoperi cele mai importante regului de care un designer trebuie sa tina cont in amenajarea unui spatiu interior. Mai multe detalii despre cursul de Design Interior si cum te poti inscrie poti gasi aici.