Urmatorul workshop concurs organizat de Atelierele ILBAH este dedicat Designului de Produs: Do it Yourself / Art & Craft
(11 August 2018, Str. Romulus, nr. 4)


Atelierele ILBAH promoveaza design-ul romanesc de produs! 


Relatia cu obiectele care ne mobileaza viata este mereu sincera, asumata si speciala. Suntem inconjurati pretutindeni de obiecte de design. Rolul lor in viata noastra este fundamental, conturand personalitatea fiecaruia dintre noi.

Vino pe 11.08.2018 si invata alaturi de profesoara ta, arh. Miruna Ardelean si invitatii sai, 10 pasi in implemetarea unui design de produs. Regandeste modul in care locuiesti, traiesti in propriul spatiu prin accesorizarea lui cu piese de design. Cu totii avem momente de inspiratie si mereu trebuie sa ne inconjuram de lucrurile care ne trezesc emotii. Gasim pretutindeni produse de design care ne reprezinta personalitatea sau obiecte pe care le cumparam doar pentru ca ne face placere sa le admiram fara sa le utilizam. Important este sa ne descoperim si sa ne definim trairile de fiecare data. Sa ne antrenam creativitatea si fantezia pentru a realiza produse de design deosebite.
workshop-design-de-produs-interior-atelierele-ilbah


Va provoc si va astept sa invatam impreuna cei 10 pasi definitorii pentru a putea implementa un design de produs. Vom invata sa fim mestesugarii si creatorii propriului nostru obiect de design. Mai multe vom invata la Workshop, pe 11.08.2018! Va astept cu drag, arh. Miruna Ardelean.


Diferenta dintre „design” si „mestesug” consta in intentie. A face design inseamna a planifica, a dezvolta un set de criterii si de a proiecta ceva, si mai apoi a implementa o idee, un concept. Un mestesugar incepe cu materialul, o bucata de lemn de exemplu pe care o taie si o finiseaza pentru a-i da forma. In schimb un designer trebuie sa dezvolte un intreg proiect. Inainte de executie, sunt numeroase alte faze: de la schite la desene, la modelari pe computer pana la modele la scara reala de tipul unor machete. In tot acest timp se fac revizuiri cu mare atentie pana la cele mai mici detalii.


 Pentru orice fel de intrebari si detalii legate de acest workshop nu ezitati sa ne contactati.
pr@ateliereleilbah.ro sau +40 729 397 806


Ce va fi cel mai interesant la acest workshop concurs este faptul ca veti avea ocazia sa realizati propriile voastre obiecte de design. Pentru acest lucru veti avea la dispozitie, dupa lansarea temei de concurs, o luna de zile pentru crea si a produce cele mai frumoase produse, demne de a fi premiate intr-o zi cu totul speciala, la Conferinta de Design Interior de la BIFE 2018 by arh. Miruna Ardelean, intr-un cadru cu totul special!


Veti invata timp de o zi 10 pasi in implementarea unui design de obiect/produs, pasi ce trebuie sa-i urmariti pentru realizarea unui astfel de prototip.


Invitati speciali si membri ai juriului acestui workshop/concurs sunt:
– designer de produs si scenograf Silvana Bratu – www.beaucoupzero.com
– graphic designer si ilustrator Matei Apostolescu – www.beaucoupzero.com 

Detalii importante

Tema:

  • Proiect Design de Obiect – date importante legate de proiect, dar si regulamentul concursului il veti primi in ziua de desfasurare a workshopului.

Program workshop:

  • Partea I: 13.00-15.30: Prezentarea temei si a celor mai importanti 10 pasi in designul de produs.
  • Partea a II-a: 15.30-17.30: Realizarea demonstrativa a unor obiecte de design. In plus, veti primi brief-ul si tema de concurs dupa care va veti ghida in realizarea ulterioara a obiectului de design.

Durata concursului:

  • Start: Sambata – 11.08.2018 – ora 13:00.
  • Stop: Sambata – 08.09.2018 – predarea planselor se va realiza in format digital pana la ora 16:00 la urmatoarea adresa de e-mail: pr@ateliereleilbah.ro. Predarea obiectului/produsului de design se va realiza fizic pana la ora 16:00 la sediul Atelierele ILBAH din Bucuresti sau Ploiesti.
  • Expozitie de proiecte in cadrul Conferinta de design interior de la BIFE 2018 by arh. Miruna Ardelean – eveniment in timpul caruia se vor anunta castigatorii concursului. Participantii vor primi ulterior, pe mail, detalii referitoare la data si ora expozitiei.

Premii:

Proiectele vor fi expuse la Standul Atelierele ILBAH, din cadrul BIFE-SIM 2018

Locul de desfasurare:

  • Centrul de Creatie Atelierele ILBAH, Strada Romulus, nr.4, Bucuresti

Piese obligatorii:

  • 1/2 moodboard A2 – cu proiectul de design al obiectului ce urmeaza a fi realizat, predat in format digital
  • si/sau piesa/obiectul/produsul de design realizat fizic.

*Plansele/Produsele vor fi predate in format fizic la sediul Atelierele ILBAH (plansele pe carton mouse, iar produsul din materialele alese de fiecare participant). Acestea vor fi expuse in cadrul  Conferintei de Design Interior de la BIFE 2018 by arh. Miruna Ardelean – moment in care se vor anunta si castigatorii. 

Taxa de participare:

  • 250 Lei/persoana
  • Taxa se poate achita la oricare din sediile Atelierele ILBAH sau prin OP.*Pentru optiunea de plata prin banca datele de facturare sunt urmatoarele:
    ILBAH STUDIO SRL
    Cont : RO40BTRL04801202S02962XX
    Banca: Banca TRANSILVANIA, Sucursala CHIBRIT
    Cu mentiunea: Workshop Do it yourself
  • Va recomandam o inscriere ferma la acest workshop/concurs, deoarece locurile sunt limitate!
  • Data limita de achitare a taxei de participare este Vineri 10.08.2018 ora 20:00.

 Pentru orice fel de intrebari si detalii legate de acest workshop nu ezitati sa ne contactati.
pr@ateliereleilbah.ro sau +40 729 397 806


Invitati speciali: Beaucoupzero
Afla mai multe…


Beaucoupzero este, in ciuda numelui, un brand romanesc. Un brand local si chiar personal, fiindca Beaucoupzero inseamna Matei Apostolescu si Silvana Bratu, doi oameni pasionati de culoare, de forma, de textura, de frumos.

Matei este graphic designer si ilustrator si stie sa faca lucruri ale caror denumiri nu le gasim in DEX. Abordarea lui: „Cred in freestyle. Pentru mine inspiratia inseamna sa ai curajul sa explorezi lumea si in special pe tine insuti si procesele care au loc in mintea ta. Lucrurile magice incep de la sine translatand pur si simplu experienta dintr-un mediu intr-altul. Eu vad stilul drept ceva in continua evolutie.”

In ultimii ani, lucrarile lui Matei au fost expuse la Atlanta, Berlin, Istanbul, Londra si Bucuresti. In 2009, el a fost inclus in colectia Taschen „Illustration Now” drept unul dintre cei mai buni artisti de ilustratie din ziua de azi.

Silvana Bratu a lucrat pe platourile de filmare unde si-a dezvoltat stilul inovator ca designer de costume, scenograf, fotograf, stilist si make-up artist. Silvana are un ochi dezvoltat pentru talente si stie cum sa le puna in valoare, lucrand drept curator pentru numeroase galerii si expozitii in Bucuresti. In ultimii ani a realizat o serie de proiecte de amenajari pentru zona rezidentiala, corporate, expozitionala si educativa.

workshop-do-it-yourself-atelierele-ilbah

Beaucoupzero este proiectul sub umbrela caruia ne-am dorit sa transferam lucrarile de arta ale lui Matei din mediul virtual in cel fizic, mai exact din calculator pe panza, sub forma de tablouri de arta, pe obiecte vestimentare si accesorii, precum posetele in serie limitata, si chiar pe mobilier ori pereti. Acest transfer are loc cu ajutorul designului digital.”

Afacerea Beaucoupzero a inceput propriu-zis in 2010. Zeci de ilustratii originale realizate de Matei Apostolescu au devenit, rand pe rand, print-uri, jucarii, genti plic si de laptop. Multe dintre obiectele puse la vanzare in shop-ul online www.beaucoupzero.com/ sunt serie limitata si vin la pachet cu un certificat de autenticitate.