Toamna se numara… festivalurile, iar cu aceasta introducere, anuntam o noua reusita a cursantilor Atelierele ILBAH! Pe data de 10 octombrie 2014, am avut sansa sa luam parte la cel mai important festival prahovean: Concursul National de Interpretare a Muzicii Folk ‘Festivalul Castanilor’, In Memoriam Gabi Dobre, editia cu numarul XV-a.

Astfel, echipa noastra a asigurat machiajul si coafurile participantelor venite din intreaga tara cu ocazia acestui important festival dedicat muzicii folk.

Instalandu-ne instrumentele de machiaj si coafura in cabinele actorilor, stand in fata oglinzilor unde au repetat de atatea ori unele dintre cele mai importante nume ale scenei artistice romanesti si observand instantaneele din spectacole de pe pereti, ne-am simtit onorati sa luam pulsul festivalului si sa ne aflam printre oameni care fac din arta un mod de viata.

Festivalul concurs ce poarta numele initiatorului lui, regretatul jurnalist Gabi Dobre, este conceput ca o manifestare cultural-artistica de mare amploare, care se adreseaza grupurilor si interpretilor individuali de muzica folk.

Festivalul urmareste in principal urmatoarele scopuri:

– readucerea in actualitate a acestui gen muzical;

– depistarea si incurajarea talentelor interpretativ-creative si imbogatirea cu noi valori a repertoriului de gen;

– intensificarea stimularii, promovarii si afirmarii unor modalitati moderne de expresie.

Festivalul este organizat de catre Casa de Cultură “I.L. Caragiale” a Municipiului Ploiesti in luna octombrie a fiecarui an, la sediul Teatrului “Toma Caragiu”, incorporand in structura sa o componenta competitiva cat si una teoretica si spectaculara.