Pentru noi, cei de la Atelierele ILBAH, cele mai frumoase evenimente la care suntem invitati sunt cele in care ne intalnim cu copii. Nu este nimic mai frumos decat zambetul unui copil. Astfel, atunci cand oamenii deosebiti de la Asociatia Fluens ne-au propus sa ii vizitam si sa le dam o mana de ajutor copiilor si mamelor de la Complexul de Servicii Sociale Sfantul Nicolae, nu am stat pe ganduri. Ne-am facut bagajele, am luat cu noi cele mai bune ustensile si cei mai priceputi cursanti hair-styling, ne-am urcat in masina si am pornit spre Str C. Dobrogeanu Gherea 74.

1

2

Scoala, locul copilariei

Cladirea arata ca scoala generala in care cei mai multi dintre noi ne-am petrecut copilaria. Curtea scolii este spatioasa, plina de copii alergand dupa o minge de fotbal sau jucandu-se cu masinute. Ar fi putut sa fie mai bine dotata, sa aiba loc de joaca special pentru cei mici, teren de baschet pentru cei mari, dar pe copii nu parea sa ii deranjeze aceste lipsuri.

Ne-au intampinat doamna Marina Gheorghiu, managerul Centrului Maternal, impreuna cu domnul Costi Gavrila, directorul Centrului de Servicii Sociale. Cei doi ne-au povestiti despre copiii si mamele pe care dumnealor le au in grija in centru. Sunt mame adolescente, copii din familii destramate, copii orfani. Fiecare are povestea sa si toate sunt sfasietoare.

Am urcat impreuna cu Alexandru Barbulescu, trainerul cursului de hair-styling, la etajul 1, acolo unde doamna Marina ne-a indicat ca ii putem tunde pe copii si le putem coafa pe mamici. Arata ca o sala de sport fara echipamente. Alexandru si cursantii lui au transformat-o intr-un salon de coafura.

4

6

Clienti exigenti, cursanti priceputi

Rand pe rand urca si copiii. La inceput sfiosi, nu stiau inca pentru ce am venit (am vrut sa fie o surpriza), apoi, incet incet, cei mici au devenit curiosi, ne-au luat de maini si ne-au intrebat cine suntem. Cei mari, adolescentii, stiau exact ce frizura vor “scurt in parti si cu dunga”, vor sa fie cool ca Ronaldo. Cursantii nu i-au dezamagit, s-au conformat cerintelor fiecarui “client”.

5

8

Mamele (cu greu putem folosi acest cuvant deoarece fetele acestea erau tot copii) au fost initial reticente, parca nu voiau sa ne deranjeze. Le-a convins Alexandru pana la urma sa isi desfaca cozile in care parul lor era prins pentru a le oferi o meritata transformare. Cand parul lor aproape a atins parchetul, am ramas cu totii impresionati. Erau fete frumoase, cu par lung si bogat. Cursantele noastre le-au aplicat solutii speciale si tehnici invatate la curs, iar rezultatele au fost spectaculoase.

7

3

Dupa 3 ore, copiii erau cu zambetul pe buze, mamicilor le sclipeau ochii, iar noi eram “feriparati” (fericiti – suparati): fericiti ca am reusit sa le facem ziua mai frumoasa si suparati ca trebuie sa ne luam la revedere. Ne-am imbratisat cu fiecare si ne-am luat ramas bun, cu gandul ca vrem sa revenim cat mai curand.

Intra si tu pe web site-ul Asociatia Fluens si afla cum poti ajuta!