Se stie faptul ca ne plac evenimentele frumoase, cu oameni creativi, in cadrul carora cursantii nostri ar avea de invatat, asa ca am decis sa impartasim cu voi un super festival organizat de partenerii nostri de la Visual Art! Ajuns deja la cea de-a noua editie, VSLO – Festivalul International de Arte Vizuale are loc in perioada 19-26 august, in non-conformista statiune Vama Veche. Evenimentul ofera tuturor participantilor posibilitatea de a lua parte gratuit la toate cursurile și seminariile (fotografie, film, pictura si teatru) sustinute in premiera de lectori din Cehia, SUA, Grecia, Norvegia, Elvetia si Romania. Toate activitatile din cadrul evenimentului (proiectii de filme de lung si scurt metraj, proiectii de filme documentare, expozitii foto si de pictura, proiectii de fotografie si piese de teatru) transforma pentru o saptamana statiunea in cel mai important centru cultural din Romania.


Peste 20 de workshopuri si vernisaje cu unii dintre cei mai buni fotografi din lume


Multiplu premiat in cadrul unor importante concursuri internationale ca World Photography Award, Sony World Photography Awards, 2017 Big Picture sau Golden Deer, Petr Bambousek (Cehia) va sustine atat un seminar cat si un vernisaj de fotografie wildlife in cadrul VSLO.

Celebrul fotograf american Chris Suspect, cu expozitii in SUA si Europa, va sustine un workshop interactiv de street photography, prin care va invata pasionatii ce indicii vizuale sunt de retinut si care sunt elementele care transforma o simpla imagine intr-o fotografie de strada reusita. Participantii vor pleca pe teren alaturi de Chris pentru a surprinde fiecare cate 5 fotografii reusite, care vor fi dezbatute si evaluate la finalul workshopului.

Elvetianul Jens Krauer, fotograf oficial al Fujifilm X-Photographer va sustine un workshop interesant despre fotografia de strada sau despre modalitati de a surprinde momente intime, personale din viata cotidiana, fara ca suspectii sa constientizeze faptul ca sunt fotografiati. De pe urma acestui curs pot beneficia si fotografii de evenimente sau documentaristii, prin dezvoltarea abilitatii de a aborda persoanele fotografiate intr-o maniera candida.

Un alt curs inedit va fi cel sustinut de Ioan Braghesiu, intitulat “De la RAW la GLAM”, un curs de editare fotografica in care participantii vor avea ocazia sa invete tehnici esentiale de manipulare a texturii in imagine pentru crearea unui ten perfect, luminos.


Atelier de Slomografie cu camere Phantom High Speed Flex4K


Probabil cel mai spectaculos din cadrul festivalului, Atelierul de Slomografie va permite participantilor sa exploreze lumea in slow motion, descoperind lucruri invizibile in mod normal ochiului uman. Cu ajutorul camerelor ultraperformante Phantom High Speed Flex4K se vor realiza filmari spectaculoase, posibile prin dilatarea a 5 milisecunde de actiune in 3 minute de slow motion fluid.

Parteneri ai evenimentului ca Sony, Canon, Silva sau Olympus vor acorda premii pe tot parcursul festivalului.


Pentru inscriere, accesati urmatorul link:
http://vslo.ro/formulare-de-inscriere/