In perioada 27-30 iunie, 6 designeri floristi, absolventi ai cursului Decorator Floral marca Atelierele ILBAH, au fost prezenti la Ciumbrud, o mica localitate din judetul Alba, pentru a reprezenta Pepiniera Super Rosa Csiky la sarbatoarea anuala ‘Ziua Rozelor’.


Ciumbrud, satul care infloreste la propriu in fiecare an


Aflat la 30 de km de Alba Iulia, Ciumbrud este supranumit capitala trandafirilor, aici fiind cultivate peste 100 de soiuri de roze, intinse pe campuri multicolore, pline de mireasma. Anual, satucul cu 1.000 de locuitori produce aproximativ 1,5 milioane de fire de trandafiri. Truda cultivatorilor este celebrata la sfarsitul lunii iunie prin evenimentul devenit deja traditie, ‘Ziua Rozelor’.

De la parade cu fanfara, majorete, dansatori si pana la masini si biciclete impodobite cu trandafiri, festivalul este o explozie de culoare, destinat iubitorilor de frumos.


Premiul pentru “Cel mai frumos aranjament floral”


Fostii nostri cursanti au realizat structuri si aranjamente florale impresionante pentru eveniment, piesa centrala a acestora fiind desigur regele florilor, trandafirul. Munca le-a fost rasplatita, obtinand premiul pentru “Cel mai frumos aranjament floral”, lucrarea fiind compusa din mai multe elemente naturale ca muschi sau scoarta de copac si un soi deosebit de trandafiri, denumit “Little Beauty”.

 


Gradina Trandafirilor, un colt de rai


In zona standului, floristii au creat o poveste, ‘Gradina Trandafirilor’, o contemplatie asupra parcursului firesc al vietii. Designerii nostri au atras privirile vizitatorilor cu un copac impodobit cu flori, denumit simbolic “Copacul vietii”. Lucrarea porneste de sus, cu roze albe in varful crengilor, reprezentand nasterea si puritatea.

Crengile semnifica parcursul vietii, care coboara spre baza copacului in nuante de rosu pana la visiniu, pe cai diferite, unele mai lungi, altele care se infunda.

Toate drumurile duc insa in acelasi punct, spre finalul vietii, momentul in care omul si-a indeplinit rolul pe Pamant, lasand amintiri frumoase in urma sa.

Peisajul se continua cu o lira din trandafiri, instrument de provenienta divina, asociat zeului muzicii, Apollo. Legenda spune ca zeul i-a daruit lira fiului sau Orfeu, care a reusit sa o recupereze pe femeia iubita din Infern, dupa ce l-a fermecat pe Hades cu cantecele sale.

 

Decorul se incheie cu un leagan impodobit cu trandafiri, un simbol al zborului, al aspiratiei catre inalt, miscarile sale pendulare, circulare, reamintind si de ciclul natural al vietii.

Echipa Atelierele ILBAH a fost formata din 6 designeri floristi talentati: Gogu Bogdan Stefan, Silviana Oprea, Violeta Iuliana Purice, Flori Ionescu, Iuliana Ivascu si Ramona Gabriela Gheorghe.

Felicitari tuturor si ne mandrim cu faptul ca am avut o echipa atat de frumoasa si unita care sa ne reprezinte! Multumim de asemenea Pepinierei Super Rosa Csiky pentru ocazia de a participa la un eveniment de poveste!