www.revista.bodymindspiritfestival.ro scrie despre cursurile de styling profesional oferite de Atelierele ILBAH. In randurile ce urmeaza va prezentam intregul articol:

„Un creator de frumusete este inainte de toate un om instruit, educat sa perceapa unghiuri, perspective si sa aplice corect principiile estetice care stau la baza oricarui process de infrumusetare.

Cursul de Frizer-Coafor, Manichiurist-Pedichiurist, pe care ATELIERELE ILBAH (www.ateliereleilbah.ro) l-a conceput, are drept scop initierea in acest domeniu al infrumusetarii, invatarea si dezvoltarea tuturor tehnicilor de baza pentru styling-ul profesional, beneficiind de suportul constant al specialistilor si trainer-ilor nostri.

Este un domeniu dificil, dar satisfactiile vor fi pe masura, fiecare participant va avea prilejul de a-si dezvolta aptitudinile astfel incat la finalul cursului acesta sa deprinda abilitati de comunicare, flexibilitate, dar si dezvoltarea unui stil propriu.

Cursantii vor invata ca parul, la fel ca si pielea, are nevoie de o ingrijire speciala si personalizata, de un diagnostic corect si de un tratament profesional pentru a-si pastra aspectul sanatos. Prin urmare, tratarea lor in conformitate cu cerintele fiecarui caz in parte si ajustarea sau repararea defectelor sunt actiuni absolute necesare in practicarea acestei meserii.

Sub atenta indrumare a unor formatori specialisti in estetica, persoanele care vor participa la acest curs isi vor dezvolta anumite competente in acest domeniu. Astfel, ele vor primi cele mai noi informatii si vor dobandi cunostinte vaste despre: programarea clientelei, executarea coafurilor simple, executarea coafurilor stil (pentru nunti, ocazii speciale,carnavaluri etc.), executarea ondulatiei permanente, executarea tratamentelor capilare, executarea tunsorilor pentru femei, vopsirea parului, spalarea parului, executarea tunsorilor pentru barbati, executarea barbieritului, executarea ingrijirilor faciale si capilare, executarea masajului pentru maini, executarea si finisarea manichiurii, executarea masajului pentru picioare, executarea si finisarea pedichiurii.

Durata acestui curs (de baza) este de 5 luni (4 luni – Frizer-Coafor + 1 luna – Manichiura-Pedichiura). Sunt 3 sedinte/saptamana a cate 4h fiecare sedinta. Zilele de desfasurare a cursurilor vor alterna astfel:

– o saptamana Luni/Miercuri/Vineri

– cealalata saptamana Marti/Joi/Sambata

Programul este special ales ca si cel al unui salon de infrumusetare, tocmai pentru a veni in sprijinul cursantilor nostri.

In ceea ce priveste ora de desfasurare a sedintelor de curs, exista doua posibiliati:

1. Atelierul matinal – cu program in prima parte a zilei (10:00 – 14:00)

2. Atelierul after-work – cu program in a doua parte a zilei in timpul saptamanii (16:00 – 20:00) si Sambata (14:00-18:00)

In urma absolvirii acestui curs, participantul va dobandi abilitati teoretice si mai ales practice, pentru a putea sa profeseze in acest domeniu al esteticii atat in tara cat si in statele membre UE ! Diploma de calificare este valabila pentru toate cele 4 ocupatii: frizer, coafor, manichiurist, pedichiurist ( 4 intr-un singur curs !).

Diploma obtinuta este autorizata de Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei ( prin ANC) si este recunoscuta atat pe plan national cat si international.”