Anul acesta, de Craciun, iti propunem sa incerci ceva nou atunci cand decorezi bradul. Renunta la beteala de exemplu si la foarte multe globuri clasice, foloseste decoratiuni din lemn, de diverse forme, iar in loc de varful bradului poti folosi o coronita.


Arh. Miruna Ardelean ne invata cum sa decoram bradul perfect pentru acest Craciun!


arh-miruna-ardelean-ne-invata-cum-sa-decoram-un-brad-neconventional-1

„Echilibrarea prin ambientare compozitionala este de dorit. Trebuie sa tinem cont mereu de cromatica continutului nostru compozitional. Este foarte important sa cucerim prin prezenta efectului cautat si nu prin opulenta cromatica. Asadar alege sa asortezi cu decorul casei si sa integrezi spritul de Craciun / bradul in cromatica avuta in jurul acestora.

Tinem cont de texturi, materiale, finisaje si textile care trebuie sa se juxtapuna intr-un mod fericit. Bradul alb /nins este un must have al momentului pe care poti sa adaugi globuri mari transparente. Pentru un efect armonios si cadourile de sub brad ar trebui sa fie asortate in culorile de accent folosite. Folosind ca baza un brad alb e ca si cum ai folosi hartia alba intr-un proiect ca baza. Poti pune orice combinatii de culori complementare pentru a inveseli contextul. Dupa ce vei termina, vei simti imediat cum te inveseleste el pe tine.

Craciunul este un moment cand iti poti permite sa depasesti barierele si tiparele. Cauta decoratiuni, ornamente, globuri, beteala de culoare curajoasa: albastra metalizata, verde stralucitor, roz si mov, auriu si argintiu. Totul pentru un bradut festiv care va atrage cu siguranta atentia.

Putem folosi si ornamente supradimensionate in tendinte anul acesta. Este un trend foarte interesant si se pleaca de la ideea crearii unor puncte de interes vizuale prin adaugarea unor decoratiuni de mari dimensiuni in contrast cu unele mai mici. Incepe prin a adauga decoratiunile de mari dimensiuni dupa care continua sa adaugi ornamentele mici (inele decorative, clopotei aurii, globuri) si vei obtine un efect innobilat de factorul surpriza.

Designul decorativ ne imbunatateste viata. Prin simplificare. Prin atentia acordata detaliilor si a bunei utilizari. Prin infrumusetare. Prin emotie. Sa aveti un Craciun plin de iubire, emotii si amintiri pe care sa le purtarti in suflet!” – Arh. Miruna Ardelean

arh-miruna-ardelean-ne-invata-cum-sa-decoram-un-brad-neconventional-5