Anca Blaga este psiholog si are ca pasiune, pe langa pisici si plimbarile pe malul marii, designul de produs. Anca este de parere ca lucrurile care ne inconjoara constituie o particica din noi si trebuie sa fie intr-o buna armonie cu locuinta noastra. Lucrurile pe care le detinem ne determina comportamentul chiar daca nu ne dam seama.

Pentru moment, Anca ne propune doua proiecte executate in totalitate de ea: i-Cube si platourile gestald.

I-cube este „expresia luminii in miscare”. In loc sa marim sau sa micsoram intensitatea becului, Anca ne propune sa miscam sursa de lumina dupa nevoi. In felul acesta, cream o legatura cu obiectul in cauza si, credem noi, in spatele acestei idei se afla si o problema filosofica si anume: un obiect poate fi vazut din mai multe unghiuri, conditia este sa iti doresti sa muti „lumina” catre un unghiul care te scoate din starea ta de confort.

 

Gestalt este un proiect care imbina tocatorul clasic cu suportul pentru farfurie, dar ne indeamna si sa impartim mancarea si, in acest fel, sa interactionam placut cu cei din jur.

 

 

 

Anca este de parere ca: „un obiect trebuie sa treaca dincolo de functionalitate si estetica si sa satisfaca nevoi umane mai profunde. Prin experimentele si prototipurile mele incerc sa trasez legaturi discrete intre obiect si latura emotionala a utilizatorului. Numesc acest proces: design pentru “background-ul” experientei umane, nu pentru prim plan, intrucat prim plan-ul nu are trebui sa fie populat cu obiecte, ci cu oamenii din viata noastra si cu pasiunile noastre. ”

Anca a urmat cursurile //www.ateliereleilbah.ro/cursuri/curs-design-interior/ sub indrumarea arh. Miruna Ardelean, dar „Drumul, intr-un final, m-a dus spre designul de obiect insa cursul Mirunei mi-a creat un context propice transformarii. Cand zic asta ma refer la energia Mirunei, atat de vibranta, care te face sa fii determinat si perseverent cu visul tau. Ma refer la legaturile pe care le stabilesti cu echipa de lucru, care te provoaca din punct de vedere creativ. Si, nu il ultimul rand, un lucru bun pe care l-am luat cu mine a fost un set de principii sanatoase pentru amenajarea spatiului care mi-a fost util in decorarea propriului apartament.”