Trainer al cursului de Stilism – Consiliere Vestimentara la Atelierele ILBAH, Ana Maria Cornea ne-a povestit despre calatoria sa in lumea artei, de la talentul sau pentru pictura pana la pasiunea pentru moda.


atelierele-ilbah-ana-maria-cornea-designer-stilism-trainer

Singura artista din familie, Ana este absolventa a Liceului de Arte din Brasov, orasul sau natal, iar pasiunea ei pentru pictura a inceput chiar mai devreme!

La varsta de 11 ani, ea s-a inscris la cercul de pictura la Clubul Elevilor, iar in foarte scurt timp a inceput sa participe la expozitii si concursuri in toata tara, specializandu-se in pictura pe sticla si iconografie.

Astfel, artista a devenit detinatoarea a numeroase premii nationale si autoarea a peste 40 de expozitii de pictura si arta decorativa.

In momentul de fata Ana participa la cate trei expozitii de pictura anual, alaturi de alti pictori de renume in cadrul Uniunii Artistilor Plastici din Romania.

Desi designerul nu si-a parasit pasiunea pentru pictura, viata ei a luat o turnura diferita in cadrul Universitatii Nationale de Arte din Bucuresti, unde si-a terminat studiile la sectia Moda.

La lucrarea de diploma prezentata la Teatrul Masca, in fata unui public de specialitate si nu numai, ea a prezentat nu mai putin de 18 outfituri splendide!

Succesul care a urmat s-a datorat nu numai talentului si muncii sale, dar si faptului ca Ana s-a concentrat pe creatii feminine care pot fi si purtate de publicul larg, nu doar admirate pe podiumurile de la diverse defilari de moda.

atelierele-ilbah-ana-maria-cornea-designer-stilism-traineratelierele-ilbah-ana-maria-cornea-designer-stilism-trainerDupa finalizarea studiilor in anul 2006, ea a lucrat ca stilist vestimentar pentru mai multe reviste de fashion, pentru show-uri TV, videoclipuri, reclame, in proiecte inedite si colaborari cu persoane publice, insa in paralel se ocupa si de brand-ul de haine. Cu prima colectie lansata a atras atentia stilistilor de renume din tara noastra.

Astfel, foarte repede piesele vestimentare semnate de tanarul designer au aparut in revistele de specialitate si in show-uri TV, iar in ianuarie 2007 a primit premiul pentru ”Cel mai bun tanar designer” la Gala EuforiaTV.

In urmatorii ani brasoveanca a crescut foarte frumos, munca ei fiind apreciata, iar astazi se bucura de rodul muncii ei.

In opinia Anei, nu exista femei urate, ci doar neinformate in ceea ce priveste stilul, iar de acest lucru se ocupa ea cu brio!

Pentru ea, nu vanzarea unui produs este cel mai important lucru, ci crearea celor mai bune piese vestimentare care sa se potriveasca manusa clientelor.

Mai multe informatii despre cursul de Stilism – Consiliere Vestimentara predat de Ana Maria Cornea puteti afla aici.

atelierele-ilbah-ana-maria-cornea-designer-stilism-trainer