Expert in Editare video, Alin Musetescu are peste 8 ani de experienta in industria filmului si peste 5 ani de advertising si televiziune. Pasiunea lui pentru Editare video a crescut dintr-o alta pasiune, pasiunea pentru jocurile puzzle. Iubeste sa dea sens si emotie cadrelor prin asamblarea lor in maniera creativa, exact asa cum jocurile puzzle te provoaca sa faci.

Alin a studiat in profunzime domeniul. A rasfoit nenumarate carti, a participat la workshopuri de specialitate precum Let’s Go Digital din cadrul TIFF, a studiat diverse filme, si-a dedicat timp studiului abecedarului specific artei regiei, montajului, imaginii de film si scenaristicii, toate aceste lucruri intamplandu-se inca din timpul liceului.

Dragostea pentru Editare video i-a adus oportunitatea de a semna cateva scurtmetraje ca filme de autor (regie, scenariu, imagine, montaj, colorizare si sound design) care au fost nominalizate in cadrul unor competitii oficiale ale festivalurilor celebre de film din intreaga lume: S.U.A., Mexic, China, Italia, Spania, Anglia, Franta si Romania. In 2013 a avut debutul in scurtmetraj, iar din 2014 a decis ca acesta este drumul pe care vrea sa mearga si ca isi va dedica viata profesionala acestei industrii complexe.

In Romania a reusit cu succes sa umple salile Cinema Studio si Elvire Popescu cu primul sau mediumetraj, Cum sa dai ca sa julesti (2015), in cadrul festivalului Super, iar lucrurile au inceput sa creasca exponential din acel punct.

Noi inceputuri

In 2017 a pornit pe drumul antreprenoriatului, cand a castigat finantarea Start Up Nation, ca cel mai tanar antreprenor din aceasta sfera de business debutant. Si-a deschis propriul studio de productie si post-productie video, a participat ca speaker, invitat special, in cadrul IBF (International Business Forum) la Palatul Parlamentului, unde si-a spus povestea in fata a peste 100 de ambasadori din intreaga lume. Ulterior, a inceput sa-si dezvolte skill-urile de editor in toate directiile posibile: advertising, televiziune, corporate, evenimente, trailer de film etc. In 2018 a realizat primul sau film documentar de autor in China, regiunea Liaoning, unde a fost selectat sa participe in circuitul lor festivalier, dupa o luna intensa de filmari.

Pasul urmator…

Mai departe, si-am continuat drumul cu clienti precum Pro TV, Netflix si HBO pe parte de editing de serial narativ. A fost unul dintre primii editori din Romania alesi sa lucreze cu Netflix si unul dintre cei mai tineri din Europa de Est care sa activeze in industria filmului pentru HBO. In advertising a lucrat pentru clienti precum: BCR, McDonald’s, Catmobile, Penny, Beck’s si multi altii. In general a activat ca freelancer pe majoritatea proiectelor, dar si in colaborare cu Avanpost, Diud si Fishing&Hunting TV.

In prezent activeaza constant in industrie si este deschis catre noi experiente creative din acest domeniu de activitate, care-l implineste exact asa cum visa.

Pentru Alin, pasiunea pentru Editare Video inseamna totul. Cu multa seriozitate se dedica fiecarui proiect in parte si ne spune ca indiferent de cat de multe cunostinte a dobandit, mereu mai este ceva nou de invatat. A primit cu bratele deschise provocare dupa provocare, iar astazi este mandru de tot ceea ce a realizat pana in present. Are o sete nebuna pentru cunoastere iar acesta a fost unul dintre motivele pentru care si-a depasit limitele cu usurinta.

Studiaza Editare video la Atelierele ILBAH

Alin Musetescu a acceptat provocare Atelierele ILBAH, astfel ca in cadrul cursului de Editor Video, veti avea oportunitatea de a invata de la “cel mai bun”, pentru a deveni si tu la randul tau expert in domeniul care te pasioneaza. Toata atentia trainerului va fi indreptata catre tine, cursant si viitor cursant al Atelierele ILBAH.

In cadrul cursului vei beneficia de suport de curs foarte bine structurat, dar si de exercitii practice. Editarea Video reprezinta cea mai importanta parte a procesului de post-productie si se refera la tot ceea ce tine de manipularea materialului video. Montaj, efecte, software-uri specifice, plugin-uri, tehnici de lucru, tranzitii, motion graphics, limbaj si simbolistica, chroma keying, tracking 2D, 3D, codecuri, gamma, adancimi (bit depth), spatii de culoare, colorizare, incadraturi, ritm, toate acestea sunt etape de studiu pe care le vei parcurge pentru a afla secretul din spatele productiilor video de succes. Cursul este autorizat de Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei, astfel ca dupa finalizare vei obtine o diploma de Editor Imagine care iti va permite sa profesezi atat in tara cat si in strainatate.

Ghidat de un expert in Editare video, la Atelierele ILBAH visul tau poate deveni realitate, iar tu poti deveni urmatorul expert in Editare video de pe piata!