Timp de 3 zile, in perioda 13-15 septembrie, Textile Technology Show, prima expozitie de tehnologie dedicata industriei textile, organizata in Romania in ultimii 10 ani, a atras aproape 2000 de vizitatori, specialişti si pasionati deopotriva. Evenimentul organizat de Euroexpo a reunit printre cei mai importanti furnizori si distribuitori de echipamente si tehnologie, cat si antreprenori si designeri recunoscuti pe plan national si international.


Atelierele ILBAH la Textile Technology Show


Pentru ca iubim evenimentele unice, care sustin industria romaneasca, am decis sa intregim evenimentul cu 6 workshopuri interactive de moda, marca Atelierele ILBAH. De la croitorie, broderie, desen si drapaj de moda si pana la o demonstratie spectaculoasa de croitorie barbateasca la cel mai inalt standard de calitate, am reusit sa aducem laolalta toate ingredientele regasite in fascinanta lume a designului vestimentar.


Workshop “Introducere in Tainele Croitoriei”


6-workshopuri-de-succes-marca-atelierele-ilbah-la-textile-technology-show-2

Intr-o atmosfera calda si relaxata, pasionatii au patruns in esenta frumoasei și nobilei meserii de croitor. Sub indrumarea trainerilor profesonisti Atelierele ILBAH, cei prezenti au invatat cum sa lucreze cu o masina performanta, marca Brother, pentru ca, la final, fiecare sa plece spre casa cu un primul lor obiect decorativ, creatie proprie.


Workshop “Totul despre Broderie”


6-workshopuri-de-succes-marca-atelierele-ilbah-la-textile-technology-show-1

Participantii au putut descoperi, in cadrul acestui workshop inedit, secretele broderiei computerizate, o metoda garantata de a scoate din anonimat orice haina aparent banala. De la folosirea unui software specializat si pana la tipurile de cusaturi existente, iubitorii de frumos au aflat cum pot adauga valoare unui articol vestimentar, exersand atat pe masini de brodat de uz casnic cat si pe adevarate utilaje de ultima generatie puse la dispozitie de echipa Cusut si Brodat.


Men’s Tailoring. Live Demonstration


6-workshopuri-de-succes-marca-atelierele-ilbah-la-textile-technology-show-3

Pe parcursul a doua ore, maistrul croitor Razvan Pintea, trainer Atelierele ILBAH, a impresionat persoanele prezente cu o superba demonstratie de croitorie masculina de tip bespoke. Cu 20 de ani de experienta in arta vestimentara, acumulati in Italia, Razvan a creat cu maiestrie un sacou barbatesc de la zero, explicandu-le pasionatilor fiecare etapa parcursa, cu rabdare si daruire.


Workshop „Tipare de Croitorie – Burda”


6-workshopuri-de-succes-marca-atelierele-ilbah-la-textile-technology-show-4

Orice creatie vestimentara prinde viata prin conturarea ei dupa un tipar, care poate fi ajustat cu usurinta pentru a se mula exact pe dimensiunile si formele specifice unei siluete. Participantii au avut ocazia, ajutati de un trainer profesionist Atelierele ILBAH, sa croiasca si sa insaileze un material dupa indicatiile unui tipar prestabilit, marca Burda. Pana la final, articolul vestimentar a fost…gata de “proba”!


Workshop “Descopera Drapajul de Moda”


6-workshopuri-de-succes-marca-atelierele-ilbah-la-textile-technology-show-5

A fost atelierul in care pasionatii au putut da frau liber imaginatiei, realizand tinute spectaculoase doar dintr-o bucata de material si cateva bolduri. Designerul Silvia Serban, trainer Atelierele ILBAH, a introdus participantii in sofisticata tehnica a drapajului, folosita in mod obisnuit de marile case de moda la crearea colectiilor haute couture. 


Workshop „Lectie de Desen/Crochiul”


6-workshopuri-de-succes-marca-atelierele-ilbah-la-textile-technology-show-6

Sa transpui o idee pe hartie se poate dovedi un lucru complicat in orice domeniu, insa, in moda, schita reprezinta un element esential in realizarea oricarei creatii vestimentare. Cu ajutorul unor notiuni tehnice de volum si proportii, designerul Silvia Serban a reusit, in doar o ora si jumatate, sa ajute iubitorii de frumos sa-si contureze gandurile creative in desene de moda bine definite.


Felicitari tuturor si va multumim pentru ca ati fost alaturi de noi!


Vino si tu la Cursurile noastre din domeniul Fashion! Mai multe detalii, aici.