Atunci cand jobul tau presupune interactiunea cu multi oameni in fiecare zi, este aproape imposibil sa nu ai de povestit cel putin o intamplare iesita din comun. Una dintre aceste meserii este cea de hairstylist. Ti-am pregatit mai jos 6 episoade care sigur te vor amuza:

Parul de la spate care creste mult prea repede decat in restul capului

„La un moment dat, lucram la o frizerie din Bucuresti si-a venit la tuns un tip de vreo 30 de ani. Avea parul lungut, putin peste urechi, si mi-a zis ca vrea sa-l lase sa creasca. M-a rugat sa-l iau doar putin, la spate, cat sa fie parul uniform si egal cu ala din lateral. Dupa alta saptamana, a venit si mi-a spus sa fac acelasi lucru, ca tot i se pare ca-n spate e mai lung ca-n parti. Mi s-a parut ciudat, mai ales ca era in regula, iar omul voia sa-si lase plete. In fine, dupa cateva zile iar a aparut la salon. De data asta, se ciopartise singur pe la spate, pentru c-avea impresia ca tot nu e luat cat trebuie. Faza e ca se luase prost, era ciuntit rau. Intr-o parte se tunsese vizibil mai scurt decat in cealalta si arata ridicol. N-am avut ce sa fac, decat sa-i iau serios din par, cat sa capete o forma acceptabila. A plecat multumit, dar a revenit dupa cateva saptamani. Mi-a zis ca vrea sa se tunda scurt si sa-l iau cu masina. L-am Intrebat daca e sigur si mi-a zis ca da, ca nu mai vrea sa-si lase plete. Se razgandise pentru ca i se parea ca parul din spate ii creste mult mai repede fata de cel din fata sau din lateral.” (Catalin, 35)

flashmob

Un flash mob nu face bine la par

„Lucrez de aproape doi ani intr-un salon ultracentral, asa ca cererile neobisnuite de la clienti sunt la ordinea zilei. Vopsit verde, tunsori moderne, clientele mele sunt mai nonconformiste. O chestie interesanta mi s-a intamplat acum vreun an si ceva, cand sotul unei cliente a organizat un flash mob pentru ea. Am discutat cu sotul, am stabilit cum sa fie, am facut programarea, toate bune si frumoase. Clienta mai venise pe la noi, deci nimic suspect. Incep s-o pregatesc, o trimit la spalat, iar intre timp echipa flash mob se aseaza pe scaunele goale si se prefac ca intra si ei la coafat. Se intoarce doamna de la spalat, ma apuc s-o usuc si s-o coafez, incepem sa discutam despre una-alta. Mai aveam de finisat cate ceva, dar n-am apucat, pentru ca astia cu flash mobul s-au grabit si-au inceput sa cante si sa danseze inainte de ora stabilita. Femeia s-a speriat cand i-a vazut, habar n-avea ca-s acolo pentru ea. Se uita circumspect, iar eu eram cu peria si feonul in maini si nu stiam ce sa fac. Apoi, a aparut barbatu-su, cu un buchet de flori, si-au inceput sa danseze, dupa care au iesit din salon si dusi au fost. Mi-a fost ciuda ca venisera fotografii si eu nu apucasem sa termin coafura femeii. Si-acum sper sa n-o intrebe nimeni unde s-a aranjat in ziua respectiva.” (Paula, 42)

Pensionar generos, caut nevasta (sau nu)

„La salonul la care lucrez vin multi pensionari, pentru ca avem oferte speciale pentru ei, la fel si pentru copii. In general, oamenii sunt la locul lor, dar mai sunt si excentrici. E un batranel care vine lunar si de fiecare data imi lasa un tips de zece lei. In conditiile in care majoritatea imi lasa cate patru, cinci lei. El are zece lei pregatiti de fiecare data. Colegele mele glumeau ca vrea sa ma ia de nevasta. Intr-o zi, a venit la tuns si colega i-a zis ca s-a scumpit tunsul. Cand a auzit, s-a ingalbenit tot, ca el tot atatia bani avea la el. A inceput sa se caute de banuti, ca sa-mi lase bacsisul de zece lei, ca de obicei. La urmatoarea tunsoare, nu am mai fost eu disponibila si l-a tuns o colega. I-a lasat tot zece lei, asa ca m-am linistit: batranul e mai boier, nu vrea sa ma ia de nevasta.” (Creatza, 28)

Clienta cu bretonul ciopartit

„Imi terminasem ucenicia intr-un salon de cartier si-am zis sa fac pasul cel mare. M-am angajat intr-un salon de super fite, unde am avut surpriza sa vad ca unii colegi habar n-au meserie. De exemplu, un coleg stia doar sa indrepte parul si sa tunda cu foarfeca de filat. Cu toate astea, tipul avea o gramada de cliente fidele, pentru ca era genul care arata cool, mergea la sala si era plin de tatuaje. Intr-o zi, a venit o tipa mega opulenta la salon, asortata la leopard. Frumuselul i-a luat varfurile, dupa care tipa l-a rugat sa-i aranjeze un pic bretonul. Pe tip l-a luat valul si-a uitat sa mai fie atent la ce facea. In loc sa ia foarfeca de filat, a apucat-o pe aia obisnuita. Nu i-a stilizat bretonul, asa cum ii ceruse tipa, ci i l-a taiat pe tot. Fata a turbat de furie cand a vazut. A iesit de acolo injurand si n-a mai dat niciodata pe la salon.” (Soare, 26 de ani)

Spray in ochi=client pierdut. Definitiv!

„Intr-o zi, a venit la salon o tipa voluptoasa, parea mai piti de felul ei. S-a asezat pe scaunul meu, mi-a zambit si mi-a cerut cele mai bune servicii, de la cel mai bun hairstylist. Cand am auzit asta, m-am simtit magulit si m-am emotionat, mai ales ca era prima oara acolo. Am inceput sa vorbim, sa devenim mai apropiati si-am aflat ca avem ceva pasiuni comune. Deja imi faceam planuri cum sa-i cer numarul de telefon si s-o invit in oras. Dar m-am extaziat cam tare. Am apucat spray-ul cu fixativ pentru par, numai ca n-am fost atent si i-am pulverizat in ochi. Tipa a inceput sa tipe ca o ustura. M-am panicat rau, am inceput sa caut un servetel sau un prosop, ca sa o sterg. N-am gasit nimic la indemana, asa ca-n momentul ala mi s-a parut potrivit s-o sterg cu cotul drept. I l-am bagat in ochi, ca-n desene animate. Toti colegii mei erau pe jos de ras, in timp ce clienta a ramas socata. Cand mi-am dat seama ce prostie am facut, mi-am cerut scuze, i-am zis ca nu mi s-a mai Intamplat asa ceva niciodata. Din pacate, de atunci fata n-a mai dat pe aici.” (George, 33)

O tunsoare de toti banii

„Acum cateva luni, a venit la noi un tip de varsta mijlocie, imbracat saracacios. Era latos, se vedea ca nu mai trecuse de ceva vreme pe la frizer. S-a asezat pe scaun, i-am pus capa la gat si l-am intrebat cum vrea sa-l tund. Mi-a zis ca scurt, dar sa-l iau din foarfeca, nu din masina. Am zis OK, ma pregateam sa-ncep, dar omul mi-a strans mana si mi-a zis sa stau un pic. M-a intrebat cat costa tunsul, ca sa fie sigur ca are indeajuns bani sa plateasca. I-am zis ca-i 15 lei, iar pretul e afisat si la intrare. S-a agitat si a inceput sa se scotoceasca prin buzunare. A gasit o hartie de zece lei, apoi a adunat in palma toti maruntii pe care-i avea. Cu totul, erau 13 lei. Mi-a zis ca aia-i tot ce are la el si ca nu vrea sa ramana dator, asa ca m-a rugat sa-l tund de banii pe care-i are. Eu am ras si i-am spus ca e in regula, ca-l tund cum vrea si fara aia doi lei lipsa. N-a vrut sa auda, a insistat ca nu vrea sa fie dator si m-a rugat sa-l rad in cap, daca asa iese mai ieftin. I-am spus, din nou, ca-i in regula si l-am tuns cum imi ceruse. Mi-a multumit si mi-a promis ca se va revansa data viitoare.” (Iulian, 27)

Sursa Vice.com